Jump to content

Estja

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeetje Frans, vervelend die engerlingen. Die laatste foto hebben de bataten wel een mooie kleur. Ik had maar één plant die ik als plantje gekocht heb. Dus niet zelf slips gekweekt. En die plant heb ik in een verhoogde bak gezet. Ik vermoed dat zo'n bak warmer is dan de volle grond en dat dit goed is voor de bataten.
 2. Ik had maar één plant, gewoon om eens uit te proberen. Zojuist geoogst. De oogst valt niet tegen. Alleen zitten er veel gaatjes in mijn bataten dus ik vermoed dat er toch iets van ongedierte heeft toegeslagen.
 3. Mijn oogst van dit jaar.
 4. Estja

  Tomaten Topic 2020

  Hier gaan de tomaten nog steeds als een trein. De rode cocktailtomaat is een geënte plant Vom Niederrhein. De gele snoeptpmaat een geënte Jolena F1. En dan nog 2 zelfgezaaide dadeltomaatjes van Italiaans zaad. Lelijke planten maar al 2 jaar een goede opbrengst.
 5. Estja

  Tomaten Topic 2020

  Hier hangt nog voldoende aan de struiken. Ik laat ze lekker hangen om af te rijpen, zeker nu komend weekend weer warmer weer voorspeld wordt. Ik kweek overigens in verhoogde bakken buiten. 4 planten: 1 geënte rode cocktailtomaatjes, 1 geënte gele cocktailtomaatjes. Beide gekocht als jonge plantjes. En dan nog 2 plantjes die ikzelf gezaaid heb met zaad uit Italië. Het zijn kleine dadeltomaatjes die het prima doen hier. Volgend jaar wil ik wel ook een grotere soort gaan proberen.
 6. Hier zijn de planten intussen gestopt met bloeien maar ik heb 5 vruchten die het goed doen.
 7. http://www.puurvandewall.nl/ Stroopstokerij met een piepklein winkeltje in een prachtige vakwerkboerderij in Eckelrade. Neem de tijd want alles gaat er heel rustig. I.v.m. Corona kon er steeds maar 1 klant in het winkeltje maar het was geen straf om te wachten op de binnenplaats van de boerderij. Ze verkopen ook groente en fruit en lekker brood waarvan het meel nog door een watermolen gemalen wordt. Hele aardige mensen.
 8. @Vik die ene ziet er wel goed uit. En ik zie nog een heleboel bloemknoppen aan je plant. Jouw loefa lijkt veel op de mijne. Heb je de zaden toevallig ook van Zaden enzo?
 9. Hier lijken ze nu ineens goed te gaan. Ik had al eerder vruchtbeginsels maar die verschrompelden. Maar nu zijn er een stuk of 4 in de race om door te groeien!
 10. 5 luffahs gezaaid, 4 opgekomen. Ze staan hier heerlijk binnen achter een raam. Nu nog bedenken waar ik ze laat straks 😄 Ik heb geen kas dus waarschijnlijk wordt het een grote pot op een zonnig plekje in de tuin.
 11. Interessant topic. Ik ga dit jaar ook proberen om sponskomkommers te kweken. Ben benieuwd of het lukt! Weet iemand of er kruisbestuiving met gewone komkommers plaats vindt? Ik wilde n.l. ook gewone komkommers zetten dit jaar.
 12. Dit jaar had ik zaad uit een puntpaprika gehaald en gezaaid. Planten in een moestuinbak zonder enige bescherming en ze deden het prima. Veel oogst. Er was maar één maar... de puntpaprika's hadden een dunne schil en waren niet echt zoet. Eerder een beetje zoutig. Waarschijnlijk niet zaadvast? Dus komend jaar ga ik toch zaad kopen. Iemand nog tips welk ras wel lekkere zoete puntpaprika's geeft?
 13. Hier Minitree's. Er zijn verschillende rassen. Boompjes blijven smal en worden ongeveer 2m. hoog. Je kunt ze als haag zetten en dan is je bestuivingsprobleem ook meteen opgelost. https://www.minitree.nl
 14. @Valerieplantje: de bakken die klaar zijn, heb je die gemaakt van 2 of 3 palletopzetstukken? Ik twijfel n.l. tussen 2 en 3 hoog. 3 is beter voor mijn rug maar er moet wel heel veel potgrond in. Vandaar dat ik graag jouw ervaringen hoor.
×
×
 • Create New...