Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Sambal in de maak!. Ik hou het op twee varianten om het simpel te houden. Geel en rood, De gele is een bak Mme. Jeannet gemixt met de gele Aleppo en wat gele tomaten. De rode is Cayenne, Czechian wax, rode Aleppo en "verdund" met tomaten . Beide krijgen als toevoeging: zout, knoflook, sjalotjes en gele uien. De chocolate cayenne past hier niet bij en heeft ook geen hitte, deze zijn gepromoveerd tot "snackpepper" Die spannende verhalen over het maken van sambal met de Mme Jeannet kloppen een beetje. Zelf had ik nergens last van, tussendoor nog een pepertje gegeten, maar mijn eega heeft brandende lippen en een loopneus terwijl ze alleen maar boven de pan heeft gehangen

 

 

IMG1484115441475093265.JPG

 

IMG1486178281475093312.JPG

 

IMG1485132011475093345.JPG

 

IMG1488189791475093391.JPG

 

De gele is breathtaking geworden. De rode is behoorlijk zacht geworden, matig heet en net zoals een wijntje blijft hangen achter het gehemelte blijft deze ook lekker walmen in je mond. Ik hoop dat het genoeg is om de winter door te komen

 

IMG1494123161475093407.JPG

5 reacties

Aanbevolen reacties

Fieke

Leden

Geplaatst: (aangepast)

Ziet er lekker uit én voldoende om de winter door te komen.

Zou je eens uw recept en werkwijze online willen zetten? Mijn pepers zijn ook bijna plukklaar en zou ook heel graag sambal maken!

aangepast door Jorieke123

jootje

Leden

Geplaatst: (aangepast)

Prachtig, die pepers. En zo ook de sambal, hoewel ik met zo'n enorme voorraad de rest van mijn leven zou kunnen doen

aangepast door jootje

appelvrouw

Leden

Geplaatst:

Wow wat een piramide!

Doe je ook Indische kruiden in je sambal? Zoals trassi, kemeri etc?

BonTon

Leden

Geplaatst:

Wow wat een piramide!

Doe je ook Indische kruiden in je sambal? Zoals trassi, kemeri etc?

 

Voor mij geen garnalen in de pot! In juli toevallig een keer garnalen gegeten. Blijk ik daar mega allergisch op te reageren. Met als gevolg meteen een anafylactische shock. Sinds die tijd loop ik met Epi-pennen op zak. Sporen van garnalen binnen krijgen is meteen de jackpot!

Home made sambal is dus wel veilig om te gebruiken.

 

https://www.facebook.com/toncortecaes

Gast
Voeg een reactie toe

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.