Geplaatst: 9 juli 201213 j AUBERGINES MET MUNT IN OLIE(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 30 minutenHoudbaarheid: 2-3 maanden Ingredienten voor ongeveer 1 l.: 1 kg kleine aubergines4 teentjes knoflook60 gr. Zout125 ml azijn3-6 scherpe chilipepers4 takjes munt3 el dragon- of sherryazijn250-300 ml olijfolie Was de aubergines en snijd ze in vier stukken. Pel de knoflook.Breng 2 liter water met 50 gr. zout, 125 ml azijn en de knoflook aan de kook. Kook hierin de aubergines op een laag vuurtje in 12-15 minuten bijna helemaal zacht. Was ondertussen de chilipepers en de munt, snijd de chilipepers in grote stukken. Schud de munt droog. Haal de aubergines met een schuimspaan uit het water, laat ze iets afkoelen en druk het vocht er met de hand voorzichtig uit. Meng de aubergines met de chilipepers, mumt, dragon en azijn. Vul de glazen potten met dit mengsel en bedek de inhoud volledig met olijfolie. Bewaar op koele en donkere plaats. Tip:Wanneer u de aubergines binnen enkele dagen gaat opeten, kunt u de olijfolie sterk verminderen of helemaal weglaten. Bewaar ze dan wel in de koelkast. Past goed bij gegrild vlees, vooral bij lam of konijn.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.