Erny Posted July 9, 2012 Share Posted July 9, 2012 COURGETTES IN OLIE Ingredienten: (hoeveelheden naar smaak in te vullen...) Courgetteszoutazijnwaterlaurierrozemarijnknoflookpeperbolletjesolijfolie Courgettes in blokjes snijden, veel zout erover, minstens half uur laten uitlekken daarna droogdeppen.Drie minuten laten trekken in mengsel van 1/3 azijn met 2/3 water en aardig wat zout.Bijna aan de kook brengen en blancheren. Potten steriliseren.Kruidenlaagje in potten doen: Laurier en rozemarijn en knoflook en peperbolletjes.Daarop de courgettes, goed aandrukken.En dan om en om laagje kruiden en laagje courgettes. Afsluiten met een kruidenlaagje.Pot vullen met olijfolie tot alles onder staat. (Even laten staan en weer bijvullen.)Deksel erop. Minstens 3 maanden koel in donker wegzetten. Zeker 1 á 2 jaar houdbaar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.