Jump to content

estherbes

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Midden Limburg (NL)
 1. Deze feestdagen worden de pepers en paprika's al gezaaid
 2. Heeft er iemand ervaring met het kweken van de Camellia sinensis - groene thee plant in Nederland? Ik heb zaden gevonden op internet, maar als de kweek erg moeilijk is hoef ik daar natuurlijk niet aan te beginnen... iemand?
 3. haha nee die van mij dan ook niet meer! Kan ie binnen nog verder groeien?
 4. Je kan de zaadjes eruit halen en verkopen op marktplaats? Of ter decoratie in huis
 5. Dankje! Inderdaad, een goede camera betaalt zich terug Ik maak zelfs veel te weinig foto's van al dat schoon!
 6. oh super tip Bit! Ga ik gelijk doen
 7. In totaal zijn er 3 Hibiscus zaden gekiemd, en het zijn al behoorlijke plantjes geworden! In de herfst zet ik ze in de vollegrond.
 8. Maarrrrr....er groeit en bloeit vanalles! de appels de druivenstruiken de pompoenen de spruiten de rode kool de bramen
 9. Ok dus de enige manier om erachter te komen is trial and error..voorzichtig draaien aan de appels en als ze eraf komen, proeven om te kijken of ze rijp zijn
 10. Het zit dus echt in de boom...Ik heb hier 2 scheuten van op een andere plek geplant (in een ander dorp), zouden die het ook kunnen hebben? Of treedt besmetting echt pas op met nat weer? De boom staat op een zonnige plek, maar de onderkant stam heeft alleen smorgens zon, zou het daar aan liggen?
 11. Dat heb ik inderdaad al gedaan, ze smaken nog erg zuur en onrijp. De reden dat ik dit vraag is dat we een dag willen plannen waarop vrienden en bekenden appels kunnen komen plukken.
 12. Onze appels krijgen al flink wat kleur. Ik zou bijna zeggen erg veel kleur, ik meen me niet te herinneren dat ze vorig jaar ook al zo vroeg hun kleur hadden. Het zijn onder andere Jonagold en Boskoop appels. De landelijke appelplukdag staat op 28 september, is dat niet wat laat?Ondanks dat het hele seizoen zo laat op gang kwam, vraag ik me af of eind september niet wat laat is voor te oogsten? Wie weet dit?
 13. Onze perzikboom heeft al jaren zijn gebreken, soms komt er niks aan, soms heel veel, en altijd zijn de perziken niet je van het. Ik heb een aantal foto's gemaakt van de perziken die een soort van schurft op de schil hebben. Ze zijn wel nog eetbaar, maar perfect is anders. Weet iemand of dit daadwerkerlijk schurft is en wat hiertegen te doen is?
 14. Meloenen hebben inderdaad heel weinig onderhoud nodig! Ik heb ze voor het tweede jaar in de kas staan, ze gaan super en smaken net zoals uit de winkel; lekker zoet! Volgens mij kan de plant niet zo goed tegen veel regen (rot), maar verder een prima plant!
×
×
 • Create New...