Jump to content

redzebra

Members
 • Posts

  737
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by redzebra

 1. Sla is hier ook hopeloos mislukt, normaal heb ik er het hele seizoen veel te veel, nu amper wat kunnen plukken voor een paar maaltijdjes, De aardbeien ook, bosaardbeitjes ontzettend veel, gewone totaal niks en de wedstrijdvenkel was ook niet zo'n succes , het ziet er wel naar uit dat ik misschien toch eentje ga hebben 🤞. De wijndruiven bij een vriendin waar ik veel tijd ingestoken heb ook niks. Maar ook weer dingen die redelijk tot goed gelukt zijn, het blijft elk jaar een verrassing.
 2. @FruitLent ik had er 2 van jou overige resistente staan, mountain magic F1 en damsel F1, 6 planten, 4 in open lucht en 2 onder afdak. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de niet beschermde planten extreem moeilijk heb gemaakt ( dichte begroeiing dus vaak vochtig) om te zien hoever de resistentie ging. Alle planten zijn in eerste instantie licht besmet geweest maar groeide er gemakkelijk door. 1 Damsel buiten heeft het uiteindelijk een paar weken geleden door pyth begeven, maar ik heb wel redelijk oogst gehad. Mountain magic heeft me echt verrast, had buiten vorige week nog gezonde tomaatjes en overdekt ging het helemaal al goed, overdekt gaf bij beide ook een aantal weken eerder oogst. De smaak was niet slecht, had ook geen last van scheuren bij Damsel waar hij gevoelig voor zou zijn. Al bij al een positieve ervaring bij deze extreme zomer en zeker geschikt als buitentomaat, maar persoonlijk voor mij niet om ze in het lijstje te zetten die ik elk jaar zet. Ik weet niet of dit jaar een referentie was om te bepalen hoe vroeg vruchtzetting is, tomaten die ik al jarenlang heb staan waren dit jaar ook bijzonder laat. Volgend jaar eens moutain rouge proberen.
 3. @Bosmolbij moestuinweetjes.com had ik er dit jaar gekocht (ze zijn 2 weken geleden aangekomen), maar je moet er snel bij zijn, vorig jaar was ik te laat (vooruitbestellen eind augustus) voor dit jaar ook daar nu uitverkocht. De gewone knoflook zit hier ook al in de grond, volgend week is de winterui aan de beurt. Edit: jouw laatste berichtje gemist, fijn dat je er gevonden hebt !
 4. @Charly dat is niet echt eerlijk, dit jaar is gewoon geen referentiejaar. Wat je zegt is natuurlijk correct en helpt. Maar vele zijn ook dit jaar tegen slechte bevruchting aangelopen, gewoon de slechte omstandigheden. De serre is hier ook leeggehaald op 1 na en buiten onder afdak heb ik er nog 5 laten staan om nog wat de komende weken verse tomaatjes te hebben. Maar in geen geval is dit een goed jaar om op terug te kijken. Maar het is wel zo minder is meer, je moet de ruimte nemen.
 5. Gefeliciteerd !!! @RoosDeTuinier
 6. Lijkt me wel raar, heb al 3 jaar een egel rondlopen op bedrijf en in tuin van mijn ouders die ook kippen hebben, een egel lust veel inclusief kleine zoogdieren (o.a. kuikens klein maar geen zoogdier een egel is een opportunist). Rest lijkt me een beetje een urban story. Ze volgen elke avond ook een vrij grote route, dus egel in je tuin is relatief.
 7. Vooral even de link van @Frans doorlezen, je hebt een minimale druk nodig voor zowel een druppel en zweetslang, capaciteit is bij bepaalde druk.
 8. De uien zijn goed opgekomen, nogmaals bedankt, ik had ze in potjes gezet omdat ik nog geen definitieve plaats had maar daar gaan ze een van de komende weken naartoe. Het vierde potje is ondertussen ook weggeven voor een andere geïnteresseerde. Jouw uien gaan de halve wereld rond gaan 😄.
 9. Niet groot 😄 @Joyce12. de enige die het hier uitgehouden heeft is 1 van de reserve die in plantenbak stonden en te klein om te wegen, ik ga hem nog zolang mogelijk laten staan. Dus @henkg dat zijn reuzen in verhouding met de mijne.
