Jump to content

loes

Members
 • Posts

  3,942
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by loes

 1. Nog een foto van de onderkant voor de pootjes.
 2. Als eerste maar een plaatje bij het praatje Welk beestje is dit? Mijn mini grasveld is een gatenkaas geworden. Ik dacht eerst aan engerlingen maar onder de graszoden was niets te zien. Nu tref ik een tiental van deze rakkers aan tussen het gras dus bovengronds. Engerlingen en emelten zijn niet groen toch?
 3. Courgette. De slakken hadden de kop eruit gegeten. En wortels, die kwamen gewoon niet op. Nieuw zaad gekocht maar ook niets.
 4. Dan is het helemaal vreemd dat je bij die melding de optie tapatalk krijgt met daarachter open. Een app die niet op je telefoon staat kan je niet openen.
 5. Je bent niet bekend met de app maar hebt tapatalk wel op je mobiel staan? Wat gebeurt er als je die app verwijdert? Want als het zoals Jorg zegt tapatalk is die deze popup aanmaakt dan zou het daarmee opgelost zijn.
 6. Branden ipv knippen dan heb je geen last van rafels
 7. Sporen van botulisme zijn hittebestendig, het gif zelf niet en neutraliseer je wel degelijk door te koken. Ik heb daar ooit een heel stuk over geschreven hier op het forum. Normaal zou ik het voor je terugzoeken maar ik heb vakantie
 8. Ik heb vandaag alle planten eruit gehaald want phytophthora heeft mijn planten ook bereikt. Verrassend laat gezien de natte weersomstandigheden maar het scheelt blijkbaar een hoop dat er geen tomatenplanten in de directe omgeving staan. De eerste aantasting was overigens al wel eerder maar nadat ik die plant snel had verwijderd bleef de rest nog gezond. Nu nog een hoop halfrijpe en onrijpe tomaten. Hopelijk willen die binnen nog verder afrijpen.
 9. @Hans Blommaart Wat is je doel van deze reactie op een post van 9 jaar geleden?
 10. larve van de walnootboorvlieg lijkt me dan waarschijnlijker.
 11. Hier is ook alles al op of verwerkt. Ras: vermoedelijk boskoop glorie. Staat tegen een warme muur en dat scheelt een hoop. Onze druif loopt ongeveer een maand voor op de druif die bij een collega staat en dat zijn beide stekken van dezelfde plant.
 12. ook niets aan de onderkant van het blad?
 13. Dat is tegenwoordig inderdaad een groot pluspunt. Ik weet nog jaren geleden dat oma een elektrische grasmaaier kocht. De accu was niet verwisselbaar en na het maaien van haar grasveld moest de grasmaaier een nacht aan de lader. Als er iets tegenzat dan was het gras niet volledig gemaaid voordat de accu leeg was en kon je pas de volgende dag verder. Totaal anders dan de huidige verwisselbare accumodules waar je makkelijk nieuwe van kan kopen en die met een snellader zo weer vol genoeg zijn om verder te werken.
 14. Dit inderdaad. Ik heb geen grasmaaier nodig maar als we een grasveld hadden dan was het er waarschijnlijk een van Worx omdat inmiddels al ons accu gereedschap daarvan is. Het uitwisselen van de accu's is ideaal, nooit meer misgrijpen of zonder stroom zitten.
 15. druivensap/diksap Er zaten dit jaar zoveel pitten in de druiven, het is sowieso niet bepaald een pitloze druif maar 4 a 5 pitten in een niet al te groot druifje eet niet lekker. Dan maar koken, zeven, iets inkoken en in flesjes.
 16. Wow dat is al een flinke klus geweest. Goed bezig! Het karton afdekken met paardenmest kan denk ik wel want het heeft nog een tijdje om verder te verteren (maar wacht antwoorden van anderen even af). Wat je sowieso kan doen is een compostbak maken en daar alvast wat paardenmest in gooien voor volgend jaar. Van verse paardenmest worden de plantjes niet vrolijk maar van verteerde paardenmest wel dus nu alvast vooruit denken aan volgend jaar en start een composthoop.
 17. Kan je misschien de originele foto's plaatsen ipv schermafbeeldingen? Dan is het denk ik beter zichtbaar.
 18. Geleisuiker speciaal voor halfzoete jam ipv de gewone.
 19. Mijn eerste tomaatje
 20. Die informatie krijg je als je op het icoontje gaat staan. De meeste fora hebben ergens rondom de titel een icoontje waarmee je naar het laatst ongelezen bericht gaat.
 21. Of een hoge regenton. die van mij is al 150 en dan nog een voet eronder zodat de gieter onder het kraantje past.
 22. De slang of buis van de vuilautomaat verlengen kan maar hoger hangen niet want dan werkt de vulautomaat niet meer als overstort en zal de regenton overstromen. Ik heb deze vulautomaat: Kan op papier niet worden verlengd maar het werkt in de praktijk prima. We hebben de buis verlengd met een mof (in mijn geval een bochtje) en een pvcbuis van dezelfde diameter. Alles waterdicht en waterpas aansluiten. Er zijn ook vulautomaten die werken met een slang ipv een buis. Als de slang kan worden vervangen voor een langere slang lijkt mij dat nog makkelijker werken maar met die vulautomaten heb ik geen ervaring.
 23. Ik haal die gegevens uit hetzelfde lijstje welke Hoekman noemde maar ik heb blijkbaar verkeerd gekeken. 7/9 inderdaad. Je had het eerder over dat de aardappel phytophtora resistent is en dat daar iets mis is gegaan met verpakken of de resistentie is doorbroken. Dan heb je het toch over volledige resistentie? Anders is er geen sprake van foutief label of een doorgebroken resistentie. Je verwachtingen zijn blijkbaar te hoog geweest. Een aardappel met een hoge resistentie is weerbaar (onder normale situatie wat dit jaar niet het geval is) maar heeft geen volledige resistentie. Dat is wat er op de site staat, dat is wat het schema zegt(incl de disclaimer met externe invloeden) en je beweert nog steeds dat dat niet zo op de site staat. Meerdere mensen hebben je dit de afgelopen dagen proberen duidelijk te maken, ik weet nu ook niet meer hoe ik het anders kan uitleggen.
 24. Waar heb jij gelezen dat Michelle volledig resistent zou zijn want ik zie dat nergens terug. Ik lees wel dat er wordt geschreven over een hoge resistentie. De aardappel scoort in het schema een 6 voor het loof en een 8 voor knol. Dat is niet laag maar er zijn anderen die hoger scoren. Bij het schema staat: "Hoger het cijfer, hoe beter resistent. De waarden zijn gemiddelden en kunnen sterk afwijken door externe invloeden zoals weergesteldheid, grondsoort, plantafstand, etc. "
×
×
 • Create New...