Jump to content

Skoebidoe

Members
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Wetteren, Belgiƫ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iedereen die katten in zijn buurt heeft, kent vast en zeker het fenomeen wel: kat komt in je vers ingezaaid tuintje, graaft een put en laat er een pakje achter. Ik heb daar nu iets op gevonden dat goed werkt! Ik ben naar de Action om van die witte plastic wegwerpvorken gegaan. Ik prik een heleboel van die vorken met de steel in de grond. De tanden steken dus uit boven de grond. De poes heeft dan geen plaats meer om zich neer te zetten en te graven. EĆ©nmaal de zaailingen genoeg uitgekomen zijn en de bodem voldoende begroeid is door het plantgoed, kunnen de vorken eventueel verwijderd worden.
 2. Mijn 2 FSG tuintjes liggen er momenteel nog kaal bij. Vorig seizoen heb ik wat sla, snijsla, rode biet en radijs erin gekweekt maar het viel een beetje tegen. Ik had veel last van slakkenvraat. Het begint echter al te kriebelen om de grond voor te bereiden voor het komend seizoen. Op amper 150 meter van mijn deur is er een grote winkel waar ze alle materiaal voor ruitersport hebben. De eigenaar heeft ook heel wat paarden staan. Ik ben gaan vragen of hij wat paardenmest kon missen. Zijn antwoord: 'Haal er maar op zoveel als je wil!' Is paardenmest een goede meststof om in de groententuin te gebruiken? Hoe lang moet je na het aanbrengen van verse paardenmest wachten vooraleer te planten en te zaaien? Zijn er mensen die hier ervaringen mee hebben?
 3. Rode bieten hoef je niet voor te zaaien. Ze kunnen rechtstreeks in de volle grond. Ze kunnen er niet goed tegen om verplant te worden. Dus rechtstreeks zaaien is beter.
 4. Vandaag enkele slaplantjes geplant. De radijsjes, rode biet en pluksla komen al aardig boven piepen. Om te vermijden dat katten in mijn bak hun behoefte doen, heb ik er groeidoek over gelegd. Ondertussen in mijn andere bak met mijn dochtertje (6) aan de slag gegaan. Ze vond het reuzefijn. Ook het begieten van de plantjes vond ze heel fijn om doen. Volgende zaken hebben we samen gezaaid: parijse worteltjes, radijsjes, rode biet. Verder heb ik in de kruidentuin nog wat peterselie (fijnbladige en platte), tijm en franse selder gezet.
 5. Ik ben nog maar eens aan de slag gegaan in mijn minimoestuintje (SFG). Enkele weken geleden wat compost onder gewerkt. Vandaag nog een beetje de aanwezige aarde en de compost gemengd en vlak gemaakt. In mijn eerste bak heb ik volgende zaken gezaaid: pluksla sla radijs wortel snijbiet rode biet Afgedekt met groeidoek. Er zitten hier heel wat katten in de tuin en het is om te vermijden dat ze de aarde omwoelen dat ik er groeidoek heb over gelegd.
 6. Ik denk dat het in Intratuin te Lovendegem te verkrijgen is. http://www.intratuin.nl/winkels/intratuin-utrecht/nieuws-activiteiten/nieuw-in-assortiment-de-makkelijke-moestuinmix/
 7. Heel erg welkom! Ik kijk al uit naar je ervaringen.
 8. Voor alle duidelijkheid: ik heb het over een SFG. Het origineel dus. Veel tuincentra menen dit te kunnen imiteren met bakjes van een 1 meter X 1 meter. Gevolg: de vakken zijn eigenlijk te klein. Ik heb het dus wel degelijk over een bak van 1.20 meter X 1.20 meter.
 9. Die plastic foliekasjes zijn voorzien voor tuintjes van maximaal 1 meter X 1 meter. Een vierkante meter tuin (SFG) meet echter 120 cm X 120 cm zodat de 16 vakjes 30 cm X 30 cm meten. De foliekasjes zullen er dus niet over passen.
 10. Ik heb het idee opgevat om mijn vierkante meter tuintje te overdekken. Dit heeft 2 belangrijke voordelen: je houdt katten uit het tuintje weg je kan vroeger zaaien De vraag is alleen hoe maak je een deftig tunneltje? Welk materiaal gebruik je hiervoor? Hoeveel plastic heb ik nodig? Ik heb al op het net gezocht maar vind niet direct wat ik zoek. Misschien zijn er hier mensen die me nuttige links kunnen bezorgen of tips kunnen geven? Alvast bedankt!
 11. Aangezien ik weinig plaats heb, koos ik ervoor om FSG te doen. Ik heb 2 bakken in elkaar geknutseld. De voorbereidingen zijn klaar. Deze namiddag ga ik me wagen aan het zaaien van radijsjes en eventueel spinazie.
 12. Gisteren avond nog het raster gelijmd: De andere bak heb ik met een metserstouw het raster gemaakt. eerst oogvijsjes in de randen gedraaid en dan het touw er doorheen. Ik vind het touw zelfs handiger dan de latjes.
 13. Vandaag nog een 2e bak in elkaar geknutseld. Grond uit gegraven en geplaatst. Onderaan potgrond en de tweede helft van de bak MM-mix. Diepte van beide bakken De buit van wat ik uit gegracen heb: Oh ja, de aannemer sprak destijds van gezeefde grond Morgen maak ik de houten rasters. Dan kan er eindelijk gezaaid worden!
×
×
 • Create New...