Jump to content

Rabarber wecken


speets

Recommended Posts

De diepvries zit vol, dus nu maar wecken (= nieuw voor mij ).

Rabarber heet in de potten, tot het randje gevuld en in de ketel. Maar toen kookte het over: het kwam er aan alle kanten uit!

Na afkoeling bleken de potten wel dicht te zitten, maar nu staat de inhoud weer 3 cm onder de rand. En het allergekste is dat de kleine pot weer wél tot bovenaan vol is gebleven!

 

dscf351670181342548562.JPG

 

Ik wil ook courgettesoep gaan wecken, maar moet ik soms de potten niet meer tot de rand vullen?

Heeft iemand ervaring met 'natte' inhoud wecken?

 

Is het probleem soms dat ik het flink heb laten koken? Moet ik volgende keer soms een lagere temperatuur aan houden? (Is lastig, ik heb geen automaat)

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Intussen heb ik me laten vertellen dat je rabarber niet hoeft te steriliseren: je kunt het rauw en gesneden in jampotjes doen omdat het zo zuur is dat er geen microorganismen in kunnen groeien.

 

Dat vind ik een raar idee, maar als je het gewoon even goed doorkookt en dan kokend heet in (steriele) jampotjes doet dan is het prima houdbaar. Als jam, maar dan zonder suiker/pectine. De zoetstof voeg je later toe.

Scheelt een hoop gedoe

 

Hetzelfde doet een kennis met appelmoes (100g suiker/kg): gewoon in hakpotjes.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het ook eens geprobeerd met rabarber in schroefdeksel-potjes, maar die beschimmelden. Maar lees dat meer mensen het met succes op deze manier doen... misschien gewoon nog eens proberen (ook eens de tip gekregen bij appelmoes om de potjes nog in de oven te verhitten - dat werd een bende, alles kookte over. Was wel goed houdbaar

Link to comment
Share on other sites

Intussen heb ik me laten vertellen dat je rabarber niet hoeft te steriliseren: je kunt het rauw en gesneden in jampotjes doen omdat het zo zuur is dat er geen microorganismen in kunnen groeien.

 

Dat vind ik een raar idee, maar als je het gewoon even goed doorkookt en dan kokend heet in (steriele) jampotjes doet dan is het prima houdbaar. Als jam, maar dan zonder suiker/pectine. De zoetstof voeg je later toe.

Scheelt een hoop gedoe

 

Hetzelfde doet een kennis met appelmoes (100g suiker/kg): gewoon in hakpotjes.

 

 

Ja..ik doe dat ook met appelmoes.

De rabarber schijnt ook rauw in een pot met gekookt afgekoeld water bewaard te kunnen worden in jampotten

of beugelpotten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...