Jump to content

knoflookbol

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by knoflookbol

 1. Welkom Inge! Leuk dat je een jam maker bent ik wil het dit jaar ook gaan proberen. Misschien kanje me tegen die tijd tips geven.. leuk Veel plezier op het forum.
 2. Super bedankt voor de info! Ik ben een beginner, dus ze kunnen mij op het internet van alles wijsmaken. Misschien moet ik maar eens eigen ervaring gaan kweken Ik ga het gewoon weer proberen.. als het allemaal gaat passen, en ik zet ook wat buiten neer kan ik gelijk het verschil zien. Thnxie!
 3. Hoi, Bedankt! Dat wilde ik weten Dan laat ik de tomaten binnen staan, en zet ik de komkommerplantjes buiten.. Ik hoorde dat paprika wel met tomaten gaan, dus dan deel ik mijn kas iets anders in Weer wat geleerd
 4. Hoi, Vorig jaar heb ik tomaten en komkommers naast elkaar gezet in mijn kas. Nou las ik bij combinatie teelt, dat dit absoluut geen goede buren zijn Ben dit jaar erg bezig met combineren.. Mijn vraag is, als ik ze in 2 aparte bakken zet > dus niet samen in 1 stuk grond, maakt het dan uit? Of is het iets dat de plant zelf afgeeft? of beestjes die ze aantekken? (ik kan de antwoord op deze vragen nergens op internet vinden). Groetjes Bol Ps: opbrengst was vorig jr niet zo best..
 5. Hoi, Vorige week zijn er door de stevige wind én een hele grote tak 2 ruiter gesneuvelt uit mijn kas. Nou heb ik op het moment niet de financien om nieuw glas te kopen. Heeft iemand ideetjes voor een tijdelijke oplossing? en weet iemand een manier om de rubbers weer soepeler te krijgen? Alvast bedankt
 6. Super bedankt voor jullie tips! Ik heb het omgespit, het duurde wel even voor ik er door kwam. Ik heb er veel hooi uit gehaald, maar alles lukt echt niet.. misschien moet ik dan met een zeef gaan werken Het stinkt trouwens wel gigantisch. Er ligt verder geen mest, ik mest 2x op een dag.. maar geloof me paarden zijn net zo dom als schapen (ze poepen waar ze staan, en dus ook eten) Helpt het nog als ik er mest/compost over gooi, of moet ik dat juist helemaal niet doen? Ik denk dat ik er gourgette en pompoenen ga zetten, en dan wel zie wat er van komt. groetjes!
 7. Hoi, Ik wil een stukje weiland (vroegere voerplek paarden) bij mijn moestuin trekken. Nou heb ik daar altijd hooi gevoerd, dit hebben ze ook gedeeltelijk in de grond getrapt. Ik ben al aan het spitten geweest, en heb er al heel wat hooi uitgehaald.. maar alles er uit lukt gewoon niet. Nu mijn vraag, wat kan ik het beste met deze grond doen? kan ik er uberhaupt wat mee? en zo ja wat kan ik daar het beste voor groente zetten. Ik had al vanalles gelezen, maar echt duidelijke ideeen heb ik er nog niet van gekregen. Ik hoor graag tips alvast bedankt!
 8. Bedankt voor jullie reacties.. CrovK, er groet gek genoeg nu niks op, het is een stukje kale grond, geen onkruid niks. Het is niet zeiknat, maar meer een plek waar altijd schaduw is, en dus slecht droogt, en wat donker is. Ik ben een beginnende moestuinder, en heb geen idee wat >>carex of biezen zijn.. maar dat ga ik morgen even opzoeken. groetjes
 9. Hoi, Ik wil graag mijn hele tuin deze zomer gaan benutten. Alleen nu heb ik een donkere vochtige plek.. wat zou ik daar goed kunnen planten? Ik wil graag groenten, maar ook kruiden enz.. veel variatie in mijn tuin. Tips? ideetjes? ik hoor ze graag!
 10. knoflookbol

  Hoi

  Hehe, Ik ben niet zo crea met namen en ik was op zoek naar info over knoflook planten.. vandaar mijn naam maar het is natuurlijk ook erg lekker> en gezond
 11. Bedankt voor jullie reacties! en super dat je me de link doorgegeven hebt Bio fee >> ik heb daar ooit graszaad gekocht voor mijn weitje Ben de site aan het doorsnuffelen.
 12. Hoi hoi, Ik wil een composthoop gaan maken, en geen idee hoe. Wat ik dagenlijks heb is..hooi wat vertrapt is, tuinafval, veel paardenmest, takken van bomen (die naar beneden komen vallen met wat wind, bladeren, en groenten/papierafval. Is het te doen om hier iets van te maken? Ik vind het vooral belangrijk om mijn hooi positief te gaan gebruiken in mijn tuin, maar hoe zit dat met stikstof enz? Ik hoor graag ideeen van jullie!
 13. knoflookbol

  Hoi

  Bedankt ik voel me erg welkom, ik hoop hier veel te leren!
 14. knoflookbol

  Hoi

  Hoi hoi, Ik ben Keet 30 en wil volgend jaar serieus aan mijn moestuin beginnen Vorig jaar heb ik maar wat gedaan, en dat ging op zich wel goed. Maar ik merk, dat er best veel verloren gaat. Vandaar mijn deelname aan dit forum, om zo ideeen en tips op te doen! Groetjes keet
×
×
 • Create New...