Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Schimmel op m'n stekkies


bverdoes

Aanbevolen berichten

Goedenavond,

 

ik hoop dat iemand mij hier op dit forum verder kan helpen. Sinds kort heb ik een kweekkastje met een aantals stekkies. Sommige van deze kruiden gaan goed en die zijn denk ik klaar om over te plaatsen naar een potje. Echter zitten er ook een aantal stekjes tussen waar schimmel op zit. Kan iemand mij vertellen of deze nog te redden zijn? En zo ja, hoe kan ik dit het beste doen.

 

De toegevoegde foto's laten zien wat ik bedoel en hoe de plantjes eruit zien. Ik ben hier dus een echte beginner in dus elke hulp is heel graag gewenst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo bverdoes. Schimmel in een kweekkasje ontstaat meestal doordat er weinig luchtcirculatie in het kasje is (ik neem aan dat je zo'n kleine propagator bedoelt). Zodra je de zaailingen meer ventileert, zal de schimmel verdwijnen. Ik zou de zaailingen gewoon oppotten en kijken wat ervan komt.

PS. Ik zie geen foto's.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou me niet verbazen als alle basilicumkiemplantjes gaan omvallen door de schimmel. Ik zie m.n. in het bovenste kluitje dat er al enkele kapot zijn. In de 2 kluitjes daaronder heeft de schade zich al onder het oppervlak voltrokken. Hier gaan de basilicumkiempjes waarschijnlijk niet meer boven komen.

Je kunt dit voorkomen door na zaaien de bovenzijde af te dekken met een laagje zand en uitsluitend via de onderzijde water te geven. Het zand moet altijd droog blijven. Ik zou de basilicum opnieuw zaaien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit zijn geen stekjes/stekkies maar zaailingen.

 

De schimmel kan niet zoveel kwaad. Meer ventileren zoals al is gezegd maar ik denk dat het ook met de grond te maken heeft. Net als de turfpotjes die snel schimmelen.

Daarnaast kan je de volle bossen die achterin staan al overplanten naar een grotere pot. Er staan veel zaailingen dicht bij elkaar, de kluit in 2e scheuren en elk stuk in en eigen potje steken is misschien nog een optie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...