Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

woldistel

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Met gember is ook erg lekker 😋
  2. @Dahli Het blauwkleuren schijnt te komen door een natuurlijke koperrest in het zeezout wat reagert met de zwavel in de knoflook. Niks mis mee. Of juist leuk! Hier is de eerste pot met Kimchi al leeg. Ging heel snel. Binnen twee dagen was het op. Het vocht is weer in de volgende pot met gezouten groenten gegaan en die is dus iets minder pittig. Want ik had behalve zout geen extra kruiden toegevoegd. Ik heb bij de eerste pot trouwens gochujang pasta gebruik i.p.v. gochugaru poeder. De eerste ligt bij de Jumbo gewoon op de plank en de tweede moet ik dan via een toko of ergens bestellen. Verder heb ik rode zuurkool, radijzen, selderijknol in de pot gezet. Omdat de meeste fermenten liever iets donker staan, heb ik de pijpen van dungeworden joggingbroeken uit de lappenmand gebruikt om even een hoesje te knippen. Ziet er qua foto iets minder kleurrijk en sexy uit, maar ach 😁
  3. Ja, en mag ook buiten de koelkast. Beugelflessen verzamelen! Ik haal vooral vruchten uit de diepvries en wat niet door de flessenhals past, prak ik eerst even. Met frambozen of zwarte bessen erg lekker! Zeven tijdens het uitschenken. @appelvrouw als je maar een glas per dag drinkt, zou ik het zelf niet de moeite waard vinden. Tenzij je veel frisdrank op een dag wegwerkt. Smaakt enigzins naar sinas, maar dan zonder zo veel suiker. Waterkefirkristallen vermeerderen zich echt snel. Dus dan zou je elke twee dagen een flinke schep kristallen op de composthoop moeten gooien. Ook geen probleem, op zich. Vergaat gewoon. Want hoe meer kristallen, des te sneller de fermentatie gaat. Dus je houdt bij elke batch wat over. Maar misschien vind je het wel lekker genoeg om meerdere glazen te drinken. Ik klok zelf gemakkelijk een liter weg tussen thuiskomen van het werk en avondmaaltijd koken. Op een gegeven moment ben ik dan ook wel weer uitgedronken en dat is vaak waar ik dan mijn culturen verwaarloos en kwijtraak. Ik laat ze te lang staan en ze nemen af door de alcohol (die ze dan zelf produceren) en de de kolonies worden steeds kleiner. Ik heb ze ook wel eens gedroogt en ingevroren, maar dat is dan weer de gok of jeze levensvatbaar terug kunt kweken. Qua alcohol komen ze na een week nog niet voorbij een Shandy, hoor. Het zijn geen portgisten 😁
  4. Ja, is zoals hier omschreven, maar in de meeste boeken die ik heb, wordt er 2% zout gebruikt. Voor alle groente-fermentaties, trouwens. Ik moet mijn aardperen nog poten, dus ik ga er volgend jaar pas mee aan de gang. Ik heb ze jaren op de tuin gehad en toen op een gegeven moment maar eens opgeruimd, want ze namen inmiddels een paar m² in beslag. Dat is nogal veel voor twee personen 😄 En elk jaar waaiden ze tijdens een zomerstorm om, altijd naar de buurtuin. Maar nu wil ik ze wel weer eens.
  5. In de grond blijven ze lang goed, opgegraven drogen ze snel uit en moet je ze verwerken tot iets om ze te bewaren @Flup Ik gebruik ze meestal in stamppotjes. Wortel, aardappel, knofje, o.i.d. Ik heb een recept gevonden voor het fermenteren van aardperen, maar dat wordt niet eerder dan volgend jaar.
  6. Neuh, dat is dus de kooldioxide (bubbels) Mijn eigen zat plat in de doos bij het arriveren, maar ging bij kamertemperatuur ook flink omhoog. Nou ja, maar lekker op wat water met suiker en een vijgje wegzetten. Komt vast goed.
  7. Haaaa, wat een goeie dag had jij vandaag Dahli 🤸!
  8. Mijn seal-apparaat doet het in ieder geval goed 😁
  9. Hahaha, die zijn bijna ontplof. Ze gingen plat het doosje in gisteren. Lagen vast lekker warm in het busje van de postbode. Die van @Dahli waren wel braaf, zijn netjes plat in hun pakje gebleven.
  10. woldistel reageerde op woldistel's blog bericht in woldistel
    Dan heeft Jorieke binnenkort