Jump to content

loes

Members
 • Posts

  4,095
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by loes

 1. Die is vanmiddag op reis gegaan naar acpronk. Ik had helaas wat weinig tijd om alles door te nemen maar heb wat leuke dingen gevonden en terug gestopt dus de doos kon verder.
 2. is het een courgetteplant van gekochte zaden of eigen gewonnen zaden? Voor de zekerheid eerst een klein stukje proeven. De giftige stof cucurbitacines is bitter dus als het bitter smaakt niet eten.
 3. Ik heb geen recente foto maar mijn verhoogde bakken zijn te zien in mijn moestuinseizoen. Verhoogde bakken zijn gemaakt van opsluitbanden en grindtegels (60x40cm dacht ik?). Die tegels worden vaak gratis aangeboden en de opsluitbanden konden we goedkoop overnemen.
 4. Doos ontvangen. Komende dagen zijn druk maar dit weekend is er vast een moment om de zadendoos door te spitten
 5. @Mellie Zo'n compleet keukenmachine heb ik nu en ik gebruik de helft niet en te lomp om in de kleine keuken te staan. @Erny Geen Brabantia staat genoteerd. Ook geen Bosch. Dan kom ik toch uit op een Kenwood denk ik maar alleen met dat merk zijn er al zoveel verschillende soorten. Zal als ik zin/tijd heb wel eens een apart topic maken over foodprocessors want hier zitten vast meer mensen die een foodprocessor gebruiken om groente en fruit te verwerken.
 6. Spot ik hier een kenwood foodprocessor of is dit onderdeel van de keukenmachine? Ik wil mijn veel te lompe keukenmachine inruilen voor een foodprocessor maar zie door de bomen het bos niet meer.
 7. Deze is inderdaad heerlijk. alleen hierom zou ik wel een walnotenboom in de tuin willen hebben maar dat past echt niet. Wie weet ooit een grotere tuin. Een kennis had een boom waar ik mocht rapen maar ze zijn verhuist. Als geprobeerd om mijn ouders over te halen een walnotenboom te planten maar nog geen succes.
 8. ik ook alleen gekochte want van zelf winnen is dit jaar niets gekomen.
 9. Ha leuk dat dit topic omhoog is geschopt. Vorig jaar schreef ik nog: Ik heb nu net een weekje een Ninja soepmaker want de blender en staafmixer gingen deze zomer beide kapot en kon er eentje overnemen voor een leuke prijs. Smoothies super glad en luchtig, diepvriesfruit is geen enkel probleem en fruit met schil ook niet. Appels met de appelsnijder in stukken, zo hop in de kan en het is appelmoes. Tomatensaus met verstopte groentes in een handomdraai. En jawel ook nog soep gemaakt van een courgette die we over het hoofd hadden gezien. Ik ben er blij mee!
 10. Geef je nu antwoord op je eigen vraag? Zoals hierboven al staat heb ik ze direct op de nieuwe plek teruggeplant en niet gewacht tot oktober.
 11. Geen idee meer welke zaden ik precies heb toegevoegd maar deze zit wel in mijn zadendoos dus zou kunnen. Zijn gekochte zaden en de sweet banana is bij mij niet opgekomen dus ik kan de pittigheid niet bevestigen maar zal er volgend jaar op letten.
 12. Stekken is mij ook beter bevallen dan verplaatsen. Proberen kan natuurlijk altijd maar ik zou wel een lading stekken maken als back-up. Bij mij was verplaatsen niet gelukt. Het leek eerst goed te gaan maar de oude plant was toch niet goed aangeslagen.
 13. welke woorden veranderen? gebruik je de mobile website of een externe app zoals tapatalk?
 14. Geoogst solo bolletjes en nieuwe broedbolletjes. Allemaal direct weer gepoot op een nieuw vak. De broedbolletjes dit keer niet geschild omdat ze vers uit de grond kwamen. We zullen zien of dat werkt. Doen jullie nog iets speciaals qua bemesting?
