Petrasmoestuin Geplaatst: 20 december 2024 Auteur Geplaatst: 20 december 2024 8 minuten geleden, Dahli zei: dip Maar als dip zou ik toch er een beetje knoflook in doen.π Quote
Dahli Geplaatst: 20 december 2024 Geplaatst: 20 december 2024 Haha, ik ook hoor! Heb net nog een bewaartip toegevoegd, misschien ook iets voor jou? Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 20 december 2024 Auteur Geplaatst: 20 december 2024 36 minuten geleden, Dahli zei: week Een week is best lang, zal ik eens proberen. Maar ook zonder water kan ik hem vaak nog een paar dagen bewaren op die manier. Maar dan moet je wel zeker zijn dat hij al niet te ver is. Er staat vaak voorgerijpt, maar dan laat ik hem toch nog een paar dagen op de schaal liggen. 2 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 22 december 2024 Auteur Geplaatst: 22 december 2024 (aangepast) Veg. Kikkererwten - quinoa balletjes Nodig: Β π± 1 blik kikkererwten (240 g) of 140 gr vers gekookt π± 90 g quinoa, afgespoeld π± 60 g gemalen walnoten π± 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden π± 2 teentjes knoflook, fijngehakt π± 40 g kikkererwtenmeel of paneermeel π± 15 g edelgistvlokken (eventueel) π± 1 theelepel komijnzaad π± 1 theelepel paprikapoeder π± 1 theelepel Italiannase kruiden (of oregano, tijm of een mix) π± 1 theelepel chilivlokken π± Zout naar smaak Β Werkwijze: Β Β πΒ Spoel de quinoa af en kook ze in een pan water in ongeveer 15 minuten. Giet het water af en zet de pan opzij. π Giet de kikkererwten af en pureer ze met een vork of met een machine in een grote mengkom. π Smeer een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 3 - 4 minuten. π Voeg de knoflook en komijn toe en bak ze nog een minuut tot het geur afgeeft. Β π Voeg de quinoa, ui, knoflook, walnoten, kikkererwtenmeel (of paneermeel) en edelgist (indien gebruikt) toe aan de kom met de gepureerde kikkererwten. π Breng op smaak met paprikapoeder, gedroogde kruiden, Koreaanse chilivlokken (optioneel) en zout. π Meng alles goed totdat alle ingrediΓ«nten goed gemengd zijn. π Verwarm de oven voor op 180Β°C. π Vet een bakplaat licht in met olie of bekleed deze met bakpapier en ingevet met wat olie. π Vorm met je handen balletjes van Β± 30 g en plaats deze op de bakplaat. π Bestrijk de balletjes ook lichtjes in met olie. π Bak de balletjes Β± 15 minuten tot de balletjes goudbruin zijn en aan de buitenkant licht krokant. Β Serveersuggesties wat saus betreft: met zuivelvrije yoghurt, zure room of een pittige tomatensaus. Maar zoals ik meestal doe: een lekker vers knoflooksausje. Β Veganisten kunnen er gistvlokken eraan toevoegen, hoewel ik denk dat de balletjes erg droog worden. Voor de niet-veganisten: voeg dan wat geraspte kaas toe b.v. De eerste avond heb ik er boterboontjes bij gedaanΒ uit de tuin die ik van te voren geblancheerd had en ingevroren. De 2e avond heb ik er prinsessenbonen, gekookte aardappel met zelf gemaakte pindasaus erbij gegeven. Β Β Β Β 23 december 2024 aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 23 december 2024 Auteur Geplaatst: 23 december 2024 Knolselderij stamppot met spinazie Β Nodig: Β Voor 2 personen: Β π± 350 gram aardappels π± 350 gram knolselderij π± 1 grote ui π± 2 teentjes knoflook π± 150 gram diepvriesspinazie π± scheutje room π± Peper en zout, evt 1 tl mosterd Β Werkwijze: Β π Schil de aardappels en de knolselderij en snij ze in gelijke stukken. Kook ze samen gaar in 20 minuten in weinig water. π Ontdooi de spinazie langzaam in een pannetje met wat olie. π Snipper de ui en snijd of pers de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui een paar minuten zacht en iets