 10. Ja sweet dumpling, eetbaar, maar wordt vaak ook voor de sier gebruikt. Toevallig zijn hier dit weekend de zaden daarvan aangekomen voor volgend jaar.
 11. Welkom !!!! Een eigen tuin thuis hebben , dat is toch net iets anders, dat wordt een leuk volgend jaar. Een kas bouwen is hier al vaker voorgekomen o.a. maar via de zoekfunctie vind je nog andere op dit forum of ruimer op andere plaatsen, het is altijd een beetje wat jezelf wil en wat je eraan wil besteden.
 12. Dat is wel begrijpelijk voor de professionele teelt, ik zou ook schrik hebben als mijn inkomen ervan afhangt, het is natuurlijk maar 1 linkje, er zijn er ook die het zonder spuitschema proberen. Zoals @Flup hier voorheen aanhaalde moeilijk tegen te houden.
 13. Welkom ! , Dat ziet er goed uit.
 14. En voor even technisch , de 2 baterijen zijn niet voor een langere duur maar voor een hogere spanning, ze staan in serie en kunnen op die manier een zwaardere motor aansturen, de tijd dat je kan werken is afhankelijk van de ouderdom van de baterijen en wat opgeladen is. Alle merken geven een tijdsduur onder ideale omstandigheden. bv voor gras : droog en niet te hoog bij een ideale batterij, eigenlijk moet je rekenen op het dubbele om in alle omstandigheden te kunnen werken gedurende een redelijke termijn. Daarom ook 2 of 4, 2 in serie en de andere 2 in parallel ( 2 voor hogere spanning en 4 om langer te kunnen werken). Dus in jouw geval is het niet 18 Volt maar 36 Volt 18 *2. Best wel een zware motor. (of is het 2 x 9 ,18 wat je zegt maakt op zich niks uit, 2 in serie zijn voor spanning, tijd wat je kan gebruiken is wat een enkele batterij heeft en je verdubbelt dat door er 2 bij te zetten
 15. Sry @Jane Doe 700M2 maar in praktijk meer daar verlies ik je verhaal al. Probeer even en vertel dan hoeveel je er mee doet. Ik heb hier ook een zware benzine maaier en een elektrische ( wat gemakkelijker is voor mijn vrouw als ik niet thuis ben). In theorie zijn alle merken uitstekend. Edit : maar als je start met 1 merk is het handig om de rest daar in te volgen, meestal kan je dan de accu's uitwisselen.
 16. Dat receptje voor onrijpe vijgen kan je dat ook eens meegeven @Mellie ?
 17. December @HuubvG 😄 , maar ziet er best goed uit @Marjolein nog meer als 2 weken te gaan kan nog verdubbelen in gewicht
 18. Zoals gezegd, het is een beetje afhankelijk van apparaat, ik heb hier ook wat o.a van gardena en heel tevreden daarover, maar dat wil niet zeggen dat alles wat ze maken goed is. Een grasmachine gebruikt redelijk wat vermogen dat kan je niet vergelijken met een kantentrimmer of heggenschaar.
 19. @Jane Doe, ja daar kan ik je in volgen. maar toch even een vraagje ; "dat is piep zeg" ik ken die uitdrukking niet.
 20. IK had ook Makita aangeraden voor een vriendin, die Einhell geen idee maar laat ons weten hoe die bevalt na een paar maanden. Andere zijn hiermee ook geholpen in de keuzes die ze moeten nemen.
 21. Dat is wel heel algemeen accu tuintips, het hangt er een beetje vanaf welke toestellen. Gardena voor een grasmachine zoals @irenevb zou ik niet aanraden, ook voor de andere neem de accuduur voor de beoogde oppervlakte redelijk wat ruimer dan wat aangeraden wordt in de promotips. Voor alle geldt een reserve opgeladen accu bespaart veel ongemak.
 22. Knap hoe jullie alles meegeven aan je kinderen, "en dit is een mannetje" meeste zouden zelfs geen benul hebben wat diertje het was.
 23. Links de kleine vijgjes voor het receptje van buurvrouw, vijgenbladpompoen om cabello de angel te proberen (had ze voornamelijk gezet voor de zaden als onderstam voor komkommer en augurk volgend jaar), nog wat tomaatjes voor inmaak en een pompoentje voor soep vanavond. Lekker wat koken seffens.
×
×
 • Create New...