Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

pepersherry

neem een mooie middelgrote chillipeper, en snij het vruchtvlees over de lengte een beetje in.

Snij het steeltje af ( ben ik vergeten ) en laat de peper door de opening in de fles vallen.

 

Giet er ongeveer 375 ml droge jonge sherry bij( fino) , het liefst uit een fles die net geopend is.

laat twee tot drie weken trekken,schud de fles af en toe lichtjes. Haal de peper dan uit de fles met behulp van een metalen sateprikker.

 

Je kunt dit recept ook maken met gerookte pepers.

 

Deze drank is geschikt om bv een bloody mary mee te maken, en is niet al te lang houdbaar. je kunt ook kleine flessen sherry krijgen.

Je kunt de sherry ook gebruiken om woksaus of een of andere groentesaus op smaak te brengen...of gazpacho, tomatensoep...enz.

img874975891348479436.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...