Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aangeboden/te koop: Varkensvlees van onze blije varkens!


Recommended Posts

Binnenkort (over 2 tot 4 weken) gaat er weer een varken naar de slacht.

 

We maken er standaard pakketten van, met wat speklappen, karbonades, hamlappen, braadworst, gehakt, poulet, etc.

 

Wil je 1 of 2 kilo, dan kan je doorgeven welk stukje vlees je in ieder geval in het pakket wilt hebben. Dan valt er een ander stukje af. Dit omdat er nou eenmaal veel verschillende stukken vlees zijn. En je niet alles in 1 of 2 kilo kunt proppen.

Boven de 2 kilo komen alle stukken wel zo ongeveer aan bod denk ik.

 

Wel een lastig punt: we wonen al gauw een eindje van iedereen af. Voor een moestuinforumdag niet echt een probleem, maar om even vlees te komen halen wel...?

Uiteraard krijg je er een privé rondleiding bij, even met de varkens knuffelen bijvoorbeeld.

Voor vers (dus niet ingevroren) vlees en dus ook de grotere stukken zoals hammen en buikspek moet je dan alleen wel op een vaste dag komen. Net na het snijden en verpakken. Erg lang is het namelijk niet houdbaar, als het niet in de vriezer ligt.

Ophalen van ingevroren vlees kan elke dag, elk moment van de dag. Als we het maar van te voren weten

 

Bezorgen kan ook, soms van vers vlees, maar vooral van het bevroren en verpakte vlees. We werken dan met een bevriend bedrijfje dat het hele land doorrijdt om hun producten te bezorgen. Ze willen dan best wat kilo's vlees meenemen als ze toch in de buurt komen.

 

De prijs is 10 euro per kilo voor actieve Moestuinforum-leden. Dan hebben we het helemaal mooi voor je gesneden, en verpakt in vacuüm-seal-plastic. Blijft het lekker lang goed in je vriezer Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat!

 

 

Foto252093321390984539.jpg

Foto190031581390984420.jpg

Link to comment
Share on other sites

@Bazarie: Dat kan geregeld worden Er zit heel wat buikspek aan. Laat je via Privé-bericht weten wat je verstaat onder een goed stuk? Ik moet de slager nog 'boeken', maar dat wou ik doen voor de week van 22 april. Ze hebben de slachtdagen (voor het slachten van dieren van particulieren) veranderd geloof ik, vaak kunnen we het varken (in 2 helften ) eind van de week weer ophalen.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou nog kunnen kijken of we binnenkort even op bezoek gaan bij mijn zusje in Utrecht. Dan zouden we ergens kunnen afspreken met mensen voor wie dat dichterbij is? Of voor wie met de trein komt? Dan gaat het wel om bevroren vlees, want in de week van het vlees-verwerken hebben we daar geen tijd voor.

 

Ik heb nog geen officiële bevestiging van de slager, maar ik wil het dan in week 17 plannen.

Link to comment
Share on other sites

En mocht iemand wat aparts willen, in trant van organen, kop, poten, ogen? (knipoog naar Eva) Dan hoor ik dat wel, dan maken we daar ook een scherper prijsje voor.

Jootje komt 5 kg halen in Utrecht (exacte plaats en datum nog nader te bepalen) en Bazarie komt het ophalen (neem ik aan? Zodat het niet ingevroren is?)

Link to comment
Share on other sites

Er was iemand (niet van dit forum) die een hele ham had 'besteld', maar die kan die week niet, en de ham moet wel vers worden opgehaald. Mocht er hier dus iemand zijn... die graag aan de gang wil met een hele achterpoot? Waarschijnlijk zo'n 8 a 10 kilo, om te zouten, drogen, etc.?

Zo niet, dan snijden we er lappen enz. van.

Link to comment
Share on other sites

Nou, we hadden wel even wat geduld nodig, voordat het varken in de veewagen zat. We doen dat altijd zonder te drijven en te jagen, we lokken met voer. Maar goed, er lopen meer varkens in dat stukje. En deze jongeman is nou niet echt een held, dus hij gooit zich niet zo snel tussen 2 of 3 andere varkens in de wagen.

We hebben dus een deel van de groep weggelokt, en achter een stroomdraadje gezet. Dat klinkt makkelijk, maar is ook nog best lastig

Uiteindelijk stapte hij de kar in, en begon hij te eten van het voer. We konden de klep snel dicht doen, en nu staat hij nog allerlei kruimels en stukjes van de grond te eten daar. Hij heeft er een lekker bed van stro, morgenochtend moeten we hem tussen 6 en 7 brengen.

Op deze manier hebben we geen haast, en gaat alles dus lekker rustig en zonder stress.

We hoeven maar een heel klein eindje te rijden morgen, de slager zit hier in het dorp. Daar loopt het varken ook weer heel rustig de wagen uit, vol met interesse in de nieuwe omgeving.

 

Mijn zusje komt van de week helpen met het verpakken van de stukken vlees, we hebben nog wel wat werk te doen

Link to comment
Share on other sites

Net naar Zelhem geweest voor ons vleespakket, incl een grote poot van 2,5kg. Die gaat morgen in de oven, heerlijk!

 

Leuk om te zien dat jullie varkens heerlijk de ruimte (en modder!) hebben. Zo hoort het

Link to comment
Share on other sites

We hebben even lekker door moeten werken gisteren, maar alles is verpakt en meegegeven aan de 'klanten' Bazarie is net geweest, hij pikte ook het vlees op voor Zoop, dus dat is rond.

Nu nog even naar Utrecht crossen om het vlees voor Jootje af te leveren. Maar dat komt volgende week denk ik.

 

We hebben bijna niets over, geen echt mooie stukken in ieder geval. Wel nog heel wat gehakt, poulet, en wat stukken buikspek die ik nu voor onszelf in het zout heb gezet.

Ik vond het erg leuk dat we zo ons varken konden verdelen! Hij moest er nodig 'aan', maar het was voor onszelf veel teveel vlees. Dit is dan even veel werk en veel geregel, maar wel mooi!

 

Mijn zusje heeft goed geholpen met inpakken, ik kon die arme student ( ) belonen met vlees en eieren

 

Het eerstvolgende varken is rond de 2e moestuinforumdag pas weer aan de beurt. Maar er zijn alweer wat biggen die hier rondrennen die volgend jaar mogen! (moeten... )

Maar die mogen zich eerst nog volvreten aan voederbieten, maïs, onkruid, gras, afgedankte aardappels/fruit/groenten, en wat al niet meer.

Link to comment
Share on other sites

Heerlijk die varkentjes van jullie!

Ben al aan het bedenken welk stuk ik in het najaar ga kopen....

Denk aan een stuk buik... en dan slow-roasted in de oven.... Moet er nog wel even achter komen welk stuk buik dat dan moet worden...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...