Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Courgettes in olie (Inmaak)


Erny

Aanbevolen berichten

COURGETTES IN OLIE

 

Ingredienten: (hoeveelheden naar smaak in te vullen...)

 

Courgettes

zout

azijn

water

laurier

rozemarijn

knoflook

peperbolletjes

olijfolie

 

Courgettes in blokjes snijden, veel zout erover, minstens half uur laten uitlekken daarna droogdeppen.

Drie minuten laten trekken in mengsel van 1/3 azijn met 2/3 water en aardig wat zout.

Bijna aan de kook brengen en blancheren.

 

Potten steriliseren.

Kruidenlaagje in potten doen: Laurier en rozemarijn en knoflook en peperbolletjes.

Daarop de courgettes, goed aandrukken.

En dan om en om laagje kruiden en laagje courgettes. Afsluiten met een kruidenlaagje.

Pot vullen met olijfolie tot alles onder staat. (Even laten staan en weer bijvullen.)

Deksel erop.

 

Minstens 3 maanden koel in donker wegzetten.

Zeker 1 á 2 jaar houdbaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...