bruin. Doe halverwege de knoflook erbij en bak even mee. π Giet de aardappels en knolselderij af. Voeg de spinazie toe en roer goed door. π Pureer de aardappels met de knolselderij en spinazie, voeg dan de ui erdoor met een scheutje room. πVoeg wat peper en zou toe en eventueel 1 tl mosterd. Β Lekker met stukjes pittige kip met kerriepoeder, een kruidige gehaktbal of vegetarisch. Β 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 25 december 2024 Auteur Geplaatst: 25 december 2024 (aangepast) Bloemkool - witte bonencurry Β Nodig: Β Β π±150 gr zilvervliesrijst en/of boekweit π±1 kleine bloemkool in roosjes gesneden π±1 kopje gedroogde witte bonen, een nacht geweekt (of 2 blikken witte bonen, uitgelekt en afgespoeld) π± 1 middelgrote ui, fijngehakt π± 2 teentjes knoflook, fijngehakt π± 1,5 cm gember, in stukjes of geraspt π± 1 grote tomaat, fijngehakt π± Β½ blik (200 ml) kokosmelk π± 1 eetlepels kerriepoeder π± Β½ theelepel gemalen kurkuma π± Β½ theelepel gemalen komijn π± Β½ theelepel gemalen koriander π± ΒΌ theelepel cayennepeper π± Zout en peper naar smaak π± 1 eetlepel olijfolie Β Werkwijze: Β πΒ Als je gedroogde witte bonen gebruikt, kook ze dan volgens de instructies op de verpakking tot ze zacht zijn. Bij bonen uit blik sla deze stap dan over. Β πΒ Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gehakte uien toe en bak tot ze gaan doorschijnend worden. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze nog 2 minuten. Β π Roer de kerriepoeder, kurkuma, komijn, koriander en cayennepeper erdoor. Kook de kruiden 1 tot 2 minuten tot ze gaan geuren. Β π Voeg de tomaat toe aan de pan en kook tot ze uit elkaar valt. Β π Voeg bloemkoolroosjes en de gekookte witte bonen toe en roer goed. Β π Giet de kokosmelk erbij en roer tot het gemengd is. Breng op smaak met zout en peper. Β π Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het 20-25 minuten sudderen tot de bloemkool zacht is. Β π Proef de curry en voeg eventueel nog wat kruiden toe. Β Dien de curry op over rijst of over aardappelen. Β TIP: lekker met geroosterde geschaafde amandelen. Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β 25 december 2024 aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 7 januari Auteur Geplaatst: 7 januari Groente bij Indische vis Nodig: Β π±200 gr paarse wortel π±1 ui π±2 rode puntpaprika π±bouillonpoeder voor halve liter π±1 teen knoflook π± Β½ kopje Bulgur Β Werkwijze: Β Β Snijd de wortel in kleine stukjes. Β πSnijd de ui in kleine stukjes. Β πSnijd de paprika in kleine stukjes. Β πMaak de knoflook schoon en pers het uit of snijd in kleine stukjes. Β πKook de wortel samen met de Bulgur in de bouillon gaar. Giet af en gebruik het water eventueel voor de Indische vis. Β πBak de ui tot ze glazig zien, voeg de paprika toe en bak nog een 8 minuten mee, voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Als de paprika nog niet gaar is, voeg dan wat water toe en stoof het dan wat langer. Β Voeg de paprika met de ui en de paarse wortel met Bulgur naast de Indische vis op een bord. Doe wat jus van de Indische vis over de paarse wortel en Bulgur. Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β 1 Quote
