Jump to content

hebeentuin

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hebeentuin

 1. Hoi allemaal, Wij hebben de oranje pompoenen en die groene, Crown Prince, geloof ik. De oranje blijven allemaal in een normaal formaat. Deze moet ik oogsten als het steeltje verdroogt, duurt nog een paar weken. Die groene blijven groeien, die zijn al heel groot, wel 40 cm. Ik vraag mij af wanneer ik deze moet oogsten. Weten jullie of dit kan verschillen? dankje
 2. Hoi Allemaal, Op internet vond ik als oorzaak teveel water of een voedingsterkort. Het vreemde is dat de boerenkool die onder het gaas staat amper tot geen geel blad heeft. Wat denken jullie dat het is? En wat zal ik er mee doen? Ik heb hier nog brandnetelgier staan en ook rabarbergier.
 3. nu ik gezocht heb op buxus denk ik eerder dat het Cylindrocladium buxicola is. kijk maar eens.
 4. bij ons hetzelfde als de verhalen hierboven. Ik wilde eigenlijk vragen of het zin had de aardappelen in de grond te laten, of ze dan toch nog groeien. Maar ik begrijp dat je ze er gewoon uit moet halen. De resistentie, heeft dat wellicht meer relevantie voor de knol dan voor het blad? Dus een resistente aardappelsoort heeft met de knol er minder last van maar het blad kan nog steeds aardig aangetast worden? Is dit mogelijk?
 5. Hoi allemaal, Binnen twee weken zijn deze struikjes van mooi groen naar bijna dood gegaan. Ik zie geen motjes of andere insecten. Hebben jullie een idee wat er aan de hand is? Het lijkt me sterk dat het eventueel droogte is, want vorigjaar was het veel droger en ik heb deze struikjes nog nooit water gegeven. Zij het eigenlijk buxusstruikjes?
 6. hoi, deze vond ik in de grond. Het is niet de eerste, heel af en toe kom ik ze tegen. Zo'n witte. Wat is dat? Het heeft niet een duidelijke kop, niet een einde dat duidelijk anders van kleur is.
 7. haha, dat rode is snijbiet maar het gaat om de plant erachter. wortel? zou kunnen, maar dat heeft daar vorig jaar niet gestaan. aha, henepnetel, ja ik denkt dat dat klopt!
 8. Ik heb er ook weer twee: zijn spontaan opgekomen en ik heb ze de kans gegeven om groot te worden, maar nu ben ik wel benieuwd wat het is :D
 9. hebeentuin

