gerbera Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 (aangepast) Hallo,Ik zoek advies voor pepers die ik dit seizoen in mijn kas wil zetten: zo heet mogelijk maar wel met een geurtje, met een aroma, zeg maar...Ik ben bij Vreeken Zaden geweest maar niet wijzer van geworden, de eigenaar had duidelijk geen zin om mij te helpen en er waren zoveel verschillende soorten pepers dat ik kon niet kiezen! Bedankt!!Grilaria 1 februari 2013 aangepast door Gast Quote
Manuela88 Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 Hallo, Wat ik weet is dat de madame Jeannette een hele hete peper is. ik weet niet of er nog meer hete pepers zijn of pepers die nog heter zijn. Over het aroma geen idee. Quote
-sanne Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 Ik heb deze gezaaid http://nl.wikipedia.org/wiki/Habanero Quote
Merel Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 Op de volgende sites kun je veel info vinden over pepers:http://www.mooiemoestuin.nl/zadenlijst-2012-2013/pepers/http://www.peperzaden.nlVeel succes! Quote indefruitboomgaard
thea Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 Volgens mij is er een peperforum.Anders even naar Diana's mooie moestuin kijken ,zij houd ook van pepers! Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Sovreze Geplaatst: 31 januari 2013 Geplaatst: 31 januari 2013 Lijst van ScovilleschaalScovillewaarde - Soort peper15.000.000–16.000.000 Pure capsaïcine[2]9.100.000 Nordihydrocapsaïcine2.000.000–5.300.000 Standaard Amerikaanse pepperspray[3]2.000.000 Moruga Scorpion1.200.000 Trinidad Moruga Scorpion[4]855.000–1.041.427 Naga Jolokia[5][6][7][8]876.000–970.000 Dorset Naga[9][3]350.000–577.000 Rode Savinapeper habanero[10]100.000–350.000 Habaneropeper[11]100.000–350.000 Scotch bonnet,[11] Madame Jeanette100.000–200.000 Jamaicaanse hete peper[3]50.000–100.000 Thaise peper, Malagueta pepper, Chiltepin pepper30.000–50.000 Cayennepeper, Ají pepper,[11] tabascopeper10.000–23.000 Serranopeper7.000–8.000 Tabascosaus (habanero)[12]5.000–10.000 Waspeper2.500–8.000 Jalapeñopeper2.500–5.000 Tabascosaus (tabascopeper)[12]1.500–2.500 Rocotillopeper1.000–1.500 Poblanopeper600–800 Tabascosaus (groene peper)[12]500–1000 Anaheimpeper100–500 Pimento,[3] pepperoncini0 Geen scherpte, paprika http://nl.wikipedia.org/wiki/Scovilleschaal Quote
gerbera Geplaatst: 1 februari 2013 Auteur Geplaatst: 1 februari 2013 Hi alleemaal,bedankt voor alle reacties, ik ga nu alle links even bekijken!Grilaria Quote
phoenix Geplaatst: 1 februari 2013 Geplaatst: 1 februari 2013 Ik heb mijn pepers bij peperzaden besteld. De scherpste die je daar kan krijgen is de Trinidad moruga scorpion. Deze zit op een max van 2 miljoen. Dat komt neer op iets meer dan 6 x zo scherp als een madamme jeanette. Quote
Eva Geplaatst: 3 februari 2013 Geplaatst: 3 februari 2013 voor peperzaden:http://www.easywebshop.com/peperzaden/webshop/20127-Peper-zadenhttp://www.123zaden.nl/subpagina2.php?categorie_id=40&subcategorie_id=114voor uitstekende zaden voor een kleine prijs...peperzaden.nl vind ik veel te duur.bij peperzaden.be verkopen ze soorten die niet soortvast zijn(= dus niet goed!) voor alle info die je nodig hebt bij het kweken van pepers:http://www.chillipeper.nl/forum/index.phpsuper forum! Quote
lombok Geplaatst: 9 februari 2013 Geplaatst: 9 februari 2013 Als er een Indische Toko is, koop dan Cabai Rawit dit is een heel klein indischelombok. Wanneer je dit verwerkt in je eten komt de stoom uit je oren zo heet is dit pepertje. Wanneer het te heet is kun je dit bestrijden met hete thee. Pitzaaitjes zaaien en warm op laten komen het liefst in een verwarmde kweekbak anders vlak bij de verwarming na opkomst verpoten. Quote Ik huur kavels bij Volkstuinvereniging 't Boeskoolhöfke te Oldenzaal( www.hetboeskoolhofke.nl)
estherbes Geplaatst: 10 februari 2013 Geplaatst: 10 februari 2013 Ik heb de Trinidad Scorpion gezaaid lekker hot! Quote
Limoncello Geplaatst: 12 februari 2013 Geplaatst: 12 februari 2013 Lekker hot? Niet te eten bedoel je zoals de Naga en Moruga. Je kan ze wel eten maar gedurende een uur proef je niets meer. Quote Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/
Diet Geplaatst: 12 februari 2013 Geplaatst: 12 februari 2013 Kijk eens op http://www.peperzadenwinkel.be/ pepers genoeg Quote
sugar Geplaatst: 13 februari 2013 Geplaatst: 13 februari 2013 Lekker hot? Niet te eten bedoel je zoals de Naga en Moruga. Je kan ze wel eten maar gedurende een uur proef je niets meer.Ik vraag me ook af wat de meerwaarde is van iets dat nog eens 1000x pikanter is als tabasco Quote Blog over mijn (Fruit)tuin : NIEUW ADRES http://Fruitberg.wordpress.com Kijk ook eens op mijn fotosite : http://supermasj.zenfolio.com
malouis Geplaatst: 13 februari 2013 Geplaatst: 13 februari 2013 Ik heb mijn peperzaden bij http://www.easywebshop.com/peperzaden/webshop/20127-Peper-zaden vandaan.Goed verse zaden.Als je echt heet wilt: hij heeft de Bhut Jolokia! Quote
estherbes Geplaatst: 13 februari 2013 Geplaatst: 13 februari 2013 @Sugar: Ik zet al 3 jaar pepers maar heb er nog geen 1 gegeten... ik vermaal ze voor tussen het zeezout in de pepermolen voor mijn vriend, en zoek pepers met mooie vormen uit Quote
Eva Geplaatst: 14 februari 2013 Geplaatst: 14 februari 2013 Ik heb mijn peperzaden bij http://www.easywebshop.com/peperzaden/webshop/20127-Peper-zaden vandaan.Goed verse zaden.Als je echt heet wilt: hij heeft de Bhut Jolokia! drie jaar geleden was de Bhut een van de heetste pepers.inmiddels is hij al lang ingehaald door verschillende soorten bijv.de trinidad scorpion (butch T) inmiddels is het al lang geen meer als shops ze verkopen. volgens mij ken ik de verkoper via het chilliforum, zijn foto's komen me bekend voor... tja, Sugar, of er meerwaarde aan hele hete soorten is? ik denk dat het de kick is. pijn is fijn, op die manier. van bijzonder hete pepers krijg je een endorfine rush. net zoiets als wanneer je gaat joggen...er zijn mensen die een hele (hete) peper gewoon uit het vuistje kunnen opeten.ik waag me er niet aan een hele hoor, mijn smaakpappillen zijn me lief!ik kweek ze alleen ik maak van mijn hele hete soorten een peperpoedermix en gebruik mini hoeveelheden en/of geef het weg aan liefhebbers... Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.