Jump to content

Project

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Veendam
 1. Helaas heb ik niet zoveel verstand van komkommerplanten Maar: komkommerplant-mannelijke-bloem-t2514.html Ik hoop dat je daar wat meer informatie uit kunt halen waar je iets aan hebt.
 2. Even snel een foto opgezocht en de komkommer die ik vandaag heb gepakt.
 3. Ik heb de onderste laten zitten en die bovenin zaten weggehaald. Vandaag een derde komkommer geoogst en er komen er nog 2 aan de aankomende dagen en er zitten weer een stuk of 5 nieuwe in inmiddels. Zelf heb ik onbemeste tuinaarde gebruikt in een 20 liter emmer. Daarbij een handje kippenmest korrels van de action en wekelijks vloeibare voeding van de action. Ik denk dat ik om de dag ongeveer 2 liter water geef op dit moment. Wel heb ik de eerste 3 a 4 vruchten per uitloper weggehaald zodat de plant eerst kon aansterken. Eerste komkommer heb ik tegen de 30 cm gehad en was goed van smaak zonder veel/dik zaad. Nu pak ik ze iets eerder omdat het zo snel gaat.
 4. Zelf heb ik twee scheuten er op laten zitten en dus drie mooie stengels nu in totaal op de plant, gaat prima en de komkommers groeien als een malle. Aftoppen doe ik niet want zie daar geen voordeel in voor mij, dus ik bind ze gewoon vast aan het dakje van de kas en laat ze dan horizontaal verder groeien. Mooie groene planten heb je, netjes!
 5. Hey, dank je! Ik ben best wel heel erg blij met de bloemen dit jaar maar moet wel mijn best doen met voeding en de luizen plaag. Super scherp schaartje om de verwelkte bloemen weg te knippen en hoop dat ik het dit jaar goed doe. Ik verwacht dat ik binnen een week of iets meer de eerste lange stengels weg ga knippen voor betere bloei, vandaag al iets gedaan als test. Bij een x plantje (weet de naam niet en heb er meer van "geen petunia waar ik gek op ben" lukt het al met veel meer bloei. Maar er komt schimmel in de plant en weet nog niet goed waarom. Ik denk dat die niet goed samen gaan met de petunia's en volgendjaar anders doen. Als ik fit ben dan morgen een iets moois maken! In mijn hoofd heb ik het al gemaakt. Eerste keer dat ik punkies laat uitgroeien en goed verzorg!
 6. Helaas werken foto’s maken niet in het donker, vandaag veel kleine dingen gedaan en ook eindelijk verlichting in de tuin. Vandaag voel ik mij echt gelukkig nu ik heerlijk buiten zit met kaarsen aan en en olielampje. Aan de parasol kerstverlichting in warm geel en alles is nu mooi belicht (komt later nog meer bij). Ben een betje aan het experimenteren met verlichting. De bloemen hadden even een domper de afgelopen dagen door luis maar heb vandaag alles aangepakt en hoop dat ze weer flink verder groeien, het waren ook maar ukkies toen ik ze kocht. Knip elke dag de dooie bloemen er uit en heb een schema voor de voeding. De aankomende dagen hoop ik weer een paar projecten af te maken en heb er veel zin in. Het is heerlijk om in mijn tuintje bezig te zijn en het maakt mij echt heel erg blij. De eerste druif ben ik nu aan het geleiden en hoop dat die volgend jaar zo is als ik graag wil. Afijn, nog even nagenieten nu en straks lekker slapen.
 7. Project