 15. Geschreven tekst heeft geen toon Als iets bot overkomt probeer het dan eens met een andere toon te lezen. @fre3ke je schreef dat je had gelezen dat je de knoflook te vroeg hebt geoogst. Wat is te vroeg? Ik kan het zo niet terugvinden wat simon erover heeft geschreven. Mijn broedbolletjes zijn denk ik klaar om te oogsten maar daar vind ik het nu te warm voor. Hopelijk lukt het donderdag. Ik verwacht solobolletjes aan te treffen. Zal ik die direct terugplanten op de nieuwe plek om volgend jaar uit te groeien tot knoflookbollen?
 16. Mee eens als het gaat om het eerste jaar bij keiharde grond. Maar nadat de grond goed los is gemaakt met compost is enkel het opbrengen van mulch/compost toch echt voldoende is mijn ervaring.
 17. Raken ze normaal rond deze tijd de compost wel kwijt dan? Hier nu niet, in het voorjaar loopt het storm en een deel in het najaar maar in de zomerperiode wordt er amper compost gehaald.
 18. ik lees nergens dat iemand je de maat neemt. Of doel je nu op mijn reactie? Als complimenten en je een lach toewensen ook al niet meer mogen...
 19. Daar staan foliekassen bekend om, dat jij daar geen last van hebt is eerder een uitzondering. De goede ventilatie, dat je je hebt kunnen inhouden met het aantal planten en het strakke waterbeheer dragen daar zeker aan bij. Maargoed foto's vertekenen soms nogal en op de foto lijkt het alsof de planten heel dicht langs de wand staan, veel minder dan 50cm. Enne ik zou zeggen lees wat meer posten van anderen want je bent niet een van de weinigen die alles deelt inclusief miskleunen. Om die miskleunen mag op dit forum worden gelachen, misschien doet dat je goed. (ik post nu wel weinig maar ik ben momenteel helaas weinig in de tuin te vinden)
 20. Hier gaan de pepers ook lekker Hungarian Black Lunchbox Red (wat eigenlijk een snackpaprika is maar doet het prima tussen de pepers) Bonusfoto
 21. Ik dacht ook even er een foutje op de site stond en de bedragen per jaar waren. @FraamBen je de verhuurder of huur je hier een stuk tuin?
 22. Verhoogde bakken zoals de makkelijke moestuin zijn nog wel iets anders dan bakken op het terras. Of je met verhoogde bakken meer moet gieten ligt aan de ondergrond en de grond waarmee je de bakken vult. Ik hoef er niets meer om te gieten en bij hoge grondwaterstand staan de planten niet in het water. @Candellipv bakken maken kan je ook beginnen door gewoon op de grond vakken te maken van 120x120 met iets dat voorhanden is. Als de vakverdeling bevalt kan je er altijd nog hout aanschaffen.
 23. Ik ben wel fan van bakken want dat geeft overzicht. Maar voor de paden echt zo makkelijk mogelijk gaan, zeker als het een grotere oppervlakte is met achterstallig onderhoud. Wat hierboven al wordt gezegd gaat schoffelen (bij droog weer) veel makkelijker dan onkruid wieden. Je kan natuurlijk altijd bij een stukje houtsnippers proberen maar ik zou niet direct de hele tuin doen want met alle onkruidzaden die nog in de grond zitten zal het mogelijk niet zo onderhoudsvriendelijk zijn als gehoopt en terugdraaien is een hoop werk. Zo ben ik ook begonnen met de siertuin, inmiddels ligt er wel een deel houtsnippers maar pas nadat ik het onkruid had uitgeput met schoffelen en wist wat ik precies met de tuin wilde.
 24. Dat is ook direct het nadeel van een forum, het contact bestaat uit geschreven tekst en die bevat van zichzelf geen emotie waardoor het op een totaal andere manier/toon kan worden gelezen dan de schrijver het heeft geschreven.
×
×
 • Create New...