Jump to content

BonTon

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Liemers

Converted

Recent Profile Visitors

1,070 profile views
 1. BonTon

  Dak van de kassen

  Geen omkijken meer naar. En als het toch nodig is: De daken zijn scharnierend en kunnen aan een kant omhoog. Twee stokken eronder en je kunt overal bij. Aankomende winter een 40 tal olla's maken en dan waarschijnlijk gaas of..... aan de lange kanten. Er komen pepers, paprika en struiktomaten in.
 2. BonTon

  De oude tuin

  Vier kasjes gebouwd met bankirai. Het dakje moet nog komen. Dat wordt van plastic
 3. Vanaf vorig jaar een tuin er bij gekregen. Het was een beetje een rommel en nu ben ik er wel content mee.
 4. Aan deze tuin die ik afgelopen jaar heb overgenomen, is de afgelopen 20 jaar niets gedaan qua bodemverbetering. Het is een blok massieve klei. Om dan een aantal jaren bezig te zijn om de bodem te verbeteren, heb ik geen tijd voor (lees: geen zin in). De breedte van 1.60 is geen probleem.Tussen de twee bakken heb ik een ruimte van 60 cm. Op de planken leg ik dan een (zit)plank van 80 cm. En dan werkt het wel lekker relaxed. Wat betreft de grond, lees ik wel een paar goede tips.Ik heb al geïnformeerd en kan grond krijgen (kopen) van een grondverzetsbedrijf. De grond komt uit tuinen die ze opnieuw inrichten. Van mij mag daar dan best ook wel wat klei en andere rommel tussen zitten. Met 12 kuub moet ik toch een heel eind komen. Met de houtsnippers ga ik dan experimenteren, twee bakken met snippers en de rest met .... Aan gras kan ik niet komen, wel aan stro mogelijk dat ik dat ga gebruiken.
 5. Ik ben bezig om vijf verhoogde bakken te maken van bankirai. De maten zijn circa 3.70 bij 1.60 en 30 a 35 cm hoog Ik ga circa 25 cm (zwarte) grond op de kleilaag opbrengen. Nu lees ik dat het nadeel van verhoogde bakken is dat de grond snel opdroogt. Kan ik dat opdrogen voorkomen/vertragen door een laag van ongeveer 5 cm houtsnippers op de zwarte grond op te brengen?
 6. Ik maak foto's en zet ze op FB. Ik heb zo een archief https://www.facebook.com/toncortecaes.
 7. Deze klimcourgette komt volgend jaar echt wel terug! De plant wortelt aan de linkerzijde en er zijn ranken bij die zijn al 5.60 meter lang en groeien nog steeds! Op de tweede foto onderin groeit ook een citroenkomkommer en die komt volgend jaar ook weer terug
 8. Dit jaar voor het eerst een klim courgette genomen. In eerste instantie een trage groeier. Nu is het een woud van bloemen en courgettes.. Deze soort is voor mij een blijvertje.
 9. Bij van der Wal zag ik deze foto, zoiets zou jezelf kunnen maken.
 10. BonTon

  Prettige feestdagen!

  https://www.facebook.com/toncortecaes
 11. BonTon

  Fruitkooi in de maak

  Begint nu wel te lijken op wat ik in gedachten had. De hele fruitsectie opnieuw ingedeeld en een kooi gemaakt. In het groeiseizoen gaan er paalkappen op de palen, touwen random spannen en een vogel net eroverheen leggen. Verdere afwerking komt in het voorjaar. Deze keer alle doornloze bramen weggedaan. "Ordnung muss sein" maar met die meterslange takken van de bramen kon ik niets. Probleem is altijd die "hebberigheid" Je wilt zo veel mogelijk soorten hebben en blijft het maar volstoppen.
×
×
 • Create New...