Jump to content

Yiasya

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  flevoland
 1. Bedankt voor de reacties. Gezien de reacties ga ik de planten gewoon zo bij elkaar laten staan. En dan zal het wel goed komen.
 2. Mijn courgettes heb ik binnen op de vensterbank laten groeien en dat ging prima. Echter had ik ze per 2 in een ijsbakje (van een liter) gezaaid. Nu staan ze al een poos buiten en ze groeien prima, maar ik heb ze niet uit elkaar gehaald bij het planten. Dus er zit maar 12 centimeter tussen de planten. Kan ik dit zo laten, of moet ik er 1 afknippen? er zitten al kleine courgetjes aan
 3. Ik doe het ongeveer op de manier zoals in het filmpje in onderstaande link. Al heeft mijn net wel iets grotere gaten dan wat ze daar gebruiken, even uit mijn hoofd zijn mijn gaatjes 10x10.
 4. bovenste foto is een paprika volgens mij. De onderste lijkt op mijn cayenne peper. Dat is gebaseerd op het vergelijken van je foto's met mijn eigen plantjes. komt redelijk overeen. al zijn mijn plantjes iets jonger zo te zien.
 5. Ah ok, bedankt voor de antwoorden. Ik vond de blaadjes er al verdacht bekend uitzien. Lijken inderdaad op de blaadjes van een jostabes. Daar heb ik al drie struiken van staan, dat is wel genoeg. Ik ga de zwartebes eruit halen en iets leuks/lekkers uitzoeken om deze te vervangen.
 6. Mijn tomaten gaan vandaag naar buiten. Dat wil zeggen vanuit huis de tomaten kas in. Ooit eens tomaten geprobeert buiten in de volle grond, maar dat werkt niet. tomaten en regen was geen succes. Ik laat ze elk jaar lekker groeien in een home made folie kas in de volle grond met genoeg ventilatie. Werkt perfect. Vorig jaar moest ik wel wachten vanwege het koude voorjaar, maar ik heb er nu alle vertrouwen in dat het lekker warm blijft
 7. Mijn zwarte bes op stam is afgelopen jaar overladen. Ik heb hem laten staan tot nu toe in de hoop dat er nog leven in zou zitten, maar helaas. Nu komt er onderaan weer een tak omhoog vanaf de wortels van de stam waarop de zwarte bes ge-ent was. Und jezt die frage... Waarop is de zwarte bes ge-ent? (Hij kwam bij de intratuin vandaan in 2012). Is zoiets interresant genoeg om te laten groeien in de hoop dat het iets is wat fruit gaat geven? Of uitgraven en wat nieuws kopen? Alvast bedankt.
 8. Zaterdag 22 maart is het weer landelijke compostdag. Kan er weer gratis compost gehaald worden http://compostdag.nl/nieuws-2014/ Of was dat al vermeld? Met de zoek functie niet gevonden voor 2014. (edit) stond al in vraag en aanbod. Kan deze echter niet deleten...
 9. Gezaaid: 20x Tomaat (moneymaker) 10x Peper (habanero) 10x Peper (cayenne) stuk of 100x Prei 30x Kropsla En verder nieuwe palen met schapengaas gezet bij de frambozen. Compostbak gemaakt en bezig de oude compostbak over te scheppen.
 10. Grond is voornamelijk kleigrond. (Op sommige stukken heb je na het spitten een sloophamer nodig om de kluiten te breken als ze opgedroogt zijn). De groentes zijn : Aardappels, uien, boontjes, peultjes, tomaten, courgette, pompoen, rode bietjes, sla, andijvie etc. etc.
 11. Ehm ja en nee. Hoe ik de bodem kan verbeteren snap ik op zich wel (denk ik tenminste), alleen weet ik niet hoe ik het in deze situatie moet doen. Want tegen de tijd dat ik wat aan bodemverbetering kan doen moeten mijn plantjes er al in. Ik ben namelijk zeker nog wel 3-4 weken bezig met rotzooi opruimen voor ik met de bodem aan de slag kan. Dus als klakkeloos kunstmest strooien niet goed is dan ga ik dat niet doen. Ik vroeg het me alleen af voor het geval het wel goed zou zijn, aangezien ik er zat van heb. (Dozen van de action). Maar als compost goed is dan ga ik er straks een paar aanhangers compost over kruien. Enige twijfel die ik daarover heb is de herkomst van de compost. Deze word door de gemeente gemakt uit het GFT afval van de bewoners. Geen idee wat die mensen allemaal in hun kliko gooien. Kom ik straks batterijen tegen in de compost Inmiddels al wat over gevonden https://www.moestuinforum.nl/post172402.html?hilit=gemeente%20compost#p172402 Dus het gaat/ging om bodemverbeteren vlak voor het planten.
 12. Ok bedankt voor de snelle antwoorden. Dan kan ik beter compost halen.
 13. Even een misschien wat rare vraag. Ik heb een nieuw stukje tuin erbij, en daar lag zoveel rotzooi op dat je de grond haast niet zag, en waar dat wel kon stond hoog onkruid. Eind deze maand is alles eraf en dan heb ik een stuk grond waar niks op is gebeurt aan groente teelt. Echter ook niet aan bodemverbetering. Mest heb ik momenteel niet, maar ik heb wel dozen vol met kunstmest. Kan ik niet 5 kilo of desnoods 10 kilo kunstmest over die grond strooien? Of is dat totaal nutteloos? Gaat om ongeveer 120 a 140 vierkante meter. Alvast bedankt.
 14. Deze blijkt bij nader inzien niet bestoven te worden door de bomen die ik al heb staan, dus word het een "Saint Remy" of een "Gieser wildeman", Gelukkig heb ik nog een paar maandjes. @ blije bakkus - Je zet in je rijtje dat de Noordhollandse suikerpeer zelfbestuivend is, maar ik lees op de site van Frank en op batterijen.nl dat deze dat niet is. Hij zou bestoven worden door de "Kruidenier". Ik heb een Concorde en een Conference, dus ik ga maar voor een boom die door deze bestoven word.
 15. Ik zaai voorlopig niks. Er zijn nog zoveel andere dingen te doen op de tuin. Pepers zaai ik pas in maart. Die blijven bij mij in de kas. We hebben genoeg pepers in de vriezer om het tot aan de nieuwe oogst te redden. Ik denk dat het eerste wat gezaaid gaat worden de kapucijners zijn ergens eind februari begin maart.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...