  Prei

  Een vraag over het telen van prei. De mijne staat onder gaas. Is er ook een moment van de dag dat de preimineervlieg niet actief is? Welk moment kan ik het beste het gaas verwijderen om het onkruid te wieden? dankje!
 10. Hallo, Een tijdje verder en ik heb inmiddels gaas over de prei. De koolvlieg heeft helaas mijn bloemkolen wel bereikt dus dat is niet goed gegaan. Ik ga dan ook nog meer gaas kopen maar weet nog niet welke afmetingen. Kunnen jullie wat afmetingen voor gaas delen? bijvoorbeeld 2 rijen bloemkool. 3 rijen bloemkool. 1 rij boerenkool 2 rijen boerenkool. 3 rijen koolrabi Ik zie diverse afmetingen van het gaas maar er is vast een handige maat. Wat zijn jullie tips? dankje
 11. staan al een tijdje. wel binnen voor gezaaid, maar niet zo lang laten worden, dat viel wel mee. wel wat paardenmest door de grond. zijn het wel gaatjes van de aardvlo?
 12. Ik heb ook een boom of struikje in de tuin aangetroffen. In de lente had het katjes die na mijn idee leken op die van een wilg. En daar onder nog iets.
 13. Hoi, Willen jullie even kijken of dit zo goed gaat? Ze groeien vrij groot en met het warme weer hebben ze ook moeite om rechtop te blijven, de blaadjes worden dan wat slap. Ook een foto toegevoegd waarop te zien is dat er gaatjes in het blad zitten. Is dit het werk van de aardvlo? dankjewel
 14. Ik ben bezig met brandnetelgier. Toevallig lees ik hier een compleet andere benaderingswijze. Wat ik op internet had gelezen duurde tussen de 2 en 4 weken. 1kg brandnetel in 10 liter regenwater, 500 gram suiker, elke dag roeren. Ik ben nu 12 dagen onderweg. Het stinkt nog niet echt. Maar is het nu klaar of niet? Het zou erg gaan schuimen had ik gelezen, het schuim is minimaal. (oja, las ik nu echt dat er zachte zeep toegevoegd wordt?, dat is dan alleen maar om als bestrijding te gebruiken?)
 15. Mag ik vragen welke temperatuur jij hebt gehad? Ik heb nog een andere vraag. Bij 'Den Oude Kastanje' lees ik: Zodra je scheuten van ca. 10 cm hebt kan je de bovenste 7 cm afknippen en stekken. Hou deze vochtig, licht en warm. Eens je stekjes goed geworteld zijn, kan je de planten afharden en uitplanten. Dit heb ik nu op één knol. Is het de bedoeling dat ik deze stekjes, die dus nog geen wortels hebben, gewoon in een vaasje zet om eerst nog wortels te schieten?
 16. even een zijpaadje, weet iemand hoe het zit met de duurzaamheid van azobe? In de zin van belasting op het bos bedoel ik dan. Ik heb hier namelijk ook een aantal van die palen gebruikt, koste niets 15 euro voor 3 meter. Maar toen ik voelde hoe zwaar ze wel niet waren bedacht ik mij dat dit op geen manier milieuvriendelijk kon zijn. Maar ik hoor er nooit iets over en iedereen, ook op klusforums, adviseert azobe.
 17. Beste lezers, Op de foto kun je zien hoe ons Sint Janskruid is opgekomen. Ik ken de plant verder niet en vraag me af of ik de drie potjes gewoon bij elkaar zou zetten in de tuin, of dat ik ze als drie afzonderlijke planten moet poten, of de zaailingen zelfs nog uit elkaar moet halen. Weten jullie dat? Eigenlijk vraag ik mij af of het een plant is die door blijft gaan met het aanmaken van nieuwe stekken vanuit de grond. Ik heb een vergelijkbaar potje met Majoraan. dankjewel
 18. Bedankt voor de reacties. Ik neem ze mee. Binnenkort ga ik even langs het tuincentrum en kies er twee uit. Ondertussen heeft mijn vriendin gisteren bij de LIDL enkele grassen meegenomen die ook in halfschaduw kunnen. Ik moet ze verder nog even googelen.
 19. bij de stort doen ze er in ieder geval wel erg 'moeilijk' over. Altijd krijg ik de vraag of het geïmpregneerd is, dus schijnbaar is het erg fout.
 20. beste lezers, Hebben jullie nog suggesties? Ik heb twee mooie grassen gevonden maar verder staat er bij schaduwplanten meestal wel natte of humusrijke grond. Ik zit hier op een zandgrond onder een groot bladerdak van eikenbomen. Dus het is best droog en ik wil niet constant blijven wateren. Wellicht weten jullie een geschikte plant. Gras vind ik wel leuk, we willen een alternatief stukje maken, misschien ook met bamboe en wat stenen her en der. Maar bloemen en wat groens is altijd mooi. alvast bedankt.
 21. Ik ben ook nog maar een jaar bezig maar ik gooi er karton door. Ik geloof dat je vochtige inhoud moet mixen met drogere. Met name eierdozengebruik ik. Dat zorgt bij mij voor een redelijke balans. Maar zoals ik zei, ik ben er ook nieuw mee. Ik bedenk mij nu dat mijn klepje maar amper klemt (irritant) maar daardoor wel voor meer luchtdoorvoer/ventilatie zorgt. Ik kan mij voorstellen dat dit wel effect heeft op de vochtigheid.
 22. bijna alles is ondertussen opgekomen. Omdat het hier al erg droog is vraag ik mij af wanneer ik de aardappel water moet geven? Hoeveel weken leeft die op de pootaardappel? Ik zit op een zandgrond en dacht te starten met kleine kuiltjes voor het wateren, later dan heuvels waarbij ik water in de geulen giet. Zo doen?
 23. Bedankt voor de reacties, en Vicky bedankt voor de extra toelichting. Ik kom er nog uitgebreider op terug. Maar nu al even kort: Vorig jaar had ik denk ik ook preimineervliegjes of zoiets. Het zag er net zo uit als op de foto's van Diana's moestuin. Ik had het enkel in de sjalotjes, niet in de uien. wel opvallend. Ik heb ze opgegeten haha. Prei kan nog even wachten toch? die staat nog in de woonkamer. Ik ga denk ik wel gaas aanbrengen want ik wil niet spuiten en ik heb geen moestuin om alles straks weg te gooien. ik denk er nog even over na.
 24. Hallo allemaal, Ik ben van plan om ook gaas te kopen. Voorheen heb ik het nooit gebruikt. Er zijn diverse gasen zag ik al. Dit jaar heb ik wortel bloemkool (eerste keer) broccoli (eerste keer) prei (eerste keer) groenlof (eerste keer) aardappel pompoen sla rucola aardbei sugarsnaps (eerste keer) volgens mij is het vooral voor de wortel, de bloemkool, broccoli en prei belangrijk? Of mis ik er een? Ondanks dat ik vorig jaar niets had opgemerkt aan mijn wortel toen ik geen net gebruikte. Ik lees elders 0,8 mm voor de preivlieg. Maar volstaat dit net voor deze vier gewassen? https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/netten_gazen_protectienetten_folie_mulchfolie/sub,2/pid,9566/anti__insektengaas_260_cm_breed hebben jullie ervaring met dit bedrijf?
×
×
 • Create New...