Gitta Geplaatst: 8 januari Geplaatst: 8 januari @Petrasmoestuinde bovengenoemde ingrediΓ«nten hoeveelheid is denk ik voor 2 personen.Β Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 8 januari Auteur Geplaatst: 8 januari 28 minuten geleden, Gitta zei: 2 personen Ja de ingrediΓ«nten die je ziet is voor 2 personen. Je ziet 1 bord, maar ik had er natuurlijk 2. Ik pak altijd het mooiste bord uit voor het plaatje.π 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 12 januari Auteur Geplaatst: 12 januari (aangepast) Bonensalade met forel Nodig: Β Voor een maaltijdsalade voor 2 personen (eenvoudig recept) Β π±350 gr kookvaste aardappelen π±2 kleine tomaten π±2 el tuinkers π±200 gr sperziebonen π±100 gr gerookte forel Β Voor de dressing: π±2 el extra vierge olijfolie π±2 tl witte balsamico azijn π±2 tl honing π±3 tl mosterd π±peper en zout naar smaak Β Β πΒ Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes van 1 - 2 cm. Β Β πΒ Maakt de sperziebonen schoon en snijdt ze in 3 gelijke stukken. Β Β πΒ Snijdt de tomaat in kleine stukjes en doe dat ook met de gerookte forel. Knip de tuinkers. Β π Kook de aardappelen en sperziebonen samen in 1 pan in 10 minuten gaar. Zorg dat ze net onder water staan. Bij geblancheerde bonen kook je die in 5 minuten gaar. Giet daarna de aardappelen en sperziebonen af en laat beide uitlekken. Β π Maak intussen de dressing klaar in een kom. Β π Voeg de groente, aardappel en kruiden toe met de helft van de tuinkers. Β π Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers. Β Β Β 6 februari aangepast door Petrasmoestuin 2 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 13 januari Auteur Geplaatst: 13 januari Avocadosalade met geitenkaas Β Β Nodig voor 2 personen als bijgerecht: Β π±2 avocados π±3 zachte geitenkaasjes Jumbo of President π±2 tomaten π±1 sjalot π±paar druppels citroen Β Voor de dressing: Β π± 2 tl witte balsamico azijn π± 2 tl mosterd π± 2 tl honing π± 2 el notenolie π± Cayennepeper naar smaak Β Werkwijze: Β Β πSnijd de avocado in stukjes en spenkel er een paar citroen druppels op. Β πVerkruimel de geitenkaasjes. Β πSnijd de tomaten in stukjes, zonder zaadjes en sap. Β πMaak de dressing in een kom. Β πVoeg de groente en de kaas toe en roer dit door. Β Ik heb dit gemaakt bij een portie pittige macaroni. Β Ik had wat kaasjes over de datum, en een overrijpe avocado en ik heb dit geprobeerd en wij vonden het erg lekker. Een simpele salade. Β Β Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 17 januari Auteur Geplaatst: 17 januari Mix aardappelen, vegetarische balletjes en salade Β Nodig: Β Β Bepaal zelf de hoeveelheden. Β π±aardappels π±wortel π±3 kleuren paprika π±ui π±avocado π±kruiden: Ras el Hanout Paprika Gember K-kruiden: Kaneel, Kurkuma, Koriander, Kardamon, Kerrie Β Β π±Vegetarische kikkererwten β quinoa balletjes 7 stuk (zie recept elders) Tomatenketchup Β π±Salade avocado geitenkaas, zie recept elders. Nu toegevoegd: 2 eieren, gemsla, pecannoten en geroosterde pijnboompitten Β Β Β Β π Schil de aardappels en snijdt ze in 3- hoekjes. Kook ze 15 minuten en giet ze af. Β π Maak de wortelen schoon, snijdt ze in stukjes en kook ze ook 15 minuten, giet ze af. Β π Maak de ui en de paprika schoon. Β π Bak de ui een paar minuten. Doe ze op een bord. Β π Bak de aardappelen, voeg de uien en de overige groente erbij en bak totdat ze gaar zijn. Β π Intussen maak je de salade. Omdat bij mij de avocado niet rijp was, heb ik het met de groente meegebakken en heb ik bij de salade dus wat anders toegevoegd (sla, ei en noten). Β π Ik heb wat olie in een pannetje gedaan en de vegetarische kikkererwten fijn geprakt en weer even opgebakken. Omdat ze erg droog waren, heb ik er tomatenketchup aan toegevoegd en dat smaakte zo lekker, dat ik het apart op het bord heb gedaan en niet door de groente heen. Β En het smaakt natuurlijk nog lekkerder met knoflooksaus. Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Β Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β Β Β Β 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 19 januari Auteur Geplaatst: 19 januari (aangepast) Ik heb vandaag iets speciaals gemaakt. Eigenlijk had ik dit al veel eerder willen maken. Dit wordt in Spanje op 1 november gegeten, tijdens Allerheiligen. Maar ik heb ze dus vandaag gemaakt en met pompoen. Want je kunt ze ook standaard maken met water, bloem, boter en ei en dan dopen in de poedersuiker ofΒ kaneelsuiker. Maar ik koos natuurlijk voor de groenteversie met pompoen. Ik ben super enthousiast, want ik ga ze vaker proberen. Nu heb ik ze met suiker gevuld en ik had de helft van het recept genomen, maar van de week ga ik ze nog een keer maken en dan met kruiden vullen. Jullie horen nog van mij en dan zal ik de fotos vervangen. Β BuΓ±uelos met pompoen Nodig: Β Β π±250 gr pompoenΒ π±160 gr tarwebloem Β π±Voor de zoete versie: 40 gr gele basterdsuiker Β π±Voor de hartige versie: peterselie, zout, knoflookpoeder, peper, kerrie naar smaak Β π±1 medium eiΒ π±15 gr bakpoederΒ π±Bakolie Β Β Werkwijze: Β Β π Kook de pompoen 10 minuten, laat ze uitlekken en pureer ze dan met een vork of stamper. Β π Voeg de suiker toe voor de zoete versie en de kruiden voor de hartige versie, dan zeef je 1600 gr tarwebloem en 15 gr bakpoeder erbij. Meng dit goed. Β π Voeg dan het ei toe en roer het weer goed door. Het moet een stevige massa worden, anders voeg je wat bloem toe. Als het te dik is, kun je wat water toevoegen. Β π Doe ruim olie in de pan, ze moeten straks drijven op middelhoog vuur. De olie mag niet warmer dan 130 graden worden. Zodat de beignets van binnen gaar zijn, maar niet te snel gaar worden. Ik heb het een beetje op gevoel gedaan. Zet in ieder geval het vuur niet te hoog, de olie mag beslist niet walmen. Eerst de olie opwarmen, daarna weer wat lager zetten als het te warm wordt. Β π Met behulp van 2 koffielepels ga je de beignets maken, neem een beetje deeg, maak een ronde vorm en plaats ze in de pan. Het wilt helpen dat als je het deeg in de pan laat vallen, de lepeltjes gelijk draait, zodat er geen overtollig deeg in valt. Β π Ze draaien zichzelf om, gebeurt dat niet, dan moet je met behulp van een vork ze omdraaien. Als ze goudbruin zijn, pak je ze op met een spaan en legt ze op een bord met keukenpapier. Β TIP: Je kunt ze dan bestrijken met wat suiker en kaneel voor de zoete versie. Voor de hartige versie kun je ze in een sausje dippen, b.v. tomatencurry of knoflooksaus. Β Β 26 januari aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 25 januari Auteur Geplaatst: 25 januari (aangepast) Spinaziesalade bonen, avocado en kiwi Β Nodig: Β Β Een maaltijdsalade voor 2 personen Β π±85 gr bladspinazie π±1 potje witte bonen 240 uitlekgewicht π±2 (gele) kiwis π±1 avocado π±30 gr pecannoten (of walnoten) π±20 gr rozijnenΒ Β Voor de dressing: π±4 el extra vierge olijfolie π±2 el citroensap π±1 el honing π±peper en zout naar smaak Β π±1 knoflookteentje uitgeperst Β Werkwijze: Β Β πΒ Was de spinazie, centrifugeer ze en knip ze in kleine stukjes. Als de spinazie uit je eigen tuin komt, dan hoeft dat niet. Die zijn veel zachter. Β Β πΒ Laat de bonen uitlekken. Β Β πΒ Schil de kiwis en snijd ze in partjes. Β πΒ Maak de avocado schoon en snijd ze in partjes. Β πΒ Wel de rozijnen 15 minuten in lauw water en spoel ze daarna af. Β πΒ Breek de pecannoten in kleine stukjes. Β πΒ Mix alle ingrediΓ«nten voor de dressing door elkaar en doe deze in een aparte kom. Β πΒ Verdeel de spinazie in de kom, dan vervolgens de bonen, kiwi en avocado. Β πΒ Voeg de dressing en de noten en rozijnen toe. Je kunt ervoor kiezen om alles te mengen of de dressing, noten en rozijnen erboven op te dienen.