Jump to content

hoekman

Members
 • Posts

  325
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Salland

Recent Profile Visitors

719 profile views
 1. In dat geval is deze jongen handig genoeg om die veiligheidsschakelaar te omzeilen. Voor mij geen nadeel dus. Edit: ik begrijp dat de veiligheidsschakelaar er niet voor niets is. Geen bak betekent geen spanning op de motor en je kunt veilig bij de wals. Dus omzeilen kan een risico inhouden.
 2. Dit jaar wordt het Vitabella, Michelle en Cammeo. Vitabella is in de plaats van vaste waarde Anais. Die ging vorig jaar ten onder aan Phytophtora in de knol. Zelfs in de opslag. Moest kilo's weggooien. Michelle heb ik al jaren. Cammeo vorig jaar als eerste. Is goed bevallen. De besmettingsdruk is nogal hoog op een volkstuincomplex.
 3. Een tip voor de organisatie. Ga gewoon voor de lengte en niet voor de dikte. Lengte is makkelijker en controleerbaarder. De dikte is lastig te meten. Niet iedereen heeft een schuifmaat. Omtrek meten is ook al lastig. Dat wil niet met veel meetlinten en is zeker niet controleerbaar op een foto. De winnaar moet winnen en niet een valsspeler. Het gewicht is ook gewoon goed te doen. Ik ga sowieso weer meedoen. Vorig voor het eerst succesvol geteeld.
 4. Ik heb een andere met ongeveer dezelfde nadelen wat betreft hakselen. Wel met bak en dat is toch ook wel makkelijk. Hoef je het niet meer op te scheppen. Ik kan zo met de bak naar de plek lopen om het uit te strooien.
 5. Volgens mij zou ik dat zo vroeg mogelijk doen. Dan kunnen ze de hele winter mooi aanslaan, terwijl ze in rust zijn. Ik weet alleen niet of dat zo verstandig is om van een huis wat verkocht moet worden de tuin leeg te halen. Dat zou de opbrengst wel kunnen beïnvloeden.
 6. Wortels gaan in de winter bevriezen. Voor die tijd zal je ze er uit moeten halen. Ik heb het restje wat ik nog heb zitten onder een laagje zand gedaan. Min of meer aan het inkuilen dus. Inkuilen is ook een optie.
 7. Ik heb zo ook nog in de grond. Bij mij komen ze onder dekgrond. Ik heb in het verleden niet zo'n goede resultaten bereikt. Met emmers ed ben ik geheel van afgestapt. Dat werkt bij mij helemaal niet. Gewoon geen goede plek te vinden. En het grote probleem in de volkstuin is de hoge grondwaterstand. Dit jaar ga ik het proberen op een wat hoger gelegen perceel. Vorig jaar ook iets te kort afgesneden. Ik blijf het proberen. En als ik ze klaar heb, liggen ze in de winkel voor bijna niets.
 8. @D_SDennis Aan dat natuurlijk principe is wel wat op af te dingen. In de natuur heb je een begroeide bodem. Het gebruik van een groenbemester kan dan niet meer als je de mest in het najaar al verdeelt over de grond
 9. Er is ook een tussenweg. Ik zal ook spoedig weer koemest op het land brengen. Ik laat de hopen mest gewoon verdeeld over mijn perceel liggen. Het spoelt dan minder uit dan direct verspreiden en je hoeft het in het voorjaar niet opnieuw verplaatsen. In de winter zal de mest van 8 kruiwagens echt nauwelijks broeien. Daarvoor zijn de temperaturen spoedig te koud.
 10. De 3 winnaars gefeliciteerd en Huub weer bedankt voor het organiseren. Wat mij opvalt is de weinige respons van de deelnemers. Van de 55 deelnemers 16 inzendingen met serieuze opbrengst. Het aantal inzendingen is dan nog iets groter. Het was voor mij de eerste kennismaking met deze groente en zeker dusdanig succesvol dat ik het volgend jaar weer ga telen. En weer als langste dag groente.
 11. Dit is mijn inzending. De knolvenkel die ik 1 september ook gepost heb, heb ik vandaag geoogst. In 29 dagen enorm gegroeid tot wel 811 gram. (gezaaid 23 juni). Je kunt aan de foto zien dat er al enige rot optreedt. Een ander exemplaar is geheel verrot. Zaaien na de langste dag en oogsten eind september is zo gek nog niet. Geen enkele is bij mij doorgeschoten. Ik heb nog ongeveer 6 flinke venkels staan. Een die bijna niet onderdoet voor deze.
 12. Ik heb tot nu toe nog niet gereageerd. Door wat omstandigheden heb ik laat gezaaid. Op 23 juni. In principe goed, maar om de wedstrijd te winnen echt te laat. Ik heb ongeveer 6 zaden ter plaatse gezaaid en 6 binnen en later uitgepoot. De grootste staat hieronder en is ter plaatse gezaaid. Totaal heb ik nog 9 planten. Voor de poedelprijs heb ik geen deelnemer.
 13. @Amrutten Ik ook niet. Heb je het formulier wat op de site staat van Van der Wal gezien. Daar zie je een niet zo hoge resistentie. Tenminste dat stelt tegenwoordig niet zo veel meer voor. Ik bedoel het formulier met raseigenschappen.
 14. Michelle is zeker geen resistent soort. Is bij mij in ieder geval minder aangetast dan de Sayada. Beide bij van der Wal gekocht. Die witte vlekjes kan ik niet herkennen. Is er recent niet heel veel water gevallen?
×
×
 • Create New...