Addie Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Misschien wel leuk om met jullie te delen. Wij zijn thuis gek op chinees eten. Ik heb daarom al diverse malen geprobeerd de smaak van de nasi en bami te krijgen zoals bij de chinees maar nooit echt met succes. Totdat mijn dochter thuis kwam met een vriendinnetje van Chinese afkomst. Zij vertelde dat ze in de (Nederlandse) Chinese keuken kippenpoeder gebruiken als smaakmaker.De volgende dag naar de toko gereden en daar een busje Knorr Chicken Powder gehaald (groen busje-groen deksel, zonder Ve-Tsin).Die avond beetje knoflook en andere kruiden in de wok met de kipfilet en ham, prei en andere wokgroente en als laatste de rijst /mie meebakken.Op smaak brengen met het kippenpoeder en het smaakt precies zoals bij de chinees. Je kunt het nog lekkerder maken door zelf kruiden mee te bakken. Ik breng er tegenwoordig ook de wokgroente op smaak met dit kippenpoeder. Echt een aanrader! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knolletje Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Dit is werkelijk een super tip!! Want ik gebruik vaak (te veel) soja saus om mijn chinese gerechten op smaak te brengen.. Ga dat eens proberen af te bouwen door gebruik te maken van het kippenpoeder! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorien Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Wat is dat precies, kippenpoeder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Om mooie droge nasi te krijgen kook ik de snelkookrijst iets korter dan op de verpakking in ruim water. Na het afgieten spoel ik de rijst met koud water waardoor de rijst niet doorkookt en spoel je de zetmeel weg (veroorzaakt kleven). Ik ga ook eens op zoek naar dat kippenpoeder, ben erg benieuwd. Last minute een preitje van eigen tuin er doorheen maakt het helemaal af. Wout. Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Wat is dat precies, kippenpoeder?Goede vraag. Toen ik de post van Addie zag staan, ben ik even gaan kijken, want volgens mij had ik hem al in huis, maar ik weet niet zeker of ze dat bedoeld. Ik heb ook een groen potje, groene deksel en van de Knorr. Wat ik heb is iig bouillon, ik heb hem bij de Turkse supermarkt gehaald. Mijn Turks is niet heel erg goed, maar ik neem aan dat bulyon, bouillon is. Voor bouillon gebruik ik altijd groentebouillon, maar dit gebruik ik regelmatig als smaakmaker voor diverse gerechten, tip van de eigenaar. Heb net even een hap genomen en inderdaad smaakt aardig richting de nasi en bami van de chinees hier (zonder de noedels of rijst en een paar stukjes verlepte prei, maar toch). Bij de volgende nasi of bami, ga ik hem zeker proberen! Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Wat is dat precies, kippenpoeder?Goede vraag. Toen ik de post van Addie zag staan, ben ik even gaan kijken, want volgens mij had ik hem al in huis, maar ik weet niet zeker of ze dat bedoeld. Ik heb ook een groen potje, groene deksel en van de Knorr. Wat ik heb is iig bouillon, ik heb hem bij de Turkse supermarkt gehaald. Mijn Turks is niet heel erg goed, maar ik neem aan dat bulyon, bouillon is. Voor bouillon gebruik ik altijd groentebouillon, maar dit gebruik ik regelmatig als smaakmaker voor diverse gerechten, tip van de eigenaar. Heb net even een hap genomen en inderdaad smaakt aardig richting de nasi en bami van de chinees hier (zonder de noedels of rijst en een paar stukjes verlepte prei, maar toch). Bij de volgende nasi of bami, ga ik hem zeker proberen! Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addie Posted December 10, 2010 Author Share Posted December 10, 2010 Klopt Koert het is een soort bouillon poeder . Het potje ziet er zo uit:Je hebt ook nog een versie in een geel busje (met ve-tsin). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Klopt dat is hem, op wat minder chinese letters en wat meer turkse woorden na en een iets ander plaatje.Dus voor de mensen die het willen proberen evt. ook bij de Turkse super: Knorr Toz Bulyon Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
de boomboerderij Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Misschien wel leuk om met jullie te delen. Wij zijn thuis gek op chinees eten. Ik heb daarom al diverse malen geprobeerd de smaak van de nasi en bami te krijgen zoals bij de chinees maar nooit echt met succes. Totdat mijn dochter thuis kwam met een vriendinnetje van Chinese afkomst. Zij vertelde dat ze in de (Nederlandse) Chinese keuken kippenpoeder gebruiken als smaakmaker.De volgende dag naar de toko gereden en daar een busje Knorr Chicken Powder gehaald (groen busje-groen deksel, zonder Ve-Tsin).Die avond beetje knoflook en andere kruiden in de wok met de kipfilet en ham, prei en andere wokgroente en als laatste de rijst /mie meebakken.Op smaak brengen met het kippenpoeder en het smaakt precies zoals bij de chinees. Je kunt het nog lekkerder maken door zelf kruiden mee te bakken. Ik breng er tegenwoordig ook de wokgroente op smaak met dit kippenpoeder. Echt een aanrader!Wauw, wat een goede tip! Ik snak hier soms naar een bord lekkere bami ( naast de boterham met pindakaas En ook nog eens zonder Ve-Tsin, helemaal top. Het staat om mijn "meeneemlijstje uit Nederland" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje11 Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 (edited) Kan het hier niet vinden en het stikt hier van de turkse winkels.Kost zo'n potje? en hoeveel moet je ervan gebruiken of is dat naar eigen idee.Heb mijn zus gevraagd om bij haar in de buurt te kijken of ze het hebben. Heb het gisteren gevonden in mijn eigen woonplaats bij de turk.