Jump to content

nello87

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt Peter. De planten thuis in de tuin krijgen leidingwater, die op de volkstuin krijgen grondwater. Allebei hebben ze hetzelfde probleem, dus daar zit het zeer waarschijnlijk niet in.
 2. Bedankt Redzebra. Deels beschrijft het inderdaad welk probleem ik heb. Heb alleen het idee dat het een stuk erger is dan in het filmpje. Zo is er soms nauwelijks blad en is het vooral harde opgerolde bladnerf wat er heel misvormd uitziet wat ik aan de zijtakken heb zitten. Zal er nog wel eens een paar foto's van maken zodra ik tijd heb om het te verduidelijken. Van die klaver is een goede. Heb wel incarnaatklaver staan op de volkstuin welke ik als groenbemester gebruik en die is uitstekend opgekomen. Toen ik er straks over aan het denken was schoot me te binnen dat mn moeder wel eens heeft gezegd dat de buurman hier met roundup werkt om het onkruid in zn tuin te onderdrukken. Dat is gewoon thuis (dus niet op de volkstuin) en maar een klein tuintje maar wie weet dat dat het zou kunnen zijn. Deze tomatenplanten hebben namelijk wel verschillende dagen buiten gestaan met mooi weer en daarna om af te harden voordat ze hier de grond in gingen of naar de volkstuin zijn verhuisd. De tomatenplanten die ik gekregen heb (en die nergens last van lijken te hebben) heb ik pas later gekregen en dat zou dan dat verschil kunnen verklaren. Wordt vervolgd!
 3. Bedankt Rorror. Heb het met interesse gelezen. Ik zie ook zeker gekrulde bladeren maar toch denk ik dat het verder gaat dan dat. Want ik zie ook zijtakken waar nauwelijks blad aan zit maar meer opgekrulde harde stukjes van vooral bladnerf. Daarnaast zie ik bijzondere verdikkingen in de hoofdstam waarvan ik me afvraag of dat normaal is. Dat is de beste omschrijving die ik eraan kan geven. En als ik dat opzoek komt het heel erg overeen met wat Ellen beschrijft. Ben ik nog wel steeds heel benieuwd naar waar het vandaan komt dat wordt nog een speurtocht. 'Gelukkig' heb ik aardig wat plantjes weggegeven dus kan zo nagaan of het daarvoor of erna is ontstaan.
 4. Watergift is denk ik best goed. Geef ze zeker elke twee dagen water. Heb niet het idee dat ze tekort hebben. Interessant artikel omtrent de mest! Zelf heb ik geen mest opgebracht maar het kan zijn dat de vorige 'eigenaar' (het is een volkstuintje dat ik sinds begin dit jaar beheer) dat wel deed. Heb iig geen aanwijzingen dat er wel mest op heeft gelegen. Daarnaast wat het extra interessant maakt is dat ik ook een aantal tomatenplantjes gekregen heb en deze het allemaal prima doen. Hierbij tot nu toe geen enkel probleem (zijn wel nog wat kleiner). Dus het lijkt tot nu toe alleen in 1 of meerdere soorten van het zaad dat ik van de Bolster heb te zitten. Heb het zowel bij de tomaten op de tuin als de tomaten thuis en die zijn allebei hier thuis voorgezaaid. Misschien een buurman oid die met dit gif heeft lopen klooien? EDIT: ze hebben wel allemaal dezelfde biologische compost gehad. Misschien dat het daar mee te maken kan hebben....
 5. Goedemiddag, zojuist was ik wat aan het lezen over misvormd tomatenblad omdat ik dit momenteel veel aantref in mijn tuin. Zaad is van de Bolster van de mirabel blanche, marmande of de Bartelli F1 (heb ze door elkaar gehaald dus kan niet met zekerheid zeggen of het alleen bij 1 soort voorkomt of bij meerdere). Zeker de helft van mijn planten heeft dit misvormde blad. Rare is dat er eerst allemaal normale bladeren aan kwamen maar op een gegeven moment niet meer. Ook hebben de planten die die misvormde groei hebben over het algemeen minder bloemen dan andere planten en blijven de bloemen minuscuul klein, verkleuren soms (geel/bruin) en vallen vervolgens af. Kan dit nog wat anders zijn dan een erfelijke afwijking? Ik vind het zo vreemd dat ze eerst prima in orde waren en nu hier zoveel last van hebben. Ik heb trouwens ook een paar planten hier thuis staan in de serre en die hebben het ook. 1 daarvan is er wel weer aardig doorheen gegroeid lijkt het (foto) al blijf ik de bladgroei er raar uit vinden zien in vergelijking met andere tomatenplanten. Heeft iemand hier ideeën over? Alvast bedankt.
