bioboerke Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Hallo , wie weet welke stoomtijden groenten nodig hebben om in te vriezen in plaats van te blancheren of heeft iemand een lijst van stoomtijden in zijn bezit in afwachting van een antwoord ga ik van mijn peultjes de steeltjes verwijderen en alvast een hartelijk voor de snelle antwoorden gr bioboerke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 ' k Weet alleen dat het iets langer duurt, kijk eens even hier:http://www.freewebs.com/belevenissen-van-een-tuinkabouter/conservereninvriezen.htm Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Wij stomen alles de laatste maanden maar geen idee hoe lang je het moet doen voor je het in de vriezer kan stoppen Dus ik lees ook even mee Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Rantje, is gestoomde groente lekkerder? Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Ik vind gestoomde groenten lekkerder dan gekookte. Je gooit geen smaak met het kookwater weg.Ik weet niet welke groenten je allemaal in de vriezer wilt gooien, maar ik zou peultjes maar heeeeeeel kort stomen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 Ja wij vinden van wel Vorig jaar hingen we het vergiet boven de pan een paar keer en merkte verschil op in smaak. Toen kwamen we bij kennissen in Brabant, en de vriendin van mijn moeder had ooit zo'n pan gekregen, gebruikte hem niet en mochten wij hem hebben. Zo'n electrisch ding.Was wel een beetje uitproberen maar mijn moeder vindt het vooral heel handig dat je niet in pannen hoeft te roeren, niet op de klok hoeft te letten, kan niet overkoken etc. Maar 't smaakt super, werkt goed en het schijnt veel gezonder te zijn En we maken vaak verse appelmoes, in een kwartier klaar, makkelijk en snel En vooral erg lekker natuurlijk. En er zitten schotjes in de pan, dus je kan ook meerdere groenten te gelijk stomen. Zeker met de eigen groenten waar je net een tikkie te weinig van hebt is dat ideaal. Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.