€ 1,35 koste het, alleen wil ik graag weten hoeveel ik moet toevoegen, theelepel ?eetlepel? Edited March 6, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 sjips...ben ik net naar de bio-winkel geweest...en de toko zit ernaast!hoe dan ook, ik ga het zeker proberen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Nasi maken lukt me al aardig, saté ook wel. Maar wil je het vriendinnetje van je dochter ook eens vragen naar het recept van de satésausvan de Chinees'; zoo lekker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jos Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Voor de liefhebbers.Gisteren(vrijdag) per toeval op een engelstalige zender een programma gezien over chinees fast food cooking.Simpel en snel bereide chinese gerechten door Chin He Huang.Voor de ervaren wokker een lust voor het oog en de smaakpapillen.Het grote voordeel is de uitleg over de diverse smaaktoevoegingen waar je als leek naar op zoek bent.Met name de verschillende soorten rijstwijnen die gebruikt werden om bepaalde snelle gerechten kort te marineren sprak mij wel aan.www.chinghehuang.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Persica († december 2016) Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Is het groene potje nog wel in de handel? 3 toko's 4 turkse winkels bezocht en nog andere zaakjes, nergens kan ik het vinden.Misschien wel té lekker ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Toen ik Olifantenknoflook ging halen nog wel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidje Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Heb hier kippenboullion van Maggie (bij AH). Dat ga ik eens proberen in de bami. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guidosmiths Posted February 6, 2012 Share Posted February 6, 2012 Hey, voor de Belgen ( en mischien ook in Nederland ) De potten kippen-en groentenbouillon van het merk Tellofix of Sublimix. Je vindt ze op elke lokale markt en brengen smaak in elk wokgerecht, Bami, nasi, ... stoofvlees, sambal, enz.10 Euro voor een grote pot, maar je doet er gemakkelijk een half jaar mee, zelfs als je er elke dag mee kookt! Een echte aanrader. Nu smaken men Chinese gerechten hetzelfde als bij de echte Chinees ( men vrouwtje is er trouwens zelf Chinese en zij kan het weten ) Grtz, Quote A Hot pepper a day , keeps the docter away ! Peperzaden kopen ? http://www.peperzadenwinkel.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
jos Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Mazzelaar, Guido.Wij zijn er al trots op als we het eten een beetje kunnen benaderen en jij hebt je eigen Chinese keukenprinses.Groetjes aan je vrouw,Jos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menph Posted February 10, 2012 Share Posted February 10, 2012 Deze tip is gooouuuud! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guidosmiths Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Hey , dank je! Quote A Hot pepper a day , keeps the docter away ! Peperzaden kopen ? http://www.peperzadenwinkel.be Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 het is een soort bouillon poeder . Het potje ziet er zo uit:. Eindelijk gevonden chicken powder 10,90 voor 0,9kg. poeder. Voldoende voor 45 ltr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joke Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Hallo, Ik lees dat je kippenpoeder gebruikt maar ik vraag mij af waar je dat gekocht hebt, want knorr verkoopt het volgens hunzelf niet in nederland Ik ben niet zo'n kruidenvrouwtje hoor maar de chinese smaak van bami en nasi vind ik verrukkelijk Groetjes, Joke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grr0x Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Dit komt omdat er in bouillon vaak MSG zit wat een veelgebruikt ingredient is in de aziatische keuken Quote snel eten Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 ...en een door sommigen wel wat verdachte grondstof is...die in ieder geval je eetlust stimuleert (dat hebben we hier even niet nodig ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 hoezo verdacht? wat zit er dan in? plofkip? paardevlees? legbatterij-ei? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.