Jump to content

de boomboerderij

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by de boomboerderij

 1. Uit eigen ervaring weet ik dat paprika's wel houden van een beetje meer warmte, zeg zo rond de 20 graden. Het liefst boven de kachel of iets dergelijks en ook nog eens dag/zonlicht hebben ze nodig. Maar als je zo vroeg begint met het voorzaaien is een lagere tempratuur wel meer geschikt, anders groeien ze te snel en kunnen ze dan nog niet naar buiten of in de kas. Ik zal dit jaar gelijk in de kas gaan voorzaaien, zo eind april. Ik hoop komend jaar op meer zon, afgelopen jaar zoveel regen en weinig zon gehad, het was een magere oogst dit jaar ( ook te danken aan de geiten overigens
 2. Beste Erik, Toch van mij ook een welkom, al ben ik pas sinds gisteren ook actief geworden. Een project voor het leven... Er is altijd wel iets te doen op de boerderie. Succes en vooral, veel plezier met alles. En een geit op het dak? dacht dat ie van ons erg waren Ziet er overigens prachtig uit allemaal. Chapeau!
 3. Wauw, wat een goede tip! Ik snak hier soms naar een bord lekkere bami ( naast de boterham met pindakaas En ook nog eens zonder Ve-Tsin, helemaal top. Het staat om mijn "meeneemlijstje uit Nederland"
 4. Dankjewel Jos. Het is inderdaad een stap om te nemen. Ik was ook nog eens het stadsmeisje, dus ik kan je vertellen dat er wat gelachen is hier op de boerderij. De eerste keer onze geit melken, teveel bloemkoolzaad op een klein stukje ( waar een vriendin het nieuwe woord: boemkool, voor had verzonnen ) Maar, aldoende leert men! En wat een goede tip! Ik ga er zeker naar kijken, dank. Er komen regelmatig vrienden langs met de camper, maar tot heden hadden we nog geen extra sanitaire voorziening, maar dat komt komend jaar dus goed. We zaten al te denken om een aantal mooie kampeerplekken uit te zoeken...
 5. Hoi Jorg. Ja, dat gaat wel lukken. En over de moestuin van de Boomboerderij, wel, ik wil er snel groeiend gewas in zetten, zoals sla, spinazie, radijs etc en voor de kruiden natuurlijk kervel, bieslook, tuinkers etc. Het is natuurlijk wel zo leuk dat elke gast gelijk iets mag snoepen, maar daarnaast dus ook gewassen waarvan je dan geluk hebt als het klaar is. Daarnaast natuurlijk zijn er de fruit-en nootbomen die er in overvloed zijn ( kers, pruim, appel, peer, rozebottel, walnoot, kastanje... Tips en ideeen zijn welkom, overigens!
 6. Dankjewel Dorien! Het is hier ook erg mooi, in al zijn seizoenen.
 7. Hallo Addie. Dank voor je mooie woorden. Voor wat meer foto's kun je eens kijken op http://www.villa-biela.eu Dit is het vakantiehuisje wat we anderhalf jaar geleden hebben geopend. Toen we de boerderij (2007) kochten was er nog helemaal niets, geen wc, geen wateraansluiting ( alleen een put met emmertje ) en geen douche.
 8. Hoi Jorieke, wat een leuke reactie van je, dankjewel En, ik zal het ze morgen zeggen, vinden ze vast leuk om te horen.
 9. Ik zal me even voorstellen, ik ben Sabine, 33 jaar en woon samen met mijn partner in prachtig Slowakije. Hier zijn we bezig de oude boerderij weer nieuw leven in te blazen. Het is heerlijk om te leven met de seizoenen en geniet er met volle teugen van. Al wel veel gelezen op het forum, maar bij deze dus ook lid geworden. Ik haal veel informatie uit de site, erg bedankt voor alle nuttige en leuke tips. Mochten jullie een kijkje willen nemen... http://www.deboomboerderij.eu Een winterse groet, Sabine

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...