Jump to content

Chaotically Gardening

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Jane Doe je bedoelt Sunfill green en Sunfill purple, er was een site. Helaas zijn ze ermee gestopt in verband met brexit, in Amerika heb je enorme keuze helaas is import duur(via officiële weg heb je een phytosanitaire rapport nodig wat $150 kost en/of dure verzendkosten). Als je iemand kent die Amerika gaat naar een vast adres(en weer terug komt), kan deze persoon maximaal 5 kilo zaden meenemen(geen levende planten en bollen). Heb op deze manier de meest speciale soorten, zonnebloem, cosmea, zinnia, pompoen, suikermais, tomaten, paprika etc gekocht(meestal voor een betere prijs dan Nederland als ze wel hier verkocht worden). Foto 1: Strawberry Blonde van Johnnyseeds Foto 2: White lite Foto 3: Moulin Rouge/Rouge Royal. Moet er wel bij zeggen dat de foto's van 2018 zijn, zonnebloemen mislukte nogal vaak. Dit jaar omdat ze iets te laat in de tuin konden, de pompoen groeit iets harder dan verwacht en de slakken zijn er dol op. Maar de eerste is geopend, niet echt de meest speciale soort.
 2. @DJV Wat is de maat van de schroef(m6,m8) en hoe lang zijn ze in millimeter? Heb even gezocht en zie al wat het probleem is, is een Engels bedrijf en je kan niks na bestellen. Zijn nogal speciale onderdelen.
 3. @RobO Bedoel je foto 1 en 2 van de tuin en kas? Dat is helaas een probleem van de Galaxy note 8, moet een redelijke afstand hebben. Kan helaas niet in de tuin van de buurvrouw, zou dan wel goede foto's kunnen maken.
 4. @fre3ke Dit is de plantenbak verhoogd van vidaxl.nl, ik kan je aanraden om deze in de veiling te bemachtigen(is anders duur). De bak heeft geen bodem, ik heb mijn bakken goed gevuld met oud hout, bladeren, kippenmest met zaagsel en stro met konijnen mest. Daarna met 3 zakken 70 liter potgrond tot de rand gevuld, dit zakt nog dus nog 3 zakken voor het geval dat. Hoop dat dit helpt. Foto 1: bezig met vullen, moest het nog meer vullen anders moeten er nog meer zakken aarde in. Foto 2: het vull hout wat het liefst de bak tot de helft of hoger vult en muizen en ratten hopelijk uit de bak houd. Dit was oud verrot acacia hout. Foto 3: is van een redelijk nieuwe vierkante bak(100 × 100× 70cm hoog) 700 liter, dus heel wat dode takken onderin. Had ook gaas gebruikt op de bodem tegen muizen en ratten. Potgrond is al tot de richel gezakt, dus als het weer geheel vol moet zijn het 2 zakken van 70 liter. Als het regent loopt water en grond ook uit de hoeken van de bak. Heb er voor gekozen om de bak niet meer volledig te vullen, zo kun je planten beschermen tegen harde wind. Slakken zijn ook dol op verhoogde bakken, aardbeien zijn dus niet geschikt(had die er eerst in, meeste was aangevreten).
 5. Hallo en goeden dag, heb al langer het forum bekeken en nu een account gemaakt. Ik huur een moestuintje van een privé eigenaar, deze is 200 vierkante meter. Heb deze tuin dit jaar officieel overgenomen en stevig aangepakt zodat ik minder werk hoef te verrichten, dit omdat mijn gezondheid niet al te best is. Heb ook eigenhandig een tunnelkas neergezet, het duurde wel 1,5 jaar maar hij staat er. Ik ben geen geleerde houtwerker maar ben blij met het eindresultaat. Heb een aantal verhoogde bakken om minder te bukken. Had de planten voor de tunnelkas te lang in een stekbak en pas midden juni in de tunnelkas gezet. Foto's zeggen meer dan woorden. Met vriendelijke groet, Chaotically Gardening
×
×
 • Create New...