Ga naar inhoud

Skadril

Members
  • Aantal items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Gent - België

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. 17 oktober @ Tuinbouwschool Melle bij Gent: Nationale Fruittentoonstelling van de Boomgaardenstichting. Altijd wel wat leuk rassen te proef en koop.
  2. @Trea: bedankt voor de uitleg, much appreciated 👍 Ik heb ondertussen legkorrel gekocht en dat vormt voortaan het hoofdbestanddeel van hun voer. Ik heb ze alvast wat laten proeven door de korreltjes in twee te breken en uit de hand te voeren. Maar ze moeten er m.i. nog wat aan wennen. Grit en zand hadden ze al tot hun beschikking. Het zand laten ze wel links liggen, ze graven liever kuiltjes in mijn hof om in te gaan liggen 😊 Handige tip ook van die yoghurt en appelazijn, ga ik s proberen. Kliekjes zijn ze heel kieskeurig op. Enkel het kruim van brood, niet de korst, enkel de zaadjes van komkommer, niet het vlees, pompoen moeten ze niet, fruitpap van de baby dan weer wel.
  3. Vraagje voor de mensen met krielkippen. Welk voer geven jullie? Ik vind mijn kippen er nl. aanzienlijk magerder uitzien dan bij aankoop en jaar geleden. Ik voel regelmatig eens aan hun borst en kan het borstbeen voelen zitten. Niet dat het scherp uitsteekt, maar toch... ik maak me er best zorgen over. Anderzijds lopen ze lopen wel vrolijk rond in de tuin en leggen ze eitjes. Als voer geef ik de GraMix van Versele Laga, op aanraden van de uitbater van de Aveve (dierenvoeder en tuinwinkel in België). Dat bestaat uit gebroken maïs, tarwe, sorgho, gerst, gebroken erwten en zonnebloempitten. De gerst raken ze alleszins niet aan, van de zonnebloempitten eten ze enkel de kleine. Verder hebben ze met hun drietjes de hele tuin (zo'n 40m²) omgescharreld Op de zak voer staat echter dat het een aanvullend voer is. Dus dan toch gewoon legvoer bijkopen? Of zit daar veel zaad in dat ze niet kunnen doorslikken met hun kleine slokdarmpje? Foto'tje van mijn Antwerpse baardkrieltjes: Voorbeeld van bijlage IMG_20200404_163151.jpg weergeven IMG_20200404_163151.jpg 6.4 MB
  4. Net voor de winter verplant en staat alweer volop in bloei.
  5. 16 maart Veltmarkt in Gent https://www.velt.be/veltmarkt
  6. Skadril

    Wasabi plantjes

    Mooie plantjes! Waar heb je ze vandaan? (Mag in pm) Ik heb er zelf gehad tot deze zomer, enkele jaren als miniplantje gekocht op de markt. Bij mij stonden ze in vensterbloembakken gevuld met argexkorrles in een 1/3 IBC container waarbij een pompje op zonne-energie zo nu en dan water liet passeren. Ze stonden in mijn tuinhuis (plantjes hebben liefst schaduw) en bijna steeds bleven de wortels nat. Uiteindelijk na kleine twee jaar zijn ze gestorven aan een schimmel. Waarschijnlijk omdat ze te continu in water stonden. Nooit van de wortel geproefd omdat ik mijn plantje niet wou opofferen. Was nochthans stevig gegroeid. Voor zover ik weet, staan ze liefst in een bodem van grind waar regelmatig luchtrijk en mineraalrijk water doorstroomt. Geen direct zonlicht en liever te koud dan te warm. Beetje door de zever forwarden: Had nopgh ergens een video'tje gezien van een grower in the UK met meer straightforward info. Zal eens zoeken één dezer.
  7. Dit wordt weer enorm veel leesplezier. Momenteel ff geen tijd. Thanks voor de update!
  8. Skadril

    Witte geit?

