Erny Geplaatst: 9 juli 2012 Geplaatst: 9 juli 2012 COURGETTES IN OLIE Ingredienten: (hoeveelheden naar smaak in te vullen...) Courgetteszoutazijnwaterlaurierrozemarijnknoflookpeperbolletjesolijfolie Courgettes in blokjes snijden, veel zout erover, minstens half uur laten uitlekken daarna droogdeppen.Drie minuten laten trekken in mengsel van 1/3 azijn met 2/3 water en aardig wat zout.Bijna aan de kook brengen en blancheren. Potten steriliseren.Kruidenlaagje in potten doen: Laurier en rozemarijn en knoflook en peperbolletjes.Daarop de courgettes, goed aandrukken.En dan om en om laagje kruiden en laagje courgettes. Afsluiten met een kruidenlaagje.Pot vullen met olijfolie tot alles onder staat. (Even laten staan en weer bijvullen.)Deksel erop. Minstens 3 maanden koel in donker wegzetten. Zeker 1 á 2 jaar houdbaar. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.