Jump to content

Estemy

Members
 • Posts

  770
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik wil ook graag 3kilo kopen als het nog kan. Ik wil geen worst, maar wel speklappen. Kleine stuk lever kan ook (eet mijn vriend niet maar ik vind het wel lekker).
 2. Ik wil ook die lill gordijnen (1 pak, rond 5 euro). Ik kan daarvoor betalen, als het nu niet te laat is.
 3. 1. Wanneer moet ik bijmesten? Ik was dit van plan tijdens het verpotten in grote potten. Tijdens het verpotten in de kweekpotjes in deze potten, heb ik overal 1 korel universele meststof blauw van novatec toegevoegd. Omdat je ze tijdens verspenen van zaaigrond (geen meststof) naar potgrond verpot hoef je niet bij te mesten, want potgrond is meestal al bemest. Extra kan zelfs gevaarlijk zijn, want te veel kan branden. Je kunt wel verschillende wortelsimulators toevoegen (middels voor wortelgroei), maar dat hoeft helemaal niet behalve als je heel professioneel wilt zijn. Je potjes zijn in mooie grote maat, dus de kleine plantjes hebben daar voor 12.mei zeker niks meer nodig. 2.Moeten de kiemblaadjes eraan blijven (2 blaadjes onderaan)? Of mogen deze ervan gedaan worden? Zodat de plant zijn energie ergens anders in kan steken. Ze steken daar geen energie meer in, want ze worden niet groter. Ze krijgen daar wel energie vandaan (omdat ze groen zijn en zonlicht aantrekken enz), maar heel weinig, omdat ze zo klein zijn. Je kunt ze verwijderen, als de plant genoeg andere bladeren heeft (minimaal 2 grote, op de foto lijken ze wel groot genoeg), maar ze kunnen ook blijven tot dat je ze buiten plant. Ik heb die van mij verwijderd omdat ik niet wil dat ze nat worden (hoge kans op ziektes tijdens het wateren als bladeren nat worden en kiembladeren zijn heel laag). Tijdens verwijderen oppassen dat je geen schade aanricht op de rest van het plant (knippen is beter dan trekken). 3. Over de nieuwe folietunnel Hij is prima voor het begin, maar wat je gaat zien is dat hij te laag is voor je tomaten (behalve als je een laag ras zoals Tiny Tim heeft geplant). Ook krijg je heel veel condens dat uiteindelijk op de bladeren druppelt (kans op ziektes weer omhoog). Voor het begin is die prima, maar later moet je voor een andere afdakje zorgen (of je heeft heel veel geluk en je krijgt geen phyto op je buitenplanten, dat kan ook). Je heeft veel topics over tomatenziekte/aardappelziekte op de forum, lees maar door. Ik krijg bijna elke jaar phyto, dus ik kan geen buitentomaten meer kweken Alleen kas tomaten lukken nog (en dan moet ik alle lage bladeren afknippen en ze heel hard snoeien zo dat schimmels niet van een plant tot andere kunnen verspreiden omdat de planten te dichtbij staan). Wat de tomaten eigenlijk willen hebben is een kas of een tunnel dat goede ventilatie heeft. 4. Na 12.mei mogen alle plantjes buiten, maar eerst afharden! Zeer belangrijk. Je kunt daarmee binnenkort al beginnen. (bijvoorbeeld door ze nu al in die tunnelkas van jou zetten voor paar uurtjes per dag, zolang je ze maar s'nachts niet vergeet om binnen te brengen. en natuurlijk vaak naar de weer.nl kijken )
 4. Ze zien heel mooi uit. Omdat ze niet van boven zon krijgen, zou het zonschade nooit heel erg zijn. Ik zou volgende jaar wel wat later zaaien (tomaten), want nu moet je nog paar weken wachten, maar je planten zijn nu al een beetje te groot voor je potten. Als ze slap worden of de bladeren niet meer groen zijn zou ik gewoon wat doorzichtige papier voor het raam zetten (bijvoorbeeld oude krant en dan alleen op zonnige dagen). Het kan ook helpen ook als je de voorste plantjes af en toe wisselt met de achterste. Maar dat hoef je nu niet te doen. Mijn planten staan ook richting zuid, maar dan krijgen ze ook van boven zon en sommige hebben al wat schade (gelukkig niet de tomaten, maar wel koolplantjes). Het kan echt heel snel gebeuren. In de ochtend waren ze nog super en sávonds niet meer Ik zet ze binnenkort in mijn kas, het is daar warm genoeg voor de koolplantjes en minder zonnig in de achterkant)
 5. Voor mij maakt niet uit welke soort, ben met alles blij mee. Ik probeer morgen nog een stukje van mijn rabarber te krijgen, anders neem ik maar zaad mee. We zullen het zien
