Jump to content

Courgettes in olie (Inmaak)


Erny

Recommended Posts

COURGETTES IN OLIE

 

Ingredienten: (hoeveelheden naar smaak in te vullen...)

 

Courgettes

zout

azijn

water

laurier

rozemarijn

knoflook

peperbolletjes

olijfolie

 

Courgettes in blokjes snijden, veel zout erover, minstens half uur laten uitlekken daarna droogdeppen.

Drie minuten laten trekken in mengsel van 1/3 azijn met 2/3 water en aardig wat zout.

Bijna aan de kook brengen en blancheren.

 

Potten steriliseren.

Kruidenlaagje in potten doen: Laurier en rozemarijn en knoflook en peperbolletjes.

Daarop de courgettes, goed aandrukken.

En dan om en om laagje kruiden en laagje courgettes. Afsluiten met een kruidenlaagje.

Pot vullen met olijfolie tot alles onder staat. (Even laten staan en weer bijvullen.)

Deksel erop.

 

Minstens 3 maanden koel in donker wegzetten.

Zeker 1 á 2 jaar houdbaar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...