Jump to content

loes

Members
 • Posts

  4,071
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by loes

 1. Hier gaan de pepers ook lekker Hungarian Black Lunchbox Red (wat eigenlijk een snackpaprika is maar doet het prima tussen de pepers) Bonusfoto
 2. Ik dacht ook even er een foutje op de site stond en de bedragen per jaar waren. @FraamBen je de verhuurder of huur je hier een stuk tuin?
 3. Verhoogde bakken zoals de makkelijke moestuin zijn nog wel iets anders dan bakken op het terras. Of je met verhoogde bakken meer moet gieten ligt aan de ondergrond en de grond waarmee je de bakken vult. Ik hoef er niets meer om te gieten en bij hoge grondwaterstand staan de planten niet in het water. @Candellipv bakken maken kan je ook beginnen door gewoon op de grond vakken te maken van 120x120 met iets dat voorhanden is. Als de vakverdeling bevalt kan je er altijd nog hout aanschaffen.
 4. Ik ben wel fan van bakken want dat geeft overzicht. Maar voor de paden echt zo makkelijk mogelijk gaan, zeker als het een grotere oppervlakte is met achterstallig onderhoud. Wat hierboven al wordt gezegd gaat schoffelen (bij droog weer) veel makkelijker dan onkruid wieden. Je kan natuurlijk altijd bij een stukje houtsnippers proberen maar ik zou niet direct de hele tuin doen want met alle onkruidzaden die nog in de grond zitten zal het mogelijk niet zo onderhoudsvriendelijk zijn als gehoopt en terugdraaien is een hoop werk. Zo ben ik ook begonnen met de siertuin, inmiddels ligt er wel een deel houtsnippers maar pas nadat ik het onkruid had uitgeput met schoffelen en wist wat ik precies met de tuin wilde.
 5. Dat is ook direct het nadeel van een forum, het contact bestaat uit geschreven tekst en die bevat van zichzelf geen emotie waardoor het op een totaal andere manier/toon kan worden gelezen dan de schrijver het heeft geschreven.
 6. ik had er zojuist weer een. Daar moet ik wel bij zeggen dat wij nog altijd internetproblemen hebben (onverklaarbaar packet loss) maar deze error zie ik normaal niet.
 7. Als je naar moestuinseizoen gaat dan staat er bovenaan een knop "plaats nieuwe update".
 8. Het forum heeft in het voorjaar soms een piekbelasting waardoor de server het niet aan kan en daarnaast zijn er afgelopen tijd wat internationale problemen geweest zoals bij Cloudflare waardoor veel websites tijdelijk onbereikbaar waren waaronder dit forum. @Kevins Moestuin Je post voor het moestuinseizoen schrijf je denk ik op de verkeerde plek, waardoor het terecht komt bij het info stukje ipv als nieuwe update. Ik zie je tekst hier:
 9. @acpronk Dat ligt aan Tapatalk. Het forum heeft een prima werkende mobiele website waarbij de linkjes wel naar de juiste berichten gaan.
 10. Goed opgemerkt dat het eigenlijk een dief is ipv een splitsing. Ze zijn beide al zo groot dat het verschil amper meer te zien is.
 11. Als je genoeg ruimte hebt kan je het laten doorgroeien en beide een eigen touwtje geven. Wat ik in zo'n situatie doe is één van beide toppen (als het even kan boven een bloemtrosje voor wat extra tomaatjes). Het is al een flinke vertakking, een van de vertakkingen helemaal verwijderen geeft zo'n grote wond al is dat in de kas misschien een minder groot probleem dan bij mij in de buitenlucht.
 12. Ik zet komkommer aan de buitenzijde van het hoge erwtenrek om later als de erwten weg zijn over het rek te leiden. beviel mij vorig jaar prima.
 13. @HuubvG de organisatie daarvan is in handen van @Flup
 14. Eventueel een 2e dichte schutting voor de huidige zetten? dan gaat er niets meer doorheen groeien en als je toch bezig bent kan je ook een barrière voor onderdoor maken. Hoop gedoe maar dan kan je daarna lekker planten wat jij wil.
 15. De eerste zomersnoei alweer bij de druiven gedaan. Jeetje wat gaat dat snel, ijsheiligen is pas net achter de rug. Verder de tomaten door de spiralen geleid en toch maar wat water gegeven want die paar drup regen zet geen zoden aan de dijk.
 16. Dan heb je ze eigenlijk wel aangeaard alleen is er geen zichtbaar bergje.
 17. @Plotiemoos Olifant knoflook heeft een eigen topic waar je info kan vinden. Verse broedbollen schijn je zo te kunnen planten. Gedroogd beter beide schilletjes of in ieder geval het buitenste schilletje eraf halen is mijn ervaring.
 18. Nog nooit gedaan maar ik plant ze pas uit bij +10cm en dan beetje dieper zetten zodat ze direct stevig staan en de slakken er niet mee aan de haal gaan.
 19. De eerste tomatenplanten uitgeplant. De back-up planten zijn van binnen verhuist naar de overkapping net als de peperplantjes. De peperplantjes direct overgepot naar een maatje groter. Straks de waterkegeltjes nog instaleren maar eerst de droge potgrond goed vol laten zuigen. Courgette en komkommer opnieuw gezaaid want dat is niets geworden.
 20. Door het steenwol lijkt het professioneler maar zo extreem veel anders dan in potten telen is het vanuit hobbyoogpunt nu ook weer niet. Met geen of weinig grond is vochtbeheer en voeding nu eenmaal belangrijker dan bij een plant die in de volle (kas)grond staat. Uiteindelijk doet iedereen zoveel moeite als ze zelf leuk vinden, dat is wat het een hobby maakt. Ik heb mijn pepers in relatief kleine potten aan de muur onder de overkapping met een kamerplanten watergeefsysteem (Welke gisteren per ongeluk droog stond dus dat wordt vandaag even alles controleren). Plantenvoeding is iets waar ik nog winst kan behalen maar ik heb nog geen tijd/zin gehad om mij daarin verder te verdiepen.
 21. klopt maar... dit gaat dan wel om de grondhoogte zonder kunstmatige ophoging. Bij vooraf ophogen is dat soms lastig aan te tonen maar achteraf, helemaal nadat er een brief is verstuurd, is sowieso kunstmatige ophoging.
 22. Als ik het zo lees zou ik ze zo snel mogelijk overpotten in een grote potje en met potgrond aanvullen. Dan hebben ze allemaal voedzame grond (want zoals al gezegd is zaai en stekgrond niet voedzaam) en heb je direct de waterbalans hersteld mocht de grond te vochtig zijn.
 23. Ik zou inderdaad eerst eens uitzoeken of je het oppervlakte water wel mag oppompen. Een heel moestuincomplex van water voorzien is wel wat anders dan 1 particulier tuintje wat veelal wordt gedoogd.
 24. Direct maar even een poll uitgeprobeerd Zoiets zou het dan kunnen worden: Bij deze poll is de keuze publiekelijk zichtbaar, geen idee of dat wenselijk is maar die optie hebben we op het forum volgens mij nog niet eerder gebruikt dus even uitproberen hoe dat werkt. Als we eruit zijn kan het testtopic eventueel worden verwijderd en een nieuw topic worden aangemaakt of misschien kan ik alles wel aanpassen naar de gewenste vorm.
×
×
 • Create New...