Jump to content

RickT

Members
 • Posts

  680
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Rotterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Documentaire De moord op de honingbij I (Zembla) In 'Moord op de honingbij' gaan imkers, natuurbeheerders en wetenschappers in op de problematiek die de bijensterfte met zich meebrengt. Van alle Europese landen heeft Nederland de grootste bijensterfte. Natuurbeheerders maken zich grote zorgen over de gevolgen die dit heeft voor onze voedselketen. Wetenschappers en imkers uit de hele wereld zien landbouwgif als de belangrijkste oorzaak van de sterfte. De producenten van dit middel ontkennen ieder causaal verband. In Nederland ziet de belangrijkste adviseur van de overheid op dit gebied, Wageningen Universiteit en Research-centre (WUR), de pesticiden ook niet als grootste probleem van de bijensterfte. Vanwege de grote economische belangen is een verband tussen de dood van de bijen en het gebruik van het landbouwgif een gevoelig onderwerp op de Haagse politieke agenda. http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=40025&cHash=fd75dae9028114f703c159f28e75ee84 Documentaire De moord op de honingbij II (zembla) Moord op de honingbij II - donderdag 24 januari 21.10 uur op Nederland 2
 2. Yep! Was erg lekker. recept is gewoon van internet
 3. Ook van mij voor jullie Maak er iets moois van in 2012, en alvast een goed seizoen toegewenst!
 4. Ik ben een grote liefhebber van kruidenbittertjes. Je weet wel in van die leuke stenen kruiken. Nu kan je dit ook zelf maken [wist ik niet eens] Dus ga ik dit ook eens een keer proberen. Kruidenbitter zelf maken Ingrediënten 1 liter jenever 1 gr salieblad 2 gr venkelzaad 3 gr verse citroen rasp zonder het wit 5 gr korianderzaad 10 - jeneverbessen 8 stuks piment 2 - kaneelstokjes 4 zaadjes kardamon 6 stuks kruidnagel 2 stuks steranijs Bereiden Bereiding Gebruik een neutrale alcohol soort, zoals jonge jenever, wodka of brandewijn. Doe alle ingrediënten in een weckfles en schud het elke dag een paar keer gedurende een maand. Voeg tegen het eind van de maand suiker toe naar smaak (ik voeg 100g suiker toe) en zeef de kruidenbitter
 5. Hij is niet zo heel diep [10 cm]
 6. Dank je wel. Ja, had het ff te druk met andere zaken Maar zo af en toe kom ik nog even langs. Volgend seizoen wel weer moestuin hoor.
 7. Idd, heel leuk klusje Hier mijn insecten hotel H.60 x B.35
 8. Alles is er nu zo`n beetje uit bij mij. Alle tomaten zijn geplukt. Alleen de suikermais staat er nog. De laatste maand heb ik ivm mijn werk een beetje weinig tijd aan mijn tuin kunnen besteden. [ik had amper tijd om het gras te maaien] Verder zat het weer ook niet echt mee, er was veel doorgeschoten de afgelopen weken. maar ik ga het zeker volgend jaar weer doen. Ik ga de komende weken nog wel wat late groente zaaien.
 9. Sinds 2008 houd ik mij met een aantal andere mensen bezig met het redden van een oud stoomgemaal in Puttershoek [`t Hooft van Benthuizen] Dit gemaal is in 2006 aangekocht door een projectontwikkelaar die het gemaal uit 1870 wil slopen, en er een uitvalsweg overheen wil aanleggen. Sinds kort heeft de projectontwikkelaar een sloopvergunning aangevraagd waar wij ons tegen verzetten. Daarom wil ik iedereen hier vragen de petitie tegen sloop te tekenen. Jullie kunnen er hier http://hethooftvanbenthuizen.punt.nl/ alles over lezen.
 10. Frank, kun je niet een paar kistjes naar de voedselbank brengen?
 11. Vorige week ruim 2 kilo bramen geplukt. [direct ingevroren] Heerlijk!
 12. Zo, die staat behoorlijk in bloei. Nee zo erg zijn ze bij mij niet. Hier en daar een bloemje. Ik eet het ook nog gewoon. Niks mis mee.
 13. Mijn mais is ook al bijna 2.50 en staat volop in bloei. Ik heb ook zijscheuten. Wel heb ik om het vakje mais 4 paaltjes op de hoeken in de grond geslagen en daar draad op 150 hoog bevestigt Zo kan mijn mais niet omwaaien bij harde wind [knakken]
 14. Volgend jaar wil ook een soort bevloeiing instalatie bouwen wat op hevel werkt. Idd gewoon een paar grote tonnen van 200 liter met wat dunnen slang met gaatjes erin eraan die tussen de planten gaan.
 15. Hier wordt er ook elke dag geoogst, zeker voor de sla Pluksla, radijs, buitenkomkommer [man die smaken anders, veel steviger als die waterige dingen uit de winkel] Broccoli, rode en gele ui.
×
×
 • Create New...