Erny Geplaatst: 9 juli 2012 Geplaatst: 9 juli 2012 INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEESvan:Gabrielle Keng-Peralta (dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.(in 2011 lag het bij de Action) SALADE VAN GEMARINEERDE RADIJS (Dit is een specialiteit van mijn vader die je nergens anders kunt vinden. Hij heeft het recept namelijk bedacht! Deze salade verfrist de maaltijd, geeft hem kleur en kan ook als borrelhapje of voorgerechtje geserveerd worden.. Het pletten van de radijs lijkt misschien wat barbaars, maar zo wordt de saus beter opgenomen en wordt de smaak van de radijs verzacht. Iedereen is altijd verbaasd over deze leuke marinade, want je ziet radijs bijna nooit drijven.) Voor 2 personen: 1 bosje radijs1 teentje knoflook3 el kristalsuiker3 el azijn4 el sojasaus2 tl sesamolie2 tl zonnebloemoliezout Verwijder de steeltjes van de radijzen en houd ze even onder de koude kraan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook in kleine stukjes.Maak de saus in een slakom: meng eerst het zout, de suiker en azijn. Roer goed zodat de suiker oplost. Schenk de sojasaus en twee soorten olie erbij. Proef of je nog wat azijn of suiker naar smaak wilt toevoegen. Schenk er dan een glaasje water bij. Leg een radijs op een snijplank en plet hem met een zwaar en plat voorwerp, bijvoorbeeld een brede metalen spatel. Plet de radijzen één voor één en leg ze in de marinade. Laat ze 20 tot 30 minuten marineren en dien ze op. Variaties:Dit recept is ook overheerlijk met stukjes of blokjes komkommer. Je kunt het ook met wortels, bloemkool of andere rauwe groenten proberen. Varieer de marinade door er een uitje, een vers pepertje, sjalotjes, peterselie, koriander of bieslook aan toe te voegen. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.