  18-6-2019

  Ik lees voornamelijk de moestuin updates vanwege de vele foto’s en de inspiratie die ik er uit haal. Verder kun je met een goede titel enorm veel hits krijgen buiten het forum om, ik denk dan ook dat er daarom soms veel meer kijkers zijn op bepaalde berichten. Afijn, gaat goed daar zo te zien!
 8. Inmiddels twee heerlijke komkommers gehad en de volgende drie komen er ook al aan. De tomaten gaan ook lekker hun gang en niets te klagen. Kolen blijven allemaal slecht gaan en de sla planten in de tuin zijn allemaal naar de kippen gegaan. Aardbeien gaan ook super en heb al over een kilo van 14 planten, maar soms barsten ze stuk omdat ze te snel gaan en hebben dan ook weinig smaak. Gelukkig gaan ze nu rustiger en worden ze iets minder groot maar wel meer smaak. Ja volgend jaar even nadenken over kolen.... in heel veel planten komt gewoon niets op een lading gedraaid blad na.
 9. Stonden in de kruipruimte maar groeide niet, 4 dagen geleden in een hoek in de woonkamer geplaatst en keek er vandaag naar. Deze twee waren verschrikkelijk lekker met een beetje ui en een biefstukje. Ik proef vaak weinig verschil met groenten uit de tuin of de winkel, maar deze waren echt super lekker! Stevig en een dikke smaak, wat een joekels ook, echt super dit.
 10. En vandaag ben ik er achter gekomen dat ik slachtoffer ben geworden van luis in de tuin, ik had een krop sla weggegeven en kreeg zojuist een berichtje dat het vol met luis zat. Ik ben direct de tuin ingedoken om te gaan controleren maar kan zelf geen luis vinden in de sla. Wel zie ik heel veel eitje's nu onder aan de stam en heb dan ook maar besloten dat eiwitten en sla goed zijn voor de kippen. Ik ben inmiddels preventief de kasplanten gaan bespuiten omdat ik natuurlijk absoluut niet mijn tomaten en paprika's er onder wil hebben. Tja, dat is echt behoorlijk balen dat het ineens uit begint te breken, zag dus op bossen rondom mijn tuin alles vol met luis zitten en heb dat ook allemaal direct ingespoten. Ook bij de buurman de tuin in gedoken en zag dat de planten die ik aan hem had gegeven vol zaten met luis. Dit is dus balen omdat alles om mijn tuin heen vol met luis zit. Ik had er tot op een paar dagen geleden geen last van en nu komt alles er onder te zitten. Klaarblijkelijk is het dus echt een plaag als ik zo iedereen hier op het forum hoor, klopt het dat het dit jaar veel erger is dan andere jaren? Heeft dat met het klimaat te maken? Edit: 1 deel spiritus en drie delen water met een scheut afwasmiddel 7%ione oppervlakte zooi er in, 1 uur later alles morsdood. Spoot het boven in de kas waar 100 vliegen zaten en die vallen ook dood op de grond.
 11. Bedankt voor de reactie, ik ben even gaan zoeken en leer nu iets over de koolvlieg en zie wel veel herkenning aan de hand van foto's. Aangezien er honderden vliegen in de tuin zitten door de kippen zal er dus ongetwijfeld wel een koolvlieg tussen zitten. Mijn kolen zijn dan ook ten dode opgeschreven en ga er verder geen moeite meer voor doen. Mochten ze helemaal omvallen dan trek ik alles er uit en poot er wel iets anders in wat niet gevoelig is voor de koolvlieg. Weer een goede leer voor volgend jaar en weet dan wat ik ter preventie kan doen. Hopen dat ze bij de broccoli blijven en ik nog wel een paar bloemkooltjes kan oogsten.
 12. Nu mijn tomatenplanten in een kas staan gaat het ineens veel sneller dan verwacht, vandaag er uit gehaald en aan het dieven geweest. Ze bleken her en der nieuwe stammen te hebben gezet van een 40cm of meer binnen twee weken. Nu alles weer gekuist en terug op hun warme plekje. De eerste komkommer was heerlijk en nu ik alle bloemen heb weggehaald en ene paar heb laten zitten zag ik dat vandaag een tweede begint te groeien, zeer benieuwd hoe het zal vergaan. De eerste courgette bloem is inmiddels ook aanwezig en de plant groeit sinds een week heel snel, ik moest hem nog verpoten maar weet niet of ik dit nog ga doen. Paprika's en mijn pepertje gaan ook gestaag door maar zijn iets meer water nodig omdat ze meer warmte hebben aan de bovenkant van het kasje.
 13. Alles staat er nog florisant bij maar merk dat mijn broccoli het niet zo goed af gaat. Ik controleer de planten op het blad maar kan daar niets aan zien, toch vallen ze soms om en zitter er vrijwel geen wortels meer aan. Mogelijk een soort ongedierte in de grond en moet dat eens uitzoeken wat het kan zijn, maar ergens maakt het ook niet veel uit want heb nog maar 4 planten over. De eerste bloemkool begon nu ook zichtbaar te worden maar dan praat ik over een bolletje van 1 cm diep verstopt in 1 plant, het blad gaat heel snel en goed dus ik hoop dat de kooltje's zelf nu ook eens gaan komen. Moet zeggen dat het erg lang duurt en wellicht ook onder invloed van het ongedierte wat de broccoli aanvreet op de wortels. Rode bieten groeien her en der per ongeluk per twee in een bosje maar laat die gewoon lekker gaan, ze blijven wellicht wat kleiner maar maak mij daar maar niet druk om, wel merk ik dat ze super snel verleppen als het warm is en verschrikkelijk veel water nodig zijn. Ik heb de twee rijen wellicht toch te dicht op elkaar gezet.
 14. Project

  Paar foto's.

  Ik heb alleen het Lidl kasje aangeschaft en verder nog niet heel ver gekomen op de tegels na her en der er uit halen. Ik kom hier om in die mieren en ze komen nu ook in huis dus ben de nesten aan het opzoeken. Verder in huis en in het schuurtje bezig en dan de aankomende dagen verder kijken.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...