Β Β Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β Β 26 januari aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 26 januari Auteur Geplaatst: 26 januari BuΓ±uelos met pompoen deel 2 Β Ik heb nu een variant van kruiden gekozen. Ik heb er geen suiker in gedaan, i.p.v. suiker: Β½ tl knoflookpoeder beetje cayennepoeder beetje zout beetje gerookte paprika peterselie en bieslook Β En bij de laatste heb ik ook grana padano toegevoegd. Β De laatste met kaas zijn erg lekker. Ik durfde het niet direct toe te voegen, omdat ik bang was dat de olie zou verbranden. Maar de olie is nog steeds goed. Dezelfde als van vorige week.Β Als de olie te heet staat, dan ploft de buΓ±uelos. Is de olie te koud, dan draaien ze niet uit zichzelf. Het is een beetje uitproberen. Mijn inductieplaat staat op stand 8 bij opwarmen en later staat hij op stand 7. Β Lekker dippen met ketchup of curry. Leuk recept bij een feestje of op oudejaarsavond. En mijn hond denkt ook dat het een feestje is. Β Β Β Β Β 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 26 januari Auteur Geplaatst: 26 januari (aangepast) Aardappelsalade vegetarisch of met kaas Β In het weekend als ik wat op t.v. wil zien, is het handig dat ik een maaltijd alvast klaar heb staan. Dus vrijdag en zaterdag was het dit keer een koude salade. Een eenvoudige maar lekkere salade vegetarisch of met kaas. Β Β Nodig: Β Β Een maaltijdsalade voor 2 personen Β π±500 gr aardappelen gekookt en afgekoeld π±Β± 3 augurken of plakken in stukjes π±1 klein blikje wortel en doperwten π±2 hardgekookte eieren in stukjes π±30 gr pecannoten (of walnoten) in stukjes π±1 tomaat in stukjes π±Feta in stukjes naar smaak Β Β Voor de dressing: π±Β½ kl (zoete) mosterd π±2 el mayonaise π±1 teen knoflook uitgeperst π±mespunt cayennepeper en wat zout Β Werkwijze: Β Β πΒ Meng de ingrediΓ«nten van de dressing goed en doe die in een grote schaal. Β π Laat de wortel en doperwten uitlekken. Β π Snijd de aardappelen in plakjes. Β π Voeg de aardappelstukjes, groente, ei en noten bij de dressing. Voor een niet vegetarisch gerecht voeg je stukjes Feta toe. Β Eventueel voeg je nog wat kruiden toe als peterselie en bieslook. Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 26 januari aangepast door Petrasmoestuin 3 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 28 januari Auteur Geplaatst: 28 januari (aangepast) Pasta met cremige Tahin saus (snel recept) Β Nodig: Β Vegetarisch gerecht voor 2 personen Β π± 2 wortels of 1 grote π± 1 courgette π± 120 gr Fusilli van rode linzen π± 2 tenen knoflook geperst π± 1 groentebouillonblokje π± 3 el Tahin π± 4 el Bressot kruidenkaas π± 1 a 2 el citroensap π± 1 el sesamzaad π± Β½ tot 1 tl chilikruiden of 1 el Chili knoflooksaus Β Werkwijze: Β π Schil de wortel en maak de courgette schoon en snijd beiden in smalle reepjes. Β πΒ Kook de pasta volgens de aanwijzingen met een bouillonblokje. Kook de groente na 1 minuut mee. Β πGiet het water van de groente af en bewaar 60 ml. Β πRoer het groentewater door de citroen, Bressot, Tahin, knoflook en de chilikruiden. Β πRooster het sesamzaad. Β πVoeg het papje door de groente. Β πDien de pasta op de borden op en strooi er wat sesamzaad op. Β Β Tips: voeg wat klein gesneden kerstomaatjes toe en/of geroosterde uitjes. Je kunt ook andere pasta nemen of ander kaasje, zoals Philadelphia of Boursin. I.p.v. chilipoeder kun je op de pasta wat Chili-knoflooksaus doen. Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 28 januari aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 12 februari Auteur Geplaatst: 12 februari (aangepast) Zuurkool met groente stamppot Nodig: Β π±wijnzuurkool π±aardappelen π±1 rode paprika in stukjes π±1 ui in stukjes π±1 teen knoflook geperst π± rookworst π± kookroom π± beetje (zoete) mosterd π± 1 of 2 el Grana Padano π± peper en zout π± roomboter π± water of bouillon Β Β Werkwijze: Β πKook de aardappelen gaar. Β πBak de ui glazig, voeg de paprikastukjes toe en bak een paar minuten mee. Β πVoeg de zuurkool en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Β πVoeg de rookworst en knoflook toe en de bouillon of water en laat 10 minuten meestoven. Β πStamp de aardappelen en doe de rookworst met groente erdoor en wat kookroom, mosterd en Grana Padano en laat even mee warmen. Β Β πΒ Dien de puree op warme borden op. Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β 12 februari aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 12 februari Auteur Geplaatst: 12 februari (aangepast) Vegetarische hutspot verkeerd voor 2 personen Nodig: Β π±1 kleine Bos bospeen of peentjes (ca 300 gram) π±3 Rode uien π± 500 - 600 gram aardappels π± 40 gram roomboter π± 1 eetlepel mosterd π± 50 gram geraspte kaas (grana padano of die je lekker vindt) π± 2 of 3 tenen knoflook in stukjes π± 1 bouillonblokje zonder gist en smaakstoffen π± Eventueel kook je een stuk knolselderij mee (1/4 van een kleine knol) Β Β Werkwijze: Β Β π Snijdt het groen en uiteinden van de wortel af en boen ze onder stromend water schoon. π Snijdt de wortels in stukken. π Pel de uien en snijdt ze in halve ringen. π Schil de aardappels in stukken en kook ze in weinig water met bouillonblokje in 20 minuten gaar.Β Halverwege voeg je de wortelen erbij. π In koekenpan met antiaanbaklaag verwarm je 20 gram boter. π Bak de ui aan op gemiddelde warmte en dan stoof je ze zachtjes gaar in 15 - 20 minuten. π Na 10 minuten voeg je de knoflook toe. Eventueel voeg je ook wat kookwater (bouillon) toe van de aardappelen en wortelen. π Giet de aardappels en wortelen af, maar vang het overige kookvocht op. π Stamp de aardappels met de wortelen fijn. Voeg een deel van het kookvocht erbij en 20 gram boter. Zorg dat de stamppot smeuΓ―g blijft en niet te nat. Vervolgens doe je de mosterd en kaas erbij met wat zout en peper. π Zorg ervoor dat je uien niet helemaal droog staan, maar wat vocht hebben, anders voeg je nog wat bouillon ertoe en als je die niet hebt wat water en laat nog even doorkoken. π Dien de puree op een bord en leg de uien erop. Β Lekker met wat appelmoes. Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β 12 februari aangepast door Petrasmoestuin 2 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 29 maart Auteur Geplaatst: 29 maart Koolraap stoofschotel voor 2 personen Een eenvoudig maar lekker recept. Β Nodig: π±400 gr koolraap (vers of diepvries) π±100 gr wortel π±1 grote ui π±peper, zout π±Β½ el kerrie π±2 el olijfolie of koolzaadolie Β Β Werkwijze: Β πSchil de wortel en snijd ze in kleine stukjes. Β πSchil de koolraap en snijd ze in frietstukken of neem ze uit de vriezer. Β πSnijd de ui in halve ringen. Β πBak de ui even aan in de olie tot hij glazig ziet. Β πVoeg de wortel en koolraap toe en de kruiden. Β πΒ Laat het een half uurtje zachtjes stoven in het vet met een deksel erop. Β Β Β Lekker met knoflooksaus met wat salade of appelmoes. Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β 2 Quote
