Jump to content

Goudsbloem

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  gelderland
 1. Goudsbloem

  ongeluksdag

  Oooh, wat erg! zo zielig - kan me voorstellen dat het geen leuke dag voor je is vandaag!
 2. Ai, niet fijn! Heel veel beterschap.
 3. Ha, gelukkig is het nu wel gelukt met de pompoen! Dank je wel Eva en Jet voor de tip om de zaadjes op zijn kant te leggen Nu komen er twee op, dat is wel genoeg voor nu - super. De rozemarijn lukt helemaal niet, misschien moet ik die in een potje met plastic erover zaaien. Zou het zo leuk vinden als het ging lukken. De basilicum binnen doet het top! ik laat ze lekker binnen staan, steeds een beetje plukken, dan groeien ze lekker uit. In de bakken buiten heb ik allerlei bonen en erwten gezaaid, komen mooi op. Dat wordt uitplanten van de week. Alleen de gewone stokboontjes hebben denk ik meer warmte nodig. Alhoewel die het vorig jaar ook al niet zo goed deden. Geen idee hoe het kan. Als ze dit jaar niet beter gaan dan is het het laatste jaar voor bonen wat mij betreft De bruine bonen, doperwten en peultjes zitten in potjes in de oude caviakooi. Nu het zo regent gaat er plastic over, heb ik een soort kasje. Ook met water geven is het heel handig. Verder het gras gemaaid op de tuin. Mijn stoel werd bijna in bezit genomen door het gras. Nu heb ik flinke blaren, maar het is gelukt - met mijn oude handmaaier. Volgende keer maar eens eerder beginnen Verder gaan de peper en de paprika in huis hardstikke goed. Ik laat ze maar lekker binnen staan voorlopig. Van een buurvrouw kreeg ik twee komkommerplantjes. Die staan nu in een grote bak voor het huis, gezellig naast de tomatenplantjes. Ik heb voor de hele dag zon, een lekkere plek voor de tomaten en de komkommer. De clematis staat op uitbarsten!
 4. Goudsbloem

  1mei

  Eerst maar eens een foto-update van 1 mei. Hard gewerkt, vandaag ga ik nieuwe foto's maken.
 5. Dat is zeker een decadente gieter, wat heerlijk om jezelf soms eens te verwennen met zoiets moois
 6. Dat ziet er veelbelovend uit! Het gaat hard nu hè. De rozemarijn ziet er zo mooi uit, bij mij doet-ie helemaal niks.
 7. Goudsbloem

  lekker druk

  Twee lange ochtenden naar de tuin geweest. Het grootste deel is nu goed omgespit, eindelijk is het klaar om opnieuw in te delen. Gister was het druk op de tuin. Ik kreeg een heleboel nuttige tips, leuk is dat toch! De eerste aardappels komen boven de grond uit piepen Nu weet ik al dat het niet handig was om spinazie tussen de rijen aardappels te zaaien. Dáárom doet niemand dat Nou ja, wie weet haal ik er een maaltje spinazie af. In de winter had ik de aardbeiplantjes vertroeteld (dacht ik). Maar het zag er niet uit, en heel veel plantjes waren kapot gegaan (dacht ik). Nu ging ik spitten en kwam op de gekste plekken aardbeiplantjes tegen. En ik had ook nieuwe ostara's gekocht, dus ik hoop op een heleboel aardbeien dit seizoen. De tay-berry en de japanse wijnbes groeiden veel harder dan ik dacht, die heb ik meer ruimte moeten geven, tegen het hek voor aan bij de tuin (morgen toch eens foto's maken...) Een rabarberplantje uitgezet, volgend jaar rabarber, mmm Thuis heb ik een paar tomatenplantjes in de voortuin gezet, 2 romaatjes en 2 cherrytomaatjes. Ze staan de hele dag in de zon, vorig jaar ging het redelijk goed. De basilicum die ik binnen had gezaaid heb ik in bakken buiten gezet, eerst nog even tegen het huis aan. Ik weet niet zo goed waar ik ze moet zetten. Voor je het weet worden ze opgepeuzeld door de slakken. En de pompoen...hoe lang duurt dat voor die opkomt??? Staat nu al twee weken lekker voor het raam in de warmte....gebeurt niks Lekker druk geweest al met al, wat was het genieten!
 8. Goudsbloem

  Lekker weertje

  Wat een ontzettend leuk idee, die hangende kruidentuin van je!
 9. Goudsbloem

  helaas

  Grrr, is het eindelijk tuinier-weer, lig ik vanaf zaterdag in bed...griep Ben er achter wat het sprietje dat in de gemberwortel-bak opkwam is: een verdwaalde lins/linze ( ) gewoon uit een pakje uit de supermarkt. Het ziet er leuk uit, ga in de natuurwinkel meer halen om te zaaien als ik weer op de been ben.
 10. Goudsbloem

  updat 18 april 2013

  Wat een mooie compostbakken, lijkt me zeer praktisch. Ben benieuwd hoe ze gaan bevallen! Leuk hoor, een heel nieuw project. Het is altijd spannend wat er nog te voorschijn komt in een 'nieuwe' tuin. Geniet er van!
 11. Goudsbloem

