Jump to content

joke81

Members
 • Posts

  307
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  torhout belgie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kleine update: vorige week had ik de eerste keer een 'oogst' van die twee perkelboompjes, gegroeid uit een pit het waren perkels, geen kruising (maar er staat hier ook nergens een nectarine of iets dergelijks), toch genoeg voor 5 potjes confituur
 2. ik heb nog wel plaats in een grote plantenbak tegen een zuidmuur, waar het beschut is en savonds lekker warm (de muur geeft dan z'n warmte af) ik vrees dat ze in de serre echt te weinig plaats zou hebben, hoeveel plaats heeft een aubergine eigenlijk nodig?
 3. mijn mama bracht dat vandaag mee voor me maar waar zet ik ze ? is het een goeie soort voor buiten? ik heb een serretje maar die staat al zo goed als vol, dus als het moet kan hij er nog wel tussen, maar tzal dan in een hoekje zijn (nemen ze veel plaats in?) of wel buiten in een grote bak, tegen zuidelijke muur (savonds lang warm)
 4. we hebben een paar keer raapstelen kunnen eten, maar ik was een plant of6 uit het oog verloren, nu zijn die heel erg gegroeid, grote bladeren, met dikke wortelachtige verdikkingen, echt langwerpige raapjes al, sommige al 2cm doorsnee kan ik er nog iets mee doen, of geef ik het aan de kippen?
 5. dat uitdruprek is eigenlijk een verstelbare ladder van mijn man, maar het werk idd prima!
 6. moet je wel opletten dat niemand de magnetron aanzet! ik ben naar de bib geweest, boekje van peter bauwens hadden ze niet maar gingen ze bestellen, nog een weekje geduld dus ondertussen al een heel klein beetje kunnen proeven, nogal zuur, met een flinke lepel suiker was het wel lekker
 7. de gelei is hier een echte favoriet volgens hetzelfde recept kan je dus ook appelgelei maken, onze favoriet is die met citroenen erbij
 8. meestal maak ik dus gelei, die iedereen hier graag lust dus kweeperen in stukken snijden, schil en klokhuis mag eraan blijven (is echt heel hard, mijn man doet dat meestal) , dan alles in 1 grote pot, klein beetje water, laten koken tot zacht is (ongeveer kwartiertje) laten afkoelen en een nacht laten 'trekken' dan door een doek laten druppen het vocht opvangen en dan terug laten koken, met suiker, normaalgezien halve kilo suiker per liter sap (met die stroop, was mijn fout waarschijnlijk dat ik een kilo suiker per liter sap gedaan heb) dat dan langzaam laten inkoken, ongeveer twee uur die stroop lust niet iedereen hier, daarom had ik er ook zoveel te veel (khad er een paar laten staan bij jorieke, ik weet niet waar ze juist terecht gekomen zijn, of ze staan nog bij jorieke, hopelijk is er daar iemand die ze lust) de kweepeergelei wordt dan normaalgezien doorzichtig, maar die stroop was zo donker, bijna zwart
 9. die kweeperenstroop had ik meegebracht, het is eigenlijk mislukte kweeperengelei
 10. ik kreeg op mfd ook een beetje kefir, er is veel om bij te lezen, ik denk dat ik ook maar eens naar de bib ga (ik ben ermee thuisgekomen en gezeefd met metalen zeef, toen had ik nog niets gelezen, zou het kwaad kunnen, heb ik het al doodgemaakt??)
 11. oja, die kruidenboters... daar wil ik toch ook graag recept van en dan ook die heerlijke grote pot tzatziki (hoe wordt dat juist geschreven?) dat vond ik ook superlekker, daar had ik ook graag het recept van, al weet ik ook niet meer van wie die was?
 12. ja, jorieke heeft gelijk, foto 5 was mijn gele framboos, wij gingen al om 14u30 terug naar huis
 13. ja, bijdehand is ze wel! het was voor hun een topdag!
 14. wij zijn ook weer thuis, de kindjes slapen, ze hadden een superdag! ze gaan kunnen vertellen morgen op school hier in vlaanderen was het de hele dag koud, we hadden echt geluk met zo'n mooi weer! we vonden het heel leuk!
 15. wij vertrekken ook morgenvroeg, 3.5u rijden framboosplanten en tabaksplanten zitten in de auto tot zondag iedereen, ik kijk er ook ontzettend naar uit!
×
×
 • Create New...