Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

riekie2

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Dorian startte met het volgen van riekie2
  2. riekie2 reageerde op aalterse-willy's topic in Kruiden
    De kardemom houdt het bij mj in de winter in de kas maar moeilijk vol, zomers buiten s winters binnen gaat het best. Plant groeit heel snel.
  3. riekie2 reageerde op aalterse-willy's topic in Kruiden
    Heb al 2 jaar plant maar nog geen bloem gezien, laat staan peulen. Dit jaar een beetje beter voor de plant zorgen, herkansing.
  4. Hier nog geen doorschieten, kan lekker oogsten. de zaadjes die na de bloemen komen zijn klein, zwart en drogen snel, Dan kun je ze later in het jaar weer zaaien. ook lekker als salade: hieronder recept: 200gr quinoa 10 bladen van palmkool 2 appeltjes handje gespruite groente 100 gr geitenkaas dressing 4 el olijfolie 1/2 citroen 2 el mosterd zout peper kook de quinoa, snijd de palmkool klein, appel in kleine stukjes, kaas in kleine stukjes doe alles samen met dressing en mix door elkaar. Is lekkerder als je zo zou denken.
  5. riekie2 plaatste een topic in Fruit en noten
    Je kunt nu bij Vreeken de miracle berry plantjes bestellen, als je een bes eet smaakt zuur tot een uur daarna nog zoet. 831892 MIRAKELBES (Engels: Miracle Fruit, Miracle Berry) (Synsepalum dulcificum, synoniem: Sideroxylon dulcificum)
  6. Beste leden, Vandaag 1 januari geeft 123zaden een korting van 10% op zaden, actie code 'zaden2015'.
  7. riekie2 reageerde op aalterse-willy's topic in Kruiden
    Beste Willy, ik wil best een stek opsturen. Zal 'm in een bolletjes envelop doen, kijken of het lukt. Geef me je adres maar, dan doe ik de stek zaterdag op de post. gr Riekie
  8. Dames, heren, Tip die ik laatst op Internet las. Al je een kleine hoeveelheid cider wilt maken, kun je voor de gisting goed de gist onderin een flesje belgisch gistbier gebruiken. Je laat het laatste restje in de fles zitten, schenkt daar 3 cm appelsap op, watje bovenin, in de kast zetten, paar daagjes later iets appelsap erbij schenken, voor het weekend aanvullen tot een liter en voila, in het weekend cider drinken. Heb het geprobeerd, werkt echt.
  9. Dames, heren, Ik heb van de zomer een ananasazijn gemaakt van de schil en kern van een ananas. Deze heb ik op water met suiker gezet, na een week kwam er een schimmelachtige laag op, na twee weken was die weg en was de alcohol in zuur omgezet. Ik heb toen nog twee keer twee eetlepels suiker toegevoegd, weer in twee weken omzetting van suiker naar alcohol naar azijn en na 6 weken was de azijn klaar. Het is een heerlijke rauwe azijn, die ik ook 'smorgens verdund met water drink. Ik heb de pot weggezet met een kaasdoekje erover. Mijn punt is waarom heb je een moeder nodig, die maak je toch snel zelf. Ik heb een beetje ananasazijn bij restjes wijn gegooid en binnen enkele weken was het azijn.
  10. riekie2 reageerde op aalterse-willy's topic in Kruiden
    Heb dit jaar een Kardemom bij Intratuin meegenomen, barstte al snel uit de pot, gedeeld, alle stekken zijn al weer groot, groeien als een gek. Ik houd ze wel in de kas, en straks haal ik er in ieder geval 1 naar binnen want als ze in de kas doodgaan heb ik niets meer. Je hoort in het voorjaar of het is gelukt. Als je in de buurt van de Hoeksche Waard woont heb ik een stek voor je.
  11. ik doe ongeveer gelijke delen salie, tijm, munt, hysop in een jampot, potje helemaal vol, gewoon aan de steel.
  12. Welliswaar geen antwoord op je vraag, maar als je zoveel appelsap hebt vind je het misschien lekker om cider te maken. Gebruik voor de gisting het gist dat onderin een flesje Belgisch gistbier zit. Je maakt een startje door het bier op te drinken, het gist te laten zitten (voorzichtig afschenken) het flesje halfvol met appelsap te schenken, watje om fles af te sluiten. paar dagen laten staan, dan meer nieuw appelsap erop, na week heb je cider. Kan zelfs met goedkope appelsap van de Aldi/ Lidl, maar met eigen appelsap wel zo lekker.
  13. Beste mede forumleden, Denk er naast het verzamelen van zaad nog even aan om kruiden te drogen. Kruiden die heel goed gedroogd te gebruiken zijn, zijn munt, tijm, salie, rozemarijn. Ik heb zelf een droogmachine, maar kruiden drogen gaat ook prima door uitspreiden op droge plek (bij mijn oma lag de hele zolder altijd vol met munt voor de winter) of ophangen zoals bij tijm. Maak nog even een kruidentinctuur voor de winter: munt, tijm, salie, hysop in een pot op pure gin of wodka. 6 weken laten staan en je hebt een fantastisch keel/ hoestdrankje. Ik los het voor gebruik op in honing, in de magnetron om de alcohol te laten verdampen, kruidenextract gaat in de honing, et voila uw hoest/keeldrank, echt heel goed.
  14. http://ilseskitchen.blogspot.nl/2013/03/cavolo-nero-and-mushroom-risotto.html#.U-xdgNoaySM Dit is een lekker risotto recept, je kunt je kool voor alle cavolo nero of palmkool recepten gebruiken, daar zijn er plenty van op internet.
  15. Het recept dat ik het hele jaar door maak en waarvoor ik de courgettes dus ook gekookt invries gaat als volgt: 1 paprika, niet groen 1 grote uit of twee medium 2 tenen knoflook (minstens) 1 courgette 1 aubergine i bakje chamignons 1 blikje tomaten blokjes 1 runder bouillonblokje 1 eetlepel provencaalse kruiden evt. gehakt 150gr snijd de uien, knoflook en paprika (2x2cm) klein, maak blokken van de courgette en aubergine. Olijfolie in de hapjespan,laat uien knoflook en paprika zacht worden. voeg eetlepel Provençaalse kruiden toe, voeg courgette en aubergine toe, voeg tomatenblokjes toe, met deksel op de pan smoren tot er een groentenmengsel ontstaat (20-30 min), bouillon blokje erbij. Op het laatst de champignons in schijfjes toevoegen, nog 5 minuten laten smoren en klaar. Ik voeg ook wel eens magere spekblokjes toe, vegetarisch ook prima met een beetje parmezaanse kaas erover. Wij eten dit met spaghetti of rijst. Laat zich goed invriezen en smaakt de volgende dag nog lekkerder.
  16. Heeft iemand zaad van de miracle berry voor mij?

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.