    Fantastische topic, Charly. Zeer leuk geschreven en enorm inspirerend. Ik ga hier nog wat stelen met de ogen vooraleer er zelf aan te beginnen binnen 1-2 jaar. Als het handmatig melken akward blijft: ook voor geiten bestaan er (mobiele) melkmachines. Mss is dat dan wat voor je. Waarom eigenlijk een melkgeit en geen -schaap? Succes ermee & keep us posted.
  9. Bedankt! Ik had o.a. gezocht op 'hermetia illucens' en kwam wetenschappelijke artikelen of gevriesdroogde producten tegen. Betere resultaten met enkel hermetia.
  10. Voor de uitbouw van mijn aquaponicssysteem ben ik op zoek naar (levende larven van) de zwarte soldatenvlieg. Ik heb zitten zoeken op de webs, maar naast veel nuttige info vind ik geen verkopers. Is er hier Iemand die weet waar ze te halen of ze mss zelf kweekt en wil verkopen? Ik woon in België en kan ze overal daar simpel oppikken (vaak op de baan ifv het werk) Ophalen in Nl. zal wat langer duren. Dan moet ik eerst een excuustrip plannen voor de vriendin. Grtn!
  11. Welkom! Ik ben ook zeer benieuwd naar je aquaponics. Ziet er mooi opgebouwd uit. ik ben er zelf de voorbije twee jaar al bescheiden mee bezig, soort van proefopzetje. Altijd leuk om te horen van anderen die ermee bezig zijn.
  12. Ik had er vorig jaar 1 staan, buiten in de schaduw van enkele hazelaars. Die deed het aanvankelijk goed, maar is toch niet meer opgekomen dit jaar. Te droog, winter niet overleefd? Geen idee. Dit jaar 2 nieuwe gekocht en in mijn pseudo aquaponics gedropt. Die doen het voorlopig best goed. Zal eens foto'tje nemen.
  13. Ik ben ook benieuwd naar wat er van zal worden. Al wat stukken stengel van dotterbloem en zaad van lisdodde ingegooid de voorbije maanden. Doel is vooral meer dieren aantrekken, maar op een snikhete dag wil ik er ook wel in kunnen soppen.
  14. Druk jaar, 2017: - in maart begon ik te graven aan een zwempoel, vijver, modderpoel, ... Iets waardoor er permanent water aanwezig zou zijn in de tuin. Met spade, schup en kruiwagen, aja. - in april een begin gemaakt aan een (hopelijk) low maintenance moestuin, verhoogd met bloembakken. Twee jonge druivenstekken geplant. Alle eerder geplante struiken en bomen zagen er goed uit: trosbes, worcesterbes, jostabes, zwarte bes, stekelbes. Zelfs de rabarber van dunaldi zag er goed uit. (Al was dat van korte duur.) Appelaars in bloei en vruchtvorming bij de Gieser Wildeman - in mei stond het gras er fantastisch bij. Het was dan ook met tegenzin dat ik er de zeis en bosmaaier inzette. Verder: eerste trosbessen werden rood en de vruchtjes van de amelanchier kwamen op kleur. - juli: half leeggevreten karkas van bonte specht gevonden op mijn grond. Van de droogte gebruik gemaakt om de would be vijver dieper uit te graven. 1m80 Eerder gezaaide bloemen en kruiden beginnen zich te verspreiden (boerenwormkruid, boekweit, cosmos, verbascum, kaasjeskruid). - oktober: verder gegraven aan modderbad Enkele remorques paardenmest gaan halen om composthopen aan te leggen & moestuinbak te mulchen. Dit jaar geen tijd voor gehad. Kortom, het jaar was veel te kort, net als de dagen die ik op mijn grond kon spenderen. Maar, met de bestelling die ik had geplaatst bij Velt Beernem kon ik al uitkijken naar de volgende aanplant. 2018: januari: - een hele hoop ribessen geplant als begeleiding langs het pad - laagstam James Grieve geplant als bestuiver voor de Ananas reinettes - geglunderd bij mijn volgelopen put februari: - 7 perenbomen (Conférence) gekocht bij dunaldi. Goedkoop en ideaal als bestuiver. Ik had niet veel verwacht van de plantjes, maar het wortelgestel - of wat ervoor moest doorgaan - was echt om te wenen. We zullen zien wat het geeft... - maart: - de mizuna bewonderd die de winter en dikke laag sneeuw overleefde en blij met de ontluikende krokussen (geplant vorig jaar). Maar vooral: een kleine hoeve gekocht met 4500m² grond. Er gaan wonen is niet voor de eerste jaren, maar het plannen van boomgaard, kleinfruit, kruiden, bloemen, moestuin, neerhofdieren is al begonnen. Dream come true.
  15. Altijd mooi om zien, de plannen voor een nieuwe boomgaard. Ziet er mooi uit! Je zou evt. ook nog rekening kunnen houden met de overwegende Z-W-winden ifv bestuiving. Maar als je toch een hele hoop bomen zou planten, moet dat sws wel lukken. Heb je al bepaalde variëteiten in gedachten? Bodemanalyse lijkt me sws wel handig en geen moeite. Dan heb je zekerheid over je bodem. Keep the updates coming!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...