Moussaka en Tzaziki
Gister heb ik voor het eerst Moussaka gegeten.
Had natuurlijk mijn Kermit en Baby Belle aubergines, prachtige vruchten, maar geen idee wat we er mee moesten maken. Eten nooit aubergines.
Als je dan gaat zoeken op internet dan kom je wel erg veel dingen tegen, moeilijke recepten, recepten met 'rare' ingrediënten en uiteindelijk iets wat niet moeilijk was, we de juiste spullen voor in huis hadden en ons alltwee lekker leek.
Best wel lef he, om zo maar op vrijdag de 13e iets 'onbekends' te gaan maken.
Nou hebben we de ervaring dat wij ook op andere dagen regelmatig pech momenten hebben en echt bijgelovig zijn we ook niet
Het is heel goed gelukt, we hadden het recept door twee gedeeld , voor het geval; dat ht niet lekker zou zijn maar de ovenschaal is helemaal opgegaan
(De pizza's lagen al stand by maar die liggen nu dus nog steeds in de vriezer )
Eerst de tuin in en het een en ander bij elkaar geplukt en geknipt.
Das altijd een van de leukste dingen hoor, shoppen in de tuin
Voor de Tzaziki een Market More komkommer, eigen knoflook, takje Dille en beker yoghurt uit de winkel
Voor de Moussaka:
Baby Belle aubergines, tomaatjes, kleine uitjes, ze beginnen bloemen te maken, groter gaan ze niet worden dus
En wat kruiden: Oregano, basilicum, tijm en rozemarijn
De komkommer wat groter gehouden dan normaal, hadden ook geen kwark, maar 't was wel erg lekker zo
De moussaka was eigenlijk niet erg moeilijk. Het rook meteen al lekker toen knoflook en ui in de pan zaten.
Het kaas-achtige sausje was een twijfel gevalletje, gaat nog wel eens mis met bloem enzo
Even geproefd en het was erg smakelijk
De aubergines kort gegrilled, ging ook goed. Toen in laagjes alles in de ovenschaal...
20 Minuten later was 'ie klaar...en nog een kwartier later was 'ie helemaal op
9 reacties
Aanbevolen reacties