Geplaatst: 18 juni 201312 j Ik heb een jonge moerbei in het wildhek staan (ja lullige plek, is er vanzelf gekomen) en dit jaar geeft hij veel vruchtjes. Het is lastig oogsten want de rijpe vallen eraf als je ze aanraakt maar ik pluk nu elke dag een bakje vol en gooi het maar in de vriezer, want ik kan ze niet allemaal opeten. Is het mogelijk om onrijpe te plukken zodat ze dan verder rijpen of doen ze dat niet?Op internet staan weinig recepten met moerbeien, ze worden wel zongedroogd verkocht en nu hebben we op het moment verschrikkelijk veel zon hier, iemand een idee hoe ik dit aan kan pakken zonder dat het een smurrie met vliegen en wespen wordt? Iemand een ander leuk idee? http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 18 juni 201312 j Zwarte moerbeien moet je gewoon vers eten; héérlijk! Witte moerbeien zijn wel eetbaar, maar érg vies, daarom verkoop ik ze ook niet meer. Maar als iemand er een goed recept mee heet hoor ik het graag. Even voor de duidelijkheid; er is een witte moerbei "Morus alba" en een zwarte moerbei "Morus nigra". Groetjes, Frank Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
Geplaatst: 18 juni 201312 j Auteur haha, nou erg vies, nee ik vind ze lekker anders had ik ze ook niet bewaard, ze zijn niet zo uitgesproken van smaak dus misschien moet ik ze mixen met iets voor jam ofzo. Ja ik weet welke er bestaan, ik heb de witte dus. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 18 juni 201312 j Ben blij dat iemand ze lekker vind Maar ik neem toch liever de zwarte. Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
Geplaatst: 18 juni 201312 j mijn ervaringen met zwarte moerbijen is iederekeer de rijpe plukken en dezelfde dag vers opeten.
Geplaatst: 18 juni 201312 j Auteur Ben blij dat iemand ze lekker vind Maar ik neem toch liever de zwarte. snap ik, maar deze heb ik gratis aangewaaid gekregen, dan wil ik er ook wel wat mee doen. Vandaag de dochter van een vriend langs, dus at ze ook zo uit de boom.. Misschien zijn ze hier lekkerder? Vanwege het klimaat ofzo? http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 18 juni 201312 j Geen idee, ik ben nog maar één keer van m'n leven in Hongarije geweest Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.