 6. Ah helemaal duidelijk nu. Merci
 7. @Scififreak @redzebra Bedankt voor de input! Ik twijfelde omdat ik veel plannen online vond voor 1,20 meter en 1,50 meter hoogte, maar na jullie overwegingen ga ik ook 'gewoon' voor een hogere van 2 meter. Lijkt mij ook wel zo praktisch al vangt ie meteen ook meer wind natuurlijk. @redzebra wat bedoel je met 'je kan ze nog altijd laten zakken'?
 8. Leuk al die foto's van groeiende plantjes. Zien er mooi uit. En goed om te horen Teun dat je plantjes weer herstellen! Ik ben bezig met plannen te maken voor een afdakje voor m'n tomaten en vraag me af wat een juiste hoogte hiervoor is? Het hoogste ras wat ik heb wordt max 200-250 hoog volgens het zakje maar hoe realistisch is dit? Daarnaast lees ik ook dat tomaten soms getopt worden of worden terug geleid naar de grond waarna de top ook wortels schiet als deze begraven wordt. Heeft iemand advies wat een goede hoogte is voor een afdakje?
 9. @Lsjr33 wow dat zou echt geweldig zijn! Ik zal je even een PB sturen. Ach leuk toch dat enthousiasme. Wel mooi dat rond de kerst de vingers al weer beginnen te jeuken en de eerste zaadjes de grond in gaan. Het zijn in ieder geval erg mooie planten geworden!
 10. Mooi hoor! Wanneer zijn deze gezaaid? Ik had het helaas te laat in de gaten dat pepers en aubergine zo vroeg gezaaid moet worden. Die van mij hebben nu pas net hun eerste echte blaadje haha. Dat zal wel veel te weinig zijn om nog iets van betekenis te gaan spelen ben ik bang. Pepers eet ik zelf bijna niet maar vooral aubergine had ik graag gehad. Volgend weekend is het ruildag bij de volkstuin, wie weet kan ik er dan 1 scoren
 11. Duidelijk merci @Jane Doeen @Arja
 12. @Arja Krijgt uiteindelijk ieder kiempje een eigen potje of hoe doe je dat? En beschadig je daarbij de wortels niet? Tot nu toe zaai ik vaak 1 of een paar zaadjes per potje en dan knip ik er de rest eruit uit als er meer opkomen maar als het goed gaat om ze later alsnog te verspenen wil ik dat ook wel gaan proberen.
 13. Dat kan zeker. Was pas nog op TV bij Binnestebuiten. Die hadden een grote gemaakt in de vorm van een bloem mbv verschillende stukken boomstam.
 14. Ik ben maar een leek maar wat ik na wat google werk ga proberen is dmv andere planten de luizen weg te houden. Luizen houden bijv. niet van sterk geurende planten zoals lavendel maar ook het planten van dille tussen bijvoorbeeld tuinbonen schijnt een goede manier te zijn om ze weg te houden. Daarnaast heb ik heel wat oost indische kers voorgezaaid welke ik uitplant bij planten die last van luis kunnen hebben. Die oost indische kers houdt het niet weg maar is wel zo aantrekkelijk voor de luizen dat ze hierin gaan zitten en niet in andere gewassen. Schijnt sowieso wel een erg interessante plant te zijn omdat de bladeren en bloemen eetbaar zijn (behalve die met luis dan 😄). Die lievenheersbeestjes larven las ik gisteren over dat die wel tot 600 luizen per dag eten haha. Best bizar.
 15. @[email protected] ah jammer maar toch bedankt! Ik ga ze eens goed bestuderen en kijken of ik een verschil kan ontdekken op basis van jouw foto's. Mooie plantjes trouwens!
×
×
 • Create New...