Jump to content

Gdw

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Assen
 1. Gdw

  Radijs kweken

  Op 7 mei heb ik de Saxa 2 radijs gezaaid, en gisteren (3 juni) geoogst, binnen 4 weken. Allemaal hartstikke goed van smaak en mooi formaat. Alleen, zaten er ook allemaal gaten in het loof.
 2. Leuke tip! Laat je de emmer met water en de pot op dezelfde hoogte staan, of staat er één hoger?
 3. Hallo allemaal, Ik ga voor het eerst stambonen zaaien dit jaar. Als ik naar de weersverwachting kijk komt er de komende dagen wel wat regen aan en is het vrij koud. Is het verstandig om nu de bonen te zaaien, of kan ik beter nog even wachten? Woensdag 16-5 Donderdag 17-5 Vrijdag 18-5 Zaterdag 19-5 Zondag 20-5 Maandag 21-5 Dinsdag Maximum (°C) 10 13 16 20 21 21 20 Minimum (°C) 4 4 6 12 14 12 Neerslag 3,2 mm 1,2 mm 0 mm 2,2 mm 3,9 mm 5,4 mm 3,4 mm
 4. Dat denk ik ook wel idd Het is idd snel gegaan, heb geluk gehad dat deze net vrij kwam! Ik begin eerst met een klein gedeelte en breid het steeds wat uit. Thnx voor die tip btw!
 5. Ik heb een tuintje van 100 m² op de kop weten te tikken! Op 10 minuten fietsen, dus ideaal. Hieronder een paar foto's. Vooraanzicht, tussen de tegels en de paaltjes is van mij en tot aan de sloot Rabarber, rode bes en een waterkraantje aan het begin van de tuin Gezien vanaf de achterkant De tuin was al klaargemaakt voor dit seizoen, bemest en al. Volgens mij heb ik hier wel een leuk tuintje mee gevonden! Komende tijd heb ik genoeg uit te zoeken
 6. Ha, ik heb precies dezelfde zaadjes begin april gezaaid. Na 2,5 week kwam er pas wat boven. Ze staan in een klein kasje in de tuin. Nu lijkt het vooral waterkers, twee blaadjes op een steeltje. Is dit normaal bij (wilde) rucula? (eerste keer dat ik het zaai)
 7. Bedankt voor jullie reacties allemaal! Die verhoogde bakken, goed idee. Scheelt dat veel onkruid wieden? Vandaag met meerdere mensen gesproken op de volkstuintjes. Begin aardig wat zin te krijgen om een volkstuintje te gaan huren. Tussen de 2 - 4 keer per week moet me lukken om er naar toe te gaan. Welke groente raden jullie mij aan om in het begin te gaan poten? Makkelijke om mee te beginnen;)
 8. Hallo allemaal, Assen, 20 jaar, student Ik heb op dit moment een moestuintje van 3 a 4 m2 in de achtertuin. Hartstikke tof! De aardbeien en sla doen het super en de lente ui en parijse wortels zijn geplant, net als verschillende kruiden. Het lijkt me wel wat om een volkstuintje te nemen voor wat meer ruimte. Ik vraag me alleen af of dit goed te combineren is, hoeveel tijd besteden jullie per week aan je moestuin? Hoeveel is het minimale eigenlijk? Groeten!
×
×
 • Create New...