Henrietje Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Zou ik nu ook een knoflook teentje zo in de MM kunnen planten? Lijkt me idd erg leuk en lekker om het groen in salades e.d. te planten. Hoor graag van jullie als ervaren "Moestuiners". Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 ja hoor kan prima. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Bubbels Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Oeh, echt waar? (Is helemaal blij met dit nieuws) In de volle grond? Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rantje Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Het beste resultaat krijg je als je ze rond oktober plant.Uiteindelijk krijg je, als het goed is, mooie grote bollen. Maar je kan ze nu ook nog heel goed planten, tussen de 5 en 10 cm diep, 9 in een vak. Let erop dat het puntje naar boven staat De bollen worden minder groot maar niet minder lekker Vraag me wel af, omdat ze minder groot worden of je niet net als met uien er 16 kan planten per vakje. Ook het loof is erg lekker, dus tussendoor kan je daar ook iets van oogsten! Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Bubbels Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Wanneer kan je de bollen oogsten? Quote Niet meer actief. Graag contact via mail of fb. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Als het blad afgestorven is net als bij uien.Zelf maak ik wel de keuze of ik ga voor de bol en oogst geen blad, of ik oogstblad en laat dan bol gewoon in de grondzodat elk jaar steeds terugkomt. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Janine~Bustani Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Ow, kan dat ook Hans? Met elke soort? Fijn om te weten in elk geval, dat ga ik volgend jaar in de Bustanituin in elk geval doen dan! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Ja ik denk wel dat met elke soort kan, het komt steeds voller terug, nog net niet zo vol als bieslookmaar wel vol. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Ik draag HansM voor voor de tip van de week!Ik heb bij de lidl een paar bollen goedkope knoflook gekocht en ga die er morgen inzetten. Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 https://www.moestuinforum.nl/tip-van-de-week-t944-30.html#p21533 Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 16 april 2012 Share Geplaatst: 16 april 2012 Volgens mij heb ik dit hier van iemand op forum geleerd in begintijd Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Henrietje Geplaatst: 17 april 2012 Auteur Share Geplaatst: 17 april 2012 Bedankt collega's!!!! voor de info.Heb zojuist Snijknoflook gekocht ( Ciboulette a LÁil).....Lijkt me ook lekker. Even opgezocht: Bieslook Chinese, snij knoflook - Allium tuberosum Chinese Bieslook (Allium tuberosum) is een gewas dat jaren achtereen kan blijven staan.Oorsprong ligt vermoedelijk in Siberie en Oost-Azië. In Nederland hebben we bieslook leren kennen via Italië. Het groeit goed op alle grondsoorten. Er zijn meer bekende allium soorten, zoals de grove bieslook, fijne bieslook en natuurlijk de ui (allium cepa) en prei (allium porrum). Chinese Bieslook heeft een fijne, delicate knoflook smaak.Bieslookstengels zijn lang, smal en grasachtig. Als ze niet worden afgeknipt krijgen ze in het tweede jaar prachtige violet-blauwe bloemen. Daarom worden ze ook vaak als borderplanten toegepast. Knip de stengels in kleine stukjes en verwerk ze in salades en vinaigrettes. Strooi ze overgekookte aardappelen of meng ze met aardappelpuree. Voor gebruik in warme gerechten mag bieslook nooit worden meegekookt. Voeg de bieslook vlak voor hetserveren toe om de smaak te behouden. Bieslook bevat zeer veel vitamine C en kan uitstekend worden ingevroren. Naast smaakmaker is bieslook ook geschikt als medicinaal kruid. Bieslook werkt, zoals alle planten van de uienfamilie, vochtafdrijvend. Bieslook bevordert het verteringsproces en wekt de eetlust op. Het drijft ook slijmen af, stilt de hoest en versterkt het lichaam. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Janine~Bustani Geplaatst: 17 april 2012 Share Geplaatst: 17 april 2012 Hans, dank je voor je antwoord! Weer wat geleerd! Die is zeker lekker Henrietje! Ik heb hem ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.