 6. 8.30 uit Tilburg, 9.00 uit Breda. Ik wil rond 11.30 in Zelhem zijn (moet even nog ergens anders langs dat op de weg is). Meestal is MTFD van 11.00-16.00 (ongeveer)
 7. Joyce, waar in Brabant? Ik ga via Tilburg en Breda. Als je niemand anders kunt vinden kun je met ons (mij en Kim) mee. Dan moet ik wel zeggen dat we extra vroeg gaan en dat we nooit heel veel ruimte over hebben
 8. Als iemand AH moestuintjes wil met me ruilen, dan op MTFD kan het nog (ik mis 11/20). Stuur maar een PB als je interesse heeft en als je naar de MTFD komt.
 9. Ik heb rabarberzaad over (Red Lider). Helaas is het een beetje over datum (2015), maar vorige jaar kiemde het nog wel. Je mag ze allemaal hebben. Of heb je liever een rabarberstruik? Ik wil graag wat pootaardappels (ik heb heel weinig nodig, max 10 stuks, dus kijk zelf hoe veel je over heeft).
 10. Dank je wel kibas, ik heb het nu wel opgeschreven
 11. LAATSTE WEEK UPDATE: 1. Ik heb nog veel verschillende koolplantjes over. Ik neem ze allemaal in ieder geval mee voor de ruiltafel, dus je hoeft alleen maar hier schrijven als je een speciale belangstelling heeft (anders kom maar tijdens MTFD praten en ik kijk wat ik heb). Ik heb zeker te veel broccoli maar ook andere koolgewassen over (geen bloemkool, wel gewone kool, koolrabi enz). 2. Als iemand AH moestuintjes wil ruilen stuur maar een PB. Ik mis nog veel soorten. 3. Als je je zadenbank wil uitbreiden dan neem ik alle zaden altijd mee, Vraag maar en ja mag kijken of er iets tussen zit voor je. 4. Ik neem wat extra Golden Pearls plantjes mee. Als je voor een 1-jarige bessenstruik zoekt (perfect voor een kleine tuin of voor een makkelijke moestuin) dan PB. Misschien heb ik nog wat ananaskers plantjes over (pubescens, kleine variant)
 12. Berijl, ik heb geen aubergine of tomatillo plantjes over. Je mag WEL (ik hoef niks terug) auberginezaad voor volgende jaar krijgen, want ik ben met aubergines gestopt. Hetzelfde met tomatillozaad, maar ik heb dat, helaas, naar iemand anders al beloofd (maar misschien kunnen jullie delen, vraag tijdens MTFD).
 13. Deze seizoen weet ik nu al dat ik het allemaal in de forum niet kan bijhouden. De eerste reden is dat ik bijna nooit s'weekends thuis ben (zie de laatste foto waarom) en de agenda is op dit moment zelfs zo vol, dat ik tot juni geen vrije weekenden heb (en als ik die wel heb dan werk ik liever in mijn moestuin dan dat ik achter mijn laptop zit). Maar omdat MoestuinForumDag al bijna hier is, schrijf ik nog even een update voor de mensen met wie ik wil gaan ruilen 1. Op de vensterbank gaat het hard. Zelfs zo hard dat het helemaal niet meer naast elkaar paste. Gelukkig heeft mijn inventieve vriend een extra plank over de hele vensterbank vastgezet en nu heb ik DUBBEL zo veel ruimte. Hoera! Heel veel koolplantjes (ook extra) gaan naar de MTFD. 2. Op de zolder heb ik ook heel veel plantjes 3. Eerste pepertjes op de zolder (kamerplant) 4. Heel veel lelies (buiten) 5. Kleine kas (buiten) is vol met sla (en ontkruid ). Plantjes heb ik in maart voor onder 1 euro gekocht bij de Hornbach. Binnenkort kunnen mijn eigen slaplantjes daar erbij. 6. Ik heb mijn pruim te laat gesnoeid (mag eigenlijk in maart niet), maar ik hoop nog steeds voor wat fruit. Al 2 jaar geen pruim gezien 7. Rabarber buiten 8. In de grote koude kas heb ik op dit moment nog spinazie. Ik hoop dat het rond 12. mei oogsbaar is en dan gaan de tomaten in de kas en de spinazie op de bord. 9. AH moestuintjes - deze jaar helemaal geen geluk. Ik heb maar een halve collectie. Ik heb, denk ik, 7x sla gekregen en tuinkers. Als iemand nog wil wisselen, laat me dan weten. 10. En het laatst het reden waarom ik vaak niet thuis ben, maar helemaal klaar ben voor de MTFD. Vissen! Gisteren had mijn vriend heel veel geluk en we hebben 44 platvissen gevangen. Om te vergelijken - vorige weekend hebben we maar 5x gevangen, dus zo veel geluk als gisteren zien we niet vaak.
 14. Eigen zaden van een mooie tomaat van vorige jaar. Maar een ziekte kan het ook zijn, goede idee.
×
×
 • Create New...