Jump to content

Scififreak

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Scififreak

 1. Heb hier ook een lemon drop naast een reaper staan ......... Eerst even proeven voor gebruik .
 2. Hopelijk krijgen ze nog kleur .
 3. Hopelijk krijgen ze nog kleur .
 4. De Reaper is een beetje sterk
 5. ik heb er gehad ja Brandy wine pink en red
 6. Hier ook wat kunnen oogsten , veel in een keer ...
 7. hier staat pytho voorlopig stil na cuprex te spuiten , hopelijk gaat het zo verder .
 8. gewoon snoeien dan en maar alles laten kapot gaan ? Heb nog geen tomaat gezien van men planten buiten (onder afdak ) Meer dan 30 planten omzeep dan pff wat een ramp jaar toch dit ......
 9. hier ook pytho gespot vermoed ik ? Heb ik dit hier nog gevonden zou dit helpen ?
 10. de anna russia heeft het meeste last maar daar waren ook zeer veel bloemen aan , zeer veel ( te veel denk ik ) . Buiten staan ze ook onder een afdak daar gaan ze goed enkel degene in de kas op bato bakken hebben last .
 11. Hier dan wat foto's van de elendelingen Eigenlijk ging het goed tot er vruchten kwamen , normaal zouden ze voldoende voeding moeten krijgen met calsiniet en kristalon oranje . Mss is het enten toch niet zo goed gelukt en krijgen ze daarmee onvoldoende .
 12. hier gaat het nog steeds slecht in de serre in de bato bakken . De planten zien er niet super meer uit en de bladeren worden gelig . Het experiment in de bato bakken is een grote teleurstelling . waarschijnlijk staat alles einde dit jaar te koop . Eerst de zware neusrot en nu dit ....... foto's volgen
 13. maandag ga ik kalk halen , men serre staat met 1 kant tegen een schutting en graak er niet aan om er iets over te spannen en met de onweders van de laatste dagen gaat half vast ook niet veel helpen . Had al worteldoek met magneten gezet was goed voor een uurtje Hopelijk valt er nog iets van te maken , wat een zonde van de ge├źnte planten . als ik zo tel al zeker 40/50 tomaten voor de mesthoop . Ill keep u posted .
 14. Hier nog steeds een ramp het bato gebeuren . 90% van wat er aan hangt heeft neusrot .
 15. Zijn dat niet gewoon doorgegroeide dieven ? Heb ik dit jaar ook zeer veel ik haal ze weg en ga met 1 verder . 2 rechtse zijn dieven denk ik links is de hoofdstam
 16. ik geef al calcinit van als ze nog in pot stonden 1/1/l . Ben al blij dat het niet alleen bij mij was . Hopelijk is het in orde met de frequentere watergift . Eerst gebruikte ik een sonoff basic als timer maar kon maar 8 aan of uit schakelingen doen ( dus 4 watergiften), dit was dus niet voldoende . Dan maar de fw op de sonoff veranderd naar tasmota . Dan kon ik er meer instellen maar dan ging de wifi niet ver genoeg Nu voorlopig een mechanische timer maar dat is min 30 min aan/uit , ben nog op zoek naar een andere timer nu .
 17. ja was ik ondertussen ook aan het denken , nu alle 2 uur een uur druppelen . Dan kan het geen watertekort zijn veronderstel ik . Ga morgen ook eens kijken om de serre te kalken ofzo om het wat koeler te houden . Zoveel bloemen dat er aan hangen echt erg
 18. Het is een mechanische timer geworden . De fw werkt maar wifi verbinding gaat minder ver dus heb geen verbinding in de serre , heel wat soldeer werk gehad vandaag Hopelijk gaat het beter met meer water , zie weeral een 5tal tomaten met neusrot , zou zo een zonde zijn er zijn zo veel bloemen aan ...... nog nooit zo een mooie planten gezien en dan dit echt deprimerend is dit .
 19. Dringend een oplossing nodig Anna russia plant begint ook al . Wel alleen de hoger gelegen tomaten die onderaan dat wat groter zijn hebben geen last ?
 20. ik ben nu een sonoff aan het flashen met tasmoto fw zodat ik meer waterschemas kan gebruiken ( originele fw is beperkt met 8 aan/uit functies )
 21. ok in de kas zien de meeste planten er goed uit maar heb er nu al 3 met neusrot en vele tomaten kunnen weggooien . Lijkt me toch iets met de bato bakken te zijn , zouden deze ook water nodig hebben gedurende de nacht ? @eduro werkt uw pomp ook snachts , heb net alle cyclussen wat langer gemaakt (weet niet of dit nut heeft aangezien de overloop loopt ) . mss beter meer korte cyclussen ? Hoe doe jij het ?
 22. CDB oranje , maar die plant lijkt met een water tekort te zitten ten opzichte van de anderen . Ze staan in bato bakken en krijgen water met een pomp . De overloop vd bato bak begint ongeveer gelijk met de andere bakken . Ik maakte me gewoon zorgen omdat er aan een andere cdb plant ook een hing met neusrot .
 23. Zeer wetenschappelijk verslag . Vermoed dat het wel door het weer zou komen . Ik bekijk het nog even wat de rest vd planten zeggen , zou ook vooral bij de eerste tomaten een probleem zijn . Doeken hangen zal moeilijker zijn , er zijn al planten die tot het plafond van de serre zitten . Maar het is een polycarbonaat kas dus die is niet 100% helder .
 24. Hier ook wat problemen met cdb in bato bakken een plant lijkt onvoldoende water te krijgen ook al krijgt hij even veel als de rest hij ziet er wat verlepter uit . En heb er al 4 tomaten met neusrot afgetrokken . Was aan het denken dat de plant mss niet goed geeent was ? Maar nu heb ik op een andere plant ook al een tomaat met neusrot gevonden . Ik voed met kristalon oranje en calcinit 1g/l dus zou geen calcium gebrek mogen zijn . @eduro heb je ook al zulke problemen tegen gekomen met het bato systeem ? Alle hulp is welkom Ik ga nu allesinds de kas s nachts open laten zodat ze wat koeler kan worden Hier hangt er nog een , deze laat ik nog wat hangen.
×
×
 • Create New...