Geen rucola
De rucola was al lekker oogstbaar maar ik ontdekte dat het aangetast was door witte roest. Ik heb het maar weggehaald, als rigoreuze bestrijding. Ook de uitgezaaide babyrucola heb ik verwijderd. Als troost ben ik gisteren naar het tuincentrum geweest om wat in de plaats te zetten. Hier kwam ik mee thuis:
Veel te veel om op het plekje van de rucola te zetten, haha!
borago
eikebladsla
stevia
basilicum "magic blue"
melde "red flash" zaad
postelein zaad
winterpostelein (Claytonia perfoliata) zaad
veldsla "Favor" (volgens het doosje het hele jaar te zaaien, maar moet nu eigenlijk onder glas)
Op de plaats van de rucola staan nu de eikebladsla en de stevia:
Van voor naar achter:
stukje pas ingezaaid met veldsla, postelein en melde
tuinbonen
peultjes/snijbiet/eikebladsla
aardpeer/rode sla/spinazie/stevia
vijg (met nog een kamperfoelie er achter)
Ik heb 2 soorten tuinbonen, een witkiem (links) en een listra (rechts). De witkiem doet het beter dan de listra.
De vijg is nog heel klein en heeft 3 mini vijgjes.
Deze "kropjes" zijn cichorei. Ik had ze voor de bloemen, maar het blad kun je blijkbaar ook eten. Ik vind het net iets te bitter, in ieder geval om zo een hap van te nemen. Hij heeft ander blad dan ik had verwacht; het is niet ingesneden.
Dan nog een bloemetje, het is niet om te eten maar ik was zo verbaasd dat het de winter heeft overleefd (bovendien dacht ik dat het 1-jarig was): schildzaad.
En dan als afsluiter een aardpeer die ik een paar weken terug nog had opgegraven, de grootste die ik ooit had
4 Comments
Recommended Comments