  april

  Eerst maar eens de foto's van de eerste van de maand uploaden... De dappere tuinbonen hebben het helaas niet gered. Ik had ze in de tuin gezet, maar ik denk dat de droogte en de kou toch te veel waren. Dat wordt gewoon een nieuwe poging wagen. Heb nu wel de capucijners tegen de wilgenstokken uitgeplant. Hopelijk gaan die het wel redden. Ze waren al best groot, maar ook een beetje pierig. Verder heb ik de vroege aardappels gezet, met een rijtje spinazie tussen de rijen aardappels. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of dat slim/handig is. De tijd zal het leren. De spinazie, sla en raapsteeltjes zijn lekker aan het groeien in de koude bak. Ik heb nu wel de platen er af gehaald, volgens mij kunnen ze het nu wel zelf. Mijn laatste experimenten: Dit gebeurt er als je een week niet naar je taugé-spruiten omkijkt En mijn gember-experiment: De gemberwortel begon iets te doen en het leek me een uitdaging om deze in de grond te stoppen: kijken wat er gebeurt. Binnen twee dagen zag ik een sprietje verschijnen! Helemaal trots...totdat ik net even op het forum ging zoeken naar ervaringen van mensen die ook gember hadden geplant. Mijn plantje ziet er toch heel erg anders uit dan de foto's van het forum... Toen ben ik maar eens voorzichtig gaan graven in het potje - en wat bleek - het sprietje heeft niets, maar dan ook niets met de gemberwortel te maken Was gewoon een verdwaald zaadje die de tijd van zijn leven heeft (beter gezegd had) Toch laat ik de gember nog maar een poosje zitten, want ik heb inmiddels geleerd dat het een flinke tijd kan duren voordat er iets boven de grond komt. Voor mijn eigen administratie: In huis heb ik nog rozemarijn gezaaid en twee potjes met pompoenen (uchi-kuri zijn lekker heb ik gehoord) op de 15e.
 12. De zon scheen vandaag! Natuurlijk moest ik even naar de tuin gaan na mn werk. Eindelijk heb ik de tuinbonen uitgepoot! Wat zijn dat een sterke plantjes zeg. Ze lagen voor dood in de bak toen het zo vroor, maar een voor een kwamen ze weer tot leven. Niet allemaal, twee of drie hebben het niet gered, maar toch. Lekker nog een stukje omgespit. Bij de brand is een wilgenstruik/boompje kapot gegaan, die heb ik laatst omgezaagd. De grote stokken heb ik apart gelegd, gebruik ik als bonenstokken. De kortere stokken, met allemaal zijtakken en zo heb ik nu in de grond gezet om daar de capucijners en doperwtjes tegen te gaan zetten. Voor de zekerheid maar wel de schors verwijderd, anders heb ik volgend jaar een wilgenbos. Het pruimenboompje valt helemaal weg tussen de wilde takken, maar dat zal denk ik wel goed komen als-ie groen wordt. Oja, en nog leuk: in grote potten bij huis heb ik bloembolletjes gepoot vorig jaar. Daarbovenop kwamen gewoon de eenjarigen. In een van die potten ontdekte ik knoflook...had ik er blijkbaar ook eens ingezet...vergeten... Tuinieren zorgt toch altijd weer voor verrassingen.
 13. De tuinbonen die ik binnen heb opgekweekt op de tuin gezet.
 14. Jorg, ik weet niet wat er gebeurd is, maar ineens kan ik wel weer foto's uploaden. Waarschijnlijk toch een update van het een of ander. Ben een blij mens!
 15. De ananaskers komt nu toch dapper tevoorschijn. Het is grappig om te zien hoe de basilicum het doet. De rode kiemt/groeit veel langzamer, maar doet het wel (joepie, ik kan weer foto's uploaden!!!!) De bosuitjes doen nog steeds hun best, maar of dat wat wordt vraag ik me wel ernstig af. De mosterdzaadjes doen het prima. Daarvóór staat mijn nieuwe experiment: kiemzaden. Ik heb zitten speuren hoe ik dat moet doen en lees iets over spoelen, wel water, geen water, aarde, keukenpapier, donker, warm, koud... "onderzoek alle dingen en behoud het goede..." Ik ga het gewoon proberen en zie wel wat er gebeurt. Verder moet ik mijn tuinbonen en capucijners denk ik reanimeren Een paar tuinbonen redden het waarschijnlijk wel, maar de capucijners zijn helemaal niet blij. Ik las net ergens dat iemand ze gewoon in de tuin tegen de klimop of zo had gezet (sorry, weet niet meer wie het was...) Dat ga ik denk ik ook eens proberen. Lijkt me helemaal super om zo tussen de bloemen ineens groente te vinden. Niet dat ik zo'n grote tuin heb bij huis, integendeel, maar daarom is het extra leuk om verrassingen te creëren. Wat dat betreft ben ik zo blij met dit forum: zo veel ideeën, zo veel enthousiasme, dank daarvoor! Zo heb ik gisteren toch ineens pompoenzaadjes gekocht. Hoefde ik eigenlijk nooit, maar dank zij het enthousiasme bij het pompoen-draadje ging het kriebelen. O, joepie dat ik weer foto's kan toevoegen. Ga ik nu doen bij eerdere berichten

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...