Jump to content

phoenix

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nijverdal
 • OCCUPATION
  Programmeur
 1. Ik heb het op de gok maar geprobeerd en ze leven nog
 2. Er zijn maar weinig landen waar er verschil gemaakt wordt tussen paprika's en pepers. De standaard rode peper is net zoals een paprika een capsicum annuum. In het engels heten pepers ook wel peppers of hot peppers en paprika's bell peppers.
 3. Hmm, dat zou goed kunnen. Wel raar dan dat er maar 1 peper is die er last van heeft. Ik heb de vraag ook op het chilipeperforum geplaatst. Niet dat ik aan je oordeel twijfel maar ben benieuwd wat er nog meer over gezegd wordt /edit Als ik zo op internet een beetje rondkijk is het inderdaad te veel water. Er groeit ook alg op de grond van een aantal pepers.
 4. Heeft iemand enig idee welk voeding de plant op onderstaande foto mist? Dit is een van de ruim 100 planten en de enige die er last van heeft.
 5. Wat pepers betreft kunnen deze, als ze groot zijn, wel een graad vorst verdragen. Met de jonge plantjes zou ik uitkijken. Hoe het met de tomaten zit week ik niet. Ik denk eerlijk gezegd dat ze vorst niet heel erg leuk gaan vinden.
 6. Goeie vraag. Ik heb ze gisteravond ook gepoot. Als echt gaat vriezen kan je altijd alles afdekken. Denk dat ik dat ook maar ga doen.
 7. Afgelopen weekend druk bezig geweest met de moestuin. Daarnaast ook een flink lijstje met groenten gezaaid/gepoot: - Peulen - Aardappels (parels) - Pootsjalotten - Pootuien - Wortels - Bieten - Radijzen - Bloemkool (voorgezaaid) - Boerenkool (voorgezaaid) - Spruitkool (voorgezaaid) - Raapstelen (voorteelt voor de kolen) - Meirapen (voorteelt voor de kolen) - Prei (voorgezaaid) Daarnaast moeten de volgende groentes en bloemen nog gezaaid worden: - Courgettes - Pronkbonen - Kropsla - Bleekselderij - Zonnebloemen - vlinderweide Hieronder een aantal foto's van afgelopen weekend. We zijn sochtends om half 9 begonnen. Eerst 2 aanhangers met groenafval van het snoeien vorig jaar, 110 kilo aan puin en wat ander restafval naar de vuilstort gebracht. Gelijk 1000 kilo compost meegenomen. Dit kan je elk jaar gratis ophalen. Gelukkig was de dieplepel aanwezig waardoor we de compost niet zelf in de aanhanger hoefden te scheppen. Compost ligt in de tuin en het eerste paaltje voor het hek is gezet. Alle paaltjes waterpas gezet en uitgemeten. Toen was het ook al weer half 7 dus zijn we er voor de zaterdag mee gestopt. Zondag al weer vroeg begonnen. Om 10 uur stond ik al weer in de tuin geulen te graven voor het gaas. Daarna samen met een paar vrienden weer bezig geweest. Op bovenstaande foto staat al 1 hekje plus het poortje. De stenen rand is nog niet helemaal af. Dit is het andere stukje moestuin. Hekje zit er omheen en de bedden zijn uitgemeten. Samen met twee vrienden gisteravond al het zaai- en pootgoed in de grond gezet. Bovenstaande foto laat het stukje voor de peulen zien. Een foto van deze ochtend hoe het er nu uit ziet. Het hekje rechts wordt nog vervangen. Deze valt bijna van ellende in elkaar. Beide schuren moeten nog een likje verf hebben en bij de rechterschuur moeten de windveren nog vervangen worden. Al met al een productief weekend Binnenkort een update over mijn pepers, paprika's en tomaten.
 8. Ik denk dat het nu nog te vroeg is om te zeggen of je paprika's een tekort aan bepaalde voedingstoffen hebben aangezien alleen de kiembladeren nog zichtbaar zijn. Als ze wat groter zijn kan je ze tomatenvoeding of chilifocus geven. Ik neem tenminste aan dat je in zaai en stek-/oogstgrond gezaaid hebt?
