Het belang van labelen (en voorproeven van pepers) ...
Al eerder was ik kwijt wat nou tomaat Roma VF, en wat Gardeners Delight was. Ik kon het verschil pas zien aan de vruchtvorm. Slordig verspeend dus.
Gelukkig heb ik de goede weggegooid, maar dat zag ik pas later aan de vruchtvorm van de overblijvers (Roma, geen plek voor Garderens Delgiht).
En dat is niet het enige: Op 2 juli schreef ik:
De paprika staat -als enige- nog binnen. Marconi rosso is weliswaar een puntpaprika, maar lijkt nu nog wel erg op peper:
Onlangs eentje geproefd. Heet! -> Dus geen paprika, maar peper (cayenne in dit geval, want andere heb ik niet).
Ik weet dit vandaag pas echt zeker door vruchtvorming aan twee andere plantjes:
Dat is dus (?) wel de paprika. Alweer niet goed verspeend / gelabeld.
En dan had ik nog wel zo'n schik om de achteraf reacties van domoren die iets meegekregen hadden van de moestuinforum-dag, en niet meer wisten wat nou wat was ....
Over de nog groene peper: die was behoorlijk tot zeer heet (geschatte toepassing: eentje per 2 a 4 personen). Vorig jaar (mijn eerste peper-jaar) een volgroeide, maar nog groene peper geprobeerd. Die smaakte nergens naar. Het blijft dus gokken, en eerst proeven, vóór gebruik.
Bovenstaande geschreven met een brandende bek, want zonet een tweede groene peper geoogst en een heel klein stukje getest. Zit nu -fijngesneden- in een nog sudderend stoofpotje.
4 reacties
Aanbevolen reacties