Jump to content

hoekman

Members
 • Posts

  338
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hoekman

 1. Bij mij is de prei, de koolrabi en de witlof mislukt. Terwijl er ook veel uitschieters naar de andere kant zijn. Witlof wilde maar slecht opkomen. Koolrabi stond echt verkeerd (te droog). Prei had een wat mindere standplaats, maar dat zal zeker niet de enige reden zijn. Prei gaat normaal altijd goed.
 2. Gefeliciteerd aan de winnaars. En maar weer bedankt voor de organisatie. En dan wil ik van de winnaars horen hoe ze die lange gekweekt hebben. Mijn snoeien van vrouwelijke bloemen heeft mij niet in de buurt gebracht van die joekels.
 3. Ik zie dat mijn nieuwe inzending op plaats 6 staat. Echter mijn eerste staat er ook nog in op plaats 8. Die mag natuurlijk weg, zodat iemand anders in de lijst komt. Om over de meeldauw terug te komen. Dat heb ik niet gezien. Bij mij had je eerst de gele vlekken en daarna was het helemaal over met het groen in de bladeren. Planten waren gewoon op, terwijl ze voeding en water genoeg hebben gekregen. Voor volgend jaar weet ik het wel. Ook komkommers op verschillende tijdstippen opkweken. Wat heb je aan 10 komkommers tegelijk, als je 2 weken later niets meer hebt.
 4. Nu na mijn vakantie was de komkommer van voorgaande foto toch nog gegroeid. Het hing als enige komkommer aan de verder compleet dode planten. De planten zijn allemaal opgeruimd. Deze inzending is dus de laatste definitieve inzending. De inzending is nu 32,9 cm lang in de buitenlucht.
 5. Ik zie ook dat de foto weer weg is. Ik ga het opnieuw proberen. Google bewaart alles. Zelf op vakantieadres staat de foto op de kop.
 6. Sorry dat ik niet eerder doorhad dat de foto weg was. Ik heb wel de originele foto (toen 28 cm) er weer ondergezet. Wel weer op de kop. Vandaag weer gemeten en is 30,5 cm en veel dikker. Ik heb hem nog laten hangen, maar ik geloof er niet meer in. De planten storten compleet in. Ik heb alles er af gehaald, want ga op vakantie. Ik heb ook geprobeerd om maar 1 kk per plant over te houden.
 7. Hier een foto van een kanshebber enkele dagen geleden. Toen 28 cm en nu nog maar 29,5. Dus helaas dat wordt hem niet. Je kunt ook op de foto zien dat het blad al behoorlijk geel is geworden. De plant is op. Zal best nog wel een aantal leuke komkommers aan komen. De plant heeft geen kracht meer om een kampioen voort te brengen. Dus eerste inzending is ook laatste inzending. Mooi gezicht zoals ik altijd komkommers kweek. Aan een schuin geplaatst rek/gaas.
 8. Hier is mijn eerste inzending. 31,7 cm en mijn teelt is in de open lucht. Trouwens een horizontaal groeiend exemplaar, terwijl de bedoeling is dat ze vrij hangen op mijn schuin geplaatste frame.
 9. Inderdaad als je ze lang laat zitten of ze toch nog een mm. groeien, zijn ze niet zo eetbaar meer. Ik heb maar 3 wedstrijdplanten en ook nog 3 chinese slangen. Die produceren meer dan genoeg voorlopig, zodat ik met de Sonja's de strijd kan aangaan.
 10. Ik heb vanmorgen even losjes gemeten. 30 cm ongeveer de langste. Ik wacht nog enkele dagen of het nog groeit. Zo nee, dan ga ik oogsten en meten. Kan die misschien nog even in de top 5 van de openlucht. Ik had niet verwacht dat ik nog enigszins in de race was. Ik vind het mooie komkommers. Ik heb ook slangen. Die zien er gewoon niet uit.
 11. Na de valse start waarbij nr 1 en 2 slachtoffer van de slakken zijn geworden, zijn hier nu nr 3, 4 en 5 Het zijn de meest rechtse op de foto. Een van de eerste komkommers is nu ongeveer 20 cm. Ik ben dus nog in de race voor de buitenkomkommers.
 12. Ook ik had vorige week leuk een paar Sonja's boven staan. In het weekend mochten ze naar buiten. Helaas verkeerd neergezet, zodat de slakken er bij konden. Ik mag dus weer opnieuw beginnen.
 13. Zoals meestal: ik doe weer mee.
