Ga naar inhoud

Het afharden van binnen opgekweekte zaailingen ging dit jaar vrij makkelijk.

Deze eerste dag was er vrijwel geen zon. De dagen erna wel, maar een lumineus idee borrelde op. Alles om gesjouw te voorkomen.

 

20220513_Afharden_laken.jpg

^ Ruim de helft stond toch al op dit bankje (richting ZW), Van de grond af, tegen de slakken. De waslijnen hangen er al jaren.

Dus: laken over de waslijn, en klaar.

 

Frambozenstekken. In een hoekje stonden al twee jaar drie potten met stekken, van Goldfish (Sugana red). 

Toen geen geschikte plek om uit te planten, en daarna zijn ze een beetje in de vergetelheid geraakt.

Vorig jaar gaven ze heel lange ranken, daardoor "vond" ik ze weer terug. Prima vruchten, en stevig, voor een framboos. Daar wilde en moest ik dus wat mee. Geen wortelopschot, dat komt niet op in een smalle hoge pot. Vermeerderen moest dus anders.

Dit voorjaar heb ik de takken opgeknipt en in een emmer geplant. Zo zien ze er nu uit:

 

20220512_Framboosstekken_Vincent.jpg

^ Botten begon vrij snel, op het oude hout, waarschijnlijk toen nog geen wortels gevormd. Groei lijkt nu vrijwel stil te staan. Hopelijk zijn ze bezig om wortels te maken. We gaan het zien.

 

Druivenstekken (Rondo). Van snoeihout van dit voorjaar. Die gingen dit jaar wel erg snel en hard botten. Zeer waarschijnlijk enkel op het oude hout, nog zonder wortels.

 

20220520_Rondo_stekken.jpg

^ Geen bladeren, alleen maar beginnende druiventrossen! Alles eraf knippen lijkt me geen goed idee. Er moet toch iets zijn dat de stok triggert om wortels te maken?

Ik heb dus nu bonsai druiven. Bij de meesten ga ik morgen de trossen sterk dunnen, om de stok niet teveel uit te putten. Maar van twee stuks laat ik alles staan. Om te zien of ik daarvan misschien zelfs rijpe druifjes krijg!

(Nooit eerder gehad. Dit jaar ook niet bij een ander ras (Cabernet cortis): die hebben nu een heel klein beetje blad) 

1 reactie

Aanbevolen reacties

fre3ke

Members

Geplaatst:

Wat grappig. Dat heb ik nog nooit gezien. Ben benieuwd hoe het afloopt. 

Gast
Voeg een reactie toe