Jump to content

loes

Members
 • Content Count

  3,734
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by loes

 1. Regenton verplaatst. Die zat 2/3 vol dus eerst het water opgevangen in emmers en gieters want met deze droogte kan je niets verspillen, daarna verplaatst en toen de ton weer gevuld. Rommelhoekje leeg getrokken en schoongemaakt. Begonnen met de nieuwe compostbak want de oude begint weg te rotten.
 2. loes

  Tomaten Topic 2020

  Bij mij mag zo'n 2e stam doorgroeien tot de eerste tros en wordt daarna een kopje kleiner gemaakt. Ik heb geen ruimte voor twee- of meerstammige planten.
 3. loes

  Komkommer 2020

  Dat trekt meestal wel weer bij, heeft even tijd nodig.
 4. loes

  doorschieten?

  Dit heet geen doorschieten (dan gaat de plant eerder bloeien dan gewenst) maar fileren; het strekken naar licht. Dit komt doordat ze te weinig licht krijgen en/of te warm staan. En verder wat Patrijs zegt, afharden en buiten planten.
 5. Het klinkt mij ook als veel water, helemaal als het een dichte bak is. En misschien te diep geplant? Daar houden aardbeien ook niet van.
 6. Dat van de action kan inderdaad niet goed tegen zonlicht, onder de grond blijft het wel een paar jaar goed. Werkt voor mij prima in de aardbeienbakken waarin de aardbeien 3 jaar blijven staan maar nog eens 3 jaar is teveel.
 7. loes

  Mei 2020

  De tuin wordt langzaam groen Hoewel we hier volgens de weersberichten nog regelmatig nachtvorst hebben gehad is daar in de tuin gelukkig niets van te merken. Vooral de druif en de Nieuw-Zeelandse spinazie gaan hard. De aardbeien bloeien en de eerste sla is alweer geoogst.
 8. loes

  OVerkapping

  Heb je dan niet meer aan goede snoeitips zodat je de tomatenplanten gewoon in de kas kan plaatsen? Ik zou de tomaten niet buiten gaan plaatsen als je een kas hebt staan.
 9. loes

  OVerkapping

  Een schaduwdoek? Die hang ik onder onze terrasoverkapping en dat scheelt heel veel warmte. Ik heb een simpele doek met ogen, die met touw en spanmoeren onder de overkapping hangt Voordat we een overkapping hadden gebruikten we ook al een schaduwdoek boven het terras, dan is het wel belangrijk dat het water eraf kan lopen anders wordt het schaduwdoek een grote waterzak.
 10. Even wachten op de eerste echte bladen, dit zijn nog de kiembladen.
 11. Brekerzand is zoals de naam al zegt gebroken zand, afkomstig van grind en natuursteen.
 12. Sochtends emmers/gieters water in de kas zetten schijnt ook wat te helpen. Het water slaat overdag de warmte op en geeft dat snachts weer af.
 13. Gardena heeft hele mooie aansluitingen die op vrijwel elke kraan passen. https://www.gardena.com/nl/producten/bewateren/slangkoppelingen/kraanverbindingsstuk-binnenshuis/967980601/ en anders een waterdief
 14. Als ik het goed zie staan de planten nog een eind van het glas af. Hier een mooi infotopic over lichtbehoefte
 15. Zaaien kan heel mei nog dus je kan nog zaaien maar een plantje kopen kan natuurlijk ook.
 16. Dat is de theorie dus die gedachten klopt wel hoor. Alleen in de praktijk werkt dat bij erwten niet altijd goed. Kijk ook even of ze wel goed langs de bamboestokken klimmen of gebruik de tip van RobO want erwten krullen zich niet zoals bonen om de staken heen maar houden zich vast met grijparmpjes, dat gaat naar mijn idee beter bij gaas.
 17. Kelvedon wonder heb ik ook staan en ik zet daar wel gaas bij. In theorie kunnen ze zonder staan maar in de praktijk hebben de planten wel wat steun nodig als het hard waait of bij harde regen/hagel.
 18. Die keien zijn niet goedkoop nee. Zijn ook echt leuk voor een pad maar niet voor een terras waar je ook nog stoelen en tafel op wil zetten. Dat blijft wiebelen. Het is precies die duin/prairie sfeer die ik zo leuk vind. De wadden zijn ook niet voor niets onze favoriete vakantiestek.
 19. loes

  Tomaten Topic 2020

  P9 is prima, ik ga nooit groter voor het uitplanten. Dit jaar al helemaal niet want ik ben wat te laat geweest met zaaien dus de plantjes zijn nog mini. Lees op die site wel meer waar ik het niet mee eens ben. Dat de kiemblaadjes boven de grond moeten blijven bijvoorbeeld, tomatenplantjes zijn juist heel erg geschikt om dieper te zetten.
 20. Strak en toch ook speels met de kastanjepalen. Mag je zeker trots op zijn en het is ook een inspiratie. Mijn tuin is vooral functioneel maar wie weet als kind groter is of ooit bij een grotere tuin, dan kom ik zeker nog eens bij de foto's spieken Mijn man vind de kinderkopjes vast geweldig. Daar heeft hij zich eens in laten uitbetalen, bleek alleen niet zo geschikt voor onze tuin waar de boel steeds verzakt.
 21. Met het zelf winnen van zaden zijn er inderdaad een aantal dingen waar je op moet letten. Daar is op dit forum al het een en andere geschreven. Je noemt specifiek courgette dus daar wil ik toch even verder op ingaan. Bij courgettes/pompoenen/meloenen/komkommers/augurken ligt er namelijk nog een ander gevaar op de loer, een kruising met een oneetbare siervariant waardoor er uit de zaden giftige vruchten groeien. De gifstof (cucurbitacines) heeft een bittere smaak dus de kans dat je jezelf daarmee vergiftigd lijkt me niet zo groot want het schijnt echt niet lekker te smaken maar het is wel heel erg zonde van alle tijd die je in de groei van de plant hebt gestoken.
 22. Alvast een klein begin in een poging mijn moestuinseizoen weer bij te houden. Foto van begin april Nog niet veel te zien maar alles staat klaar voor het nieuwe seizoen. Een kleine rondleiding: Links staan de erwtenrekken en vooraan het kruidenhoekje. Tegen de stenen muur zit de druif die inmiddels al mooi uitloopt. Rechts tegen de schutting zijn de tomatenbakken ingegraven. Een beetje vroeg maar zo kan ik het gedeelte daarvoor al inzaaien.
 23. loes

  Rabarber

  Is de plant wel geworteld? Die eerste bladeren groeien uit de opgeslagen energie van de plant, daarna moet de voeding van elders komen.
 24. loes

  Paprikakasje in de maak

  kasje gemaakt van een oud zwembadje?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...