 14. In dat geval is deze jongen handig genoeg om die veiligheidsschakelaar te omzeilen. Voor mij geen nadeel dus. Edit: ik begrijp dat de veiligheidsschakelaar er niet voor niets is. Geen bak betekent geen spanning op de motor en je kunt veilig bij de wals. Dus omzeilen kan een risico inhouden.
 15. Dit jaar wordt het Vitabella, Michelle en Cammeo. Vitabella is in de plaats van vaste waarde Anais. Die ging vorig jaar ten onder aan Phytophtora in de knol. Zelfs in de opslag. Moest kilo's weggooien. Michelle heb ik al jaren. Cammeo vorig jaar als eerste. Is goed bevallen. De besmettingsdruk is nogal hoog op een volkstuincomplex.
 16. Een tip voor de organisatie. Ga gewoon voor de lengte en niet voor de dikte. Lengte is makkelijker en controleerbaarder. De dikte is lastig te meten. Niet iedereen heeft een schuifmaat. Omtrek meten is ook al lastig. Dat wil niet met veel meetlinten en is zeker niet controleerbaar op een foto. De winnaar moet winnen en niet een valsspeler. Het gewicht is ook gewoon goed te doen. Ik ga sowieso weer meedoen. Vorig voor het eerst succesvol geteeld.
 17. Ik heb een andere met ongeveer dezelfde nadelen wat betreft hakselen. Wel met bak en dat is toch ook wel makkelijk. Hoef je het niet meer op te scheppen. Ik kan zo met de bak naar de plek lopen om het uit te strooien.
 18. Volgens mij zou ik dat zo vroeg mogelijk doen. Dan kunnen ze de hele winter mooi aanslaan, terwijl ze in rust zijn. Ik weet alleen niet of dat zo verstandig is om van een huis wat verkocht moet worden de tuin leeg te halen. Dat zou de opbrengst wel kunnen beïnvloeden.
 19. Wortels gaan in de winter bevriezen. Voor die tijd zal je ze er uit moeten halen. Ik heb het restje wat ik nog heb zitten onder een laagje zand gedaan. Min of meer aan het inkuilen dus. Inkuilen is ook een optie.
 20. Ik heb zo ook nog in de grond. Bij mij komen ze onder dekgrond. Ik heb in het verleden niet zo'n goede resultaten bereikt. Met emmers ed ben ik geheel van afgestapt. Dat werkt bij mij helemaal niet. Gewoon geen goede plek te vinden. En het grote probleem in de volkstuin is de hoge grondwaterstand. Dit jaar ga ik het proberen op een wat hoger gelegen perceel. Vorig jaar ook iets te kort afgesneden. Ik blijf het proberen. En als ik ze klaar heb, liggen ze in de winkel voor bijna niets.
 21. @D_SDennis Aan dat natuurlijk principe is wel wat op af te dingen. In de natuur heb je een begroeide bodem. Het gebruik van een groenbemester kan dan niet meer als je de mest in het najaar al verdeelt over de grond
 22. Er is ook een tussenweg. Ik zal ook spoedig weer koemest op het land brengen. Ik laat de hopen mest gewoon verdeeld over mijn perceel liggen. Het spoelt dan minder uit dan direct verspreiden en je hoeft het in het voorjaar niet opnieuw verplaatsen. In de winter zal de mest van 8 kruiwagens echt nauwelijks broeien. Daarvoor zijn de temperaturen spoedig te koud.
 23. De 3 winnaars gefeliciteerd en Huub weer bedankt voor het organiseren. Wat mij opvalt is de weinige respons van de deelnemers. Van de 55 deelnemers 16 inzendingen met serieuze opbrengst. Het aantal inzendingen is dan nog iets groter. Het was voor mij de eerste kennismaking met deze groente en zeker dusdanig succesvol dat ik het volgend jaar weer ga telen. En weer als langste dag groente.
 24. Dit is mijn inzending. De knolvenkel die ik 1 september ook gepost heb, heb ik vandaag geoogst. In 29 dagen enorm gegroeid tot wel 811 gram. (gezaaid 23 juni). Je kunt aan de foto zien dat er al enige rot optreedt. Een ander exemplaar is geheel verrot. Zaaien na de langste dag en oogsten eind september is zo gek nog niet. Geen enkele is bij mij doorgeschoten. Ik heb nog ongeveer 6 flinke venkels staan. Een die bijna niet onderdoet voor deze.
×
×
 • Create New...