Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

is nu het varkentje al op

die rookworst.....idd zalig!

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Het eerste buikspek is al verwerkt

 

Yuet Shi Cha Sui

image40141392553368.jpg

 

image46971392553366.jpg

 

Zoet en errug lekker

Geplaatst:

Dat ziet er heerlijk uit !!!! Recept ??

Geplaatst:

Het recept zal ik in de recepten topic plaatsen

Geplaatst:

die verse worst........

heerlijk......die mag wel in een 1kilo verpakking......

echt lekker!!!

DAAR WORD JE BLIJ VAN!

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ik ben nog opzoek naar een mooi stuk buikspek.

Heeft geen tijdslimiet.

Als je tzt eens wat hebt hou ik me aanbevolen!

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Geplaatst:

Gemma

 

Zoiets?

 

image77331394042525.jpg

Geplaatst:

Ik was op mijn werk dus ik heb heel snel wat foto's gemaakt maar het vlees was nog keihard

 

20140305_130739.jpg

 

20140305_130731.jpg

 

20140305_130727.jpg

 

20140305_130725.jpg

 

20140305_130717.jpg

 

20140305_130702.jpg

Voedselkollektief Almere

Biologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs

Geplaatst:

Nee Jorieke helaas niet meer. Binnenkort ga ik de rest bereiden. Dan maak ik wel wat foto's voor de lekkerbekken

Geplaatst:
  • Auteur

Bedankt voor de foto's Valerie! Echt top dat het zo mooi bevroren aan is gekomen. Sorry voor de piepschuimen doos, voor volgende bestellingen proberen we wat anders

 

Het vlees van dit varken is alweer bijna op! Er ligt nog wel wat hoor, dus ik kan nog wat pakketjes samenstellen. Maar het gaat wel hard.

 

Ik heb voor de liefhebber nog wat 1-persoons-verpakkingen liggen. Dus schnitzels, karbonade, hamlappen, etc. verpakt per stuk.

 

We kunnen het volgende varkens dus alweer gaan inplannen. Die loopt hier ook alweer bijna een jaar, dus is mooi aan de maat.

Geplaatst:

Tip piepschuim doos gebruiken voor het te zaaien van alles,lekker warm.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

De volgende ronde ga ik ook bij je bestellen Jorieke! Wat een blije varkens

Geplaatst:

Ik denk dat het piepschuim prima werkt om de boel koel te houden hoor Het resultaat is er iig naar..

Voedselkollektief Almere

Biologisch voedsel van Flevolandse boeren voor een eerlijke prijs

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

Mochten er nog mensen zijn die niet naar de MTFD komen, maar wel wat vlees willen kopen? Ik ga deze week nog wat versturen naar een aantal mensen, en er zijn nog wel wat pakjes met vlees. Dus dan kan ik meteen wat meer dozen maken

 

We versturen alleen wel op een doordeweekse dag, ik denk zelf dat dat deze woensdag of donderdag wordt. Dan komt het pakket donderdag of vrijdag bij je aan. Het is dan mooi als je thuis bent, anders ontdooit het vlees (als het nog een dag later moet komen omdat je de 1e keer niet thuis was).

 

Ik heb dus in ieder geval nog 1,5 kilo aan 1-persoons verpakkingen (karbonade, gehakt, hamlap, schnitzel, worst, paté).

En verder nog aardig wat 2-persoons verpakkingen. Gehakt, karbonades, poulet (nasi- bami vlees), worst, hamburgers, paté, en dat was het geloof ik wel.

 

De verzendkosten zijn 6 euro.

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:
  • Auteur

We gaan binnen nu en een week of 2 week een varken slachten. Daar zijn ook nog grotere delen van te reserveren/bestellen. Zoals bijvoorbeeld een voorpoot of een achterpoot, om zelf ham te maken.

 

Het buikspek van dit varken is helaas al gereserveerd (op de speklappen die in de pakketten gaan, na dan. )

Geplaatst:

Mijn god van dit topic krijg je honger!!! Doe mij ook maar zo'n kwijl emotie ding zoals die van erny! Zodra we hier de mogelijkheden hebben gaan we zeker ook bestellen bij jou jorieke! Echt super initiatief

“When the Last Tree Is Cut Down, the Last Fish Eaten, and the Last Stream Poisoned, You Will Realize That You Cannot Eat Money.”

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

Aankomende maandag gaat het Duroc varken (een 'borg' (gecastreerd mannetje) van dik 10 maanden oud en waarschijnlijk zo'n 110 kilo zwaar) naar de slager. Vanaf de 25e hebben we dus weer vlees.

 

1 van de achterpoten/hammen is nu gereserveerd, en het buikspek ook.

  • 4 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

Zodra het weer wat afkoelt buiten, willen we weer vlees gaan versturen. Goed verpakt, keihard bevroren, met extra ijs om het koud te houden.

Mocht iemand nu al weten dat hij/zij dan interesse heeft, dan hoor ik dat wel. Dan kunnen we een maand, week, en dag plannen om te gaan versturen. Want je moet natuurlijk wel thuis zijn op de dag dat ze langskomen met de zending

Geplaatst:

Als ik speklappen en karbonades bestel, zijn ze dan net zoals in de winkel of moeten we het vlees thuis nog wat bewerken? En kan dat ook met braadworst?

Geplaatst:
  • Auteur

Alles is gesneden zoals in de winkel. We verpakken speklappen en karbonades (en schnitzels, etc.) per 2 stuks, gehakt en nasi-bami vlees gaat per 250 gram. Het vlees is verpakt in plastic, geseald en gevacumeerd.

Je kunt het dus ontdooien en zo in de pan gooien

 

We maken er een mix pakket van, je kunt dus niet alleen speklappen of karbonades bestellen. Er zit ook altijd gehakt, worst, hamlappen, etc. etc. in een pakket. En je mag zelf aangeven hoeveel kilo je wilt.

Geplaatst:

Dat is jammer. Wij eten voor de rest geen varken, dus dan houdt het op.

Geplaatst:
  • Auteur

We maken zo'n mix omdat een varken nou eenmaal niet alleen maar uit karbonades en speklappen bestaat.

 

Zodra alles is versneden, wegen we alles en rekenen we uit hoeveel % van alles in een kilo past. In de kleinere pakketten (1 en 2 kilo) blijven er dan wat zaken uit, omdat we toch werken met 2 lapjes of 250 gram per verpakking. We gaan niet alles zo versnijden zodat er bijvoorbeeld 50 gram haas in die ene kilo komt.

 

Ook het gehakt-, worst-, en hamlap-gedeelte van het varken heeft hier een jaar gelopen, gewroet en aandacht gekregen.

 

(dit alles gewoon ter uitleg, niet om je te dwingen toch vlees te kopen )

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic