Jump to content

lombok

Members
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oldenzaal
 1. lombok

  3e update

  Ondanks een late start i.v.m. vorst in het Oosten toch een goede oogst.
 2. Ik koop altijd knoflook van de Aldi en laat deze drie jaartje staan deze klisteren zich in tentjes ben er best tevreden mee.
 3. Gefeliciteerd mijn tomaten beginnen nu pas te vormen in mijn tunnel. Bij drie bloemen gaat de kop eraf.
 4. Ja waarom niet, bij hergebruik goed schoonmaken met soda uit laten lekken. mijn vrouw doet er altijd jam in.
 5. Bedankt voor het compliment ik blijf mijn best doen.
 6. Na een koude start in het Oosten begint het aardig te groeien. Hier zijn de foto's van mijn gewassen. Ook dit kwam ik in mijn volkstuin tegen, hij loopt vrij rond.
 7. Ondanks een koude start nu een zeer goede oogst in het Oosten. Doperwten 4 rijen: 5 emmers(vuil) opbrengst 8 KG schoon. Tuinbonen 5 1/2 emmers(vuil) opbrengst 5 KG schoon. Goede oogst van de witte bessen 4 KG en rode kruisbessen 2KG:
 8. Wanneer er op het blad (achterkant/onderkant) een webje is dan is dit spint dit komt door het warme weer. Deze bladeren eraf zo niet komt de hele plant eronder te zitten. Hij gaat gewoon door in de oksel van de steel, de nieuw gevormde bladeren zijn groen. De komkommers die eraan zitten eraf zodat de overige weer genoeg water/voeding krijgen.
 9. Dit is bladrot en komt mogelijk door te veel water.
 10. Wanneer het loof dood is groeien de aardappels niet meer, om geen onverwachte aantasting in de aardappels te krijgen beter nu rooienen het liefst bij droog weer.
 11. Er is nog tijd om opnieuw rammenas te zaaien, het is eigenlijk een herfst product. Rammenas kun je ook bij keelpijn gebruiken. De kopschijf eraf wat dient als deksel uithollen/kuiltje maken gaatje tot onderdoorsteken vullen met bruinesuiker kapje er weer erop. Het sap wat eruit komt is siroop dit helpt bij keelpijn. Telkens weer vullen met bruinesuiker tot het ramenasvlees doorweekt is, dan schillen en consumeren.
 12. Dit houd evt. kiemrot/vochtrot tegen, het zand zorgd voor snelle afwatering rondom de steel(tjes).
 13. Wanneer de aadappels groot genoeg zijn eruit halen. Mogelijk kun je toch nog een foto plaatsen/maken ook als deze wordt gerooid.
 14. Zo te zien zijn de knobbels aan de stam is dit juist? Zo ja, dan is het de koolvliegmade die in de knobbel zit. Je kunt de knobbel open maken met je nagel en de made er uit halen en verder gewoon laten staan. Wanneer er verdikking aan de wortels zijn die in de grond zitten, dat is knolvoetschimmel. het duurt minsten 3 à 4 jaren voordat deze schimmel mogelijk is verdwenen, vandaar ook steeds wisselteelt toepassen. Je moet ook altijd de kolen in zijn geheel uit de grond halen zodat de knolvoetschimmel niet blijft zitten wanneer er iets achterblijft en je toevallig op loopt wordt dit door lopen verspreid over het gehele land.
×
×
 • Create New...