Rookie Geplaatst: 30 maart Geplaatst: 30 maart (aangepast) Dit zijn leuke recepten! Doe jij overal knoflooksaus door? Β 30 maart aangepast door Rookie Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 30 maart Auteur Geplaatst: 30 maart Ja, elke dag wel knoflook. Er zijn maar weinig recepten waar ik geen knoflook gebruik. Maar zeker over gebakken aardappelen, patat, vis altijd. En verder door alle groentes. Alleen soms bij hutspot verkeerd niet met de rode ui. Maar bij mijn zelf gemaakte pittige jus weer wel. 2 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 7 april Auteur Geplaatst: 7 april Eiersalade met paprika en amandeldressing Β Nodig voor 2 personen: Β π±2 rode paprika (of uit een pot) π±3 hard gekookte eieren π±25 gr amandelen of schaafsel π±1,5 el olijfolie π±Β½ el witte wijnazijn π±Β½ tl honing π±Β½ tl mosterd π±1 knoflookteen gehakt of geperst π±Peterselie, bieslook en/of lente-uitjes Β Werkwijze: Β Β πZet de oven aan op 220 graden. Β πMaak de paprika schoon, halveer ze en leg ze met de huidzijde naar boven op een bakblik. Laat de paprika Β± 15 minuten roosteren totdat de huid blazen toont. Β πLeg ze op een plaat en dek ze 10 minuten af met vochtig keukenpapier. πHaal de huid eraf en snijdt ze in smalle reepjes. Β πPel de eieren en halveer ze. Β πRooster de amandelen in een droge pan. Β πVoor de dressing: meng de olijfolie, wijnazijn, honing en mosterd door elkaar. Klop het met een kleine garde los. Voeg de knoflook toe. Β πHak de amandelen (of gebruik schaafsel) en de peterselie of knip de bieslook of snijd de lente-uitjes. Meng deze door de dressing. Β πDoe de paprika en de eieren in de borden en voeg de dressing door. Β Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 9 april Auteur Geplaatst: 9 april (aangepast) Meiraapjes en appelsalade Β Β Nodig: Β 2 of 3 meiraapjes 1 zure appel 2 kropjes sla 20 gr pijnboompitten 2 knoflooktenen 1 tl mosterd 2 el notenolie 1 el appelazijn 1 el citroensap Zout en peper Β Β Een eenvoudig maar lekkere frisse salade. Β Rooster de pijnboompitten. Snijd de appel in kleine stukjes. Rasp de meiraapjes in grove of fijne reepjes. Scheur of knip de sla in stukjes. Β Voor de dressing: Snijd de knoflook in stukjes of pers het uit. Voeg de kruiden, citroen, olie en azijn toe en klop het goed los. Β Doe de pijnboompitten, appel, meiraapjes en sla in een kom. Meng de dressing erdoor. Β Lekker met patat of gebakken aardappeltjes. Ik heb wat meiraapblad meegebakken met de aardappel en ui. En de rest van de vele bladeren heb ik geblancheerd, en de stelen apart geblancheerd. Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra Β Β Β Β Β Β Β 9 april aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 14 april Auteur Geplaatst: 14 april Aardappelsalade met tonijn Β Nodig: Β Een maaltijdsalade voor 2 personen Β π±2 of 3 aardappelen π±2 eieren gekookt π±2 tomaten of wat kerstomaatjes π±2 of 3 augurken π±wat zilveruitjes of sjalot π±3 kleuren paprika π±blikje tonijn π±1 snackkomkommer π±2 el mayonaise π±wat blaadjes sla π±paprika, peper en zout Β Werkwijze: Β πKook de aardappelen, laat ze afkoelen en pureer ze. Β πΒ Kook de eieren in 9 minuten en laat ze schrikken in koud water, pel ze dan en laat ze afkoelen. Snijd ze dan in stukjes en een eventueel een paar plakjes als garnering. Β π Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes. Β π Maak de paprika en komkommer schoon en snijd ze in stukjes. Β π Snijd de augurk en zilveruitjes in kleine stukjes Β π Laat de tonijn uitlekken. Β π Knip wat blaadjes sla, maar bewaar een paar voor op de borden. Β π Stamp of prak de aardappelen en doe de tonijn erdoor met wat mayonaise met de kruiden. Β πDoe alle gesneden groente erdoor. Β πNeem een ijsschep en maak bolletjes salade en leg ze op wat blaadjes sla. Β Β TIP: snijd wat plakjes avocado erbij. Geef wat knoflooksaus of curry erbij. Β Β Β Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep. Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden). https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra 2 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.