 9. De moestuin ligt in de achtertuin Afrikanen heb ik al voorgezaaid. Ik snap dat je de kolen al voor kunt zaaien, maar totdat ze uitgeplant worden is het zonde om het stuk grond zo open en bloot te laten liggen.
 10. Ik denk dat ik voor de meiraap ga Nog nooit gehad maar klinkt lekker als ik de beschrijving zo lees.
 11. Sla heb ik al op een ander bed staan, die van de bladgewassen. Daar heb ik al genoeg ruimte. Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een ander koolgewas als voorteelt.
 12. Ik heb momenteel de volgende zaden voor het koolgewasbed: bloemkool, boerenkool, spruitkool en radijzen. De eerste drie hoeven pas eind juni uitgeplant te worden. Ik vind het zonde om tot die tijd een heel stuk leeg te laten. Ik ga natuurlijk niet het hele stuk vol planten met radijzen. Heeft iemand een goed idee voor een voorteelt?
 13. Vandaag eindelijk de indeling van mijn moestuin af gemaakt. Komende zaterdag is het eindelijk mooi weer en kan ik in de tuin aan de slag. De omheining zal geplaatst worden, een aantal bosjes worden verplant en er komt nieuw zand op een van de twee delen moestuin. De moestuin bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is 5x4 meter. Het andere deel 6x3. De indeling is als volgt: Ik heb de volgende zaden: De prei en bleekselderij moet ik nog kopen. Tijdens het indeling kwam ik er achter dat er maar 1 soort bladgewas in mijn lijst voorkwam; namelijk kropsla. Nou is sla wel lekker, maar ik ben niet van plan om er elke week een stuk of 10 op te gaan eten. Daarnaast kwam ik er ook achter dat drie van de vier koolgewassen pas in juni op hun definitieve plek komen te staan. Dit zijn de bloemkool, boerenkool en spruitkool. Iemand nog tips voor voorteelt op dit stuk? Naast bovenstaande heb ik ook nog een groot aantal pepers, paprika's en tomaten in mijn bezit. Deze komen allemaal in potten te staan en nemen dus geen ruimte in de moestuin in. De lijst is als volgt: - Tomaten - 3 x cherry (geen idee welke, zat in een pakket van de action) - 3 x vitador trostomaat - 3 x sungold - Paprika - 9 x calwonder - Pepers - 5 x little elf - 9 x cayenne rood - 3 x hungarian black - 2 x trinidad moruga scorpion - 3 x jalapeno mucho nacho - 3 x jamaican hot yellow - 3 x jalapeno purple - 3 x jalapeno orange - 3 x thai chile - 3 x congo trinidad - 1 x hungarian hot wax - 3 x madame jeanette - 2 x adjuma - 1 x satans kiss - 2 x habanero white Bovenstaande is een geruime tijd geleden al gezaaid en ze staan te popelen om naar buiten te gaan Nog een goede maand en dan kunnen ze ook daadwerkelijk naar buiten. Ook heb ik nog een aantal kruiden welke ik buiten de moestuin ga planten. Deze lijst is als volgt: - Thijm - Rozemarijn - Salie - Basilicum - Peterselie - Bieslook - Koriander Vanaf zaterdag ga ik dus echt beginnen. Laat maar weten of er iemand nog tips of opmerkingen heeft of missende groentes in mijn tuin. Feedback wordt altijd gewaardeerd
 14. Mijn eerste plantjes staan rechtop en laten hun 2 bladeren zien nu wachten tot alles verpot kan worden en mijn p9 potjes binnen zijn.
 15. Ik heb mijn paprika's in de verwarmde kweekkas gezaaid en ga ze daarna per 3 in een p9 potje zetten. Ik ga dus niet de minst sterke weghalen. /edit Net 200 p9 potten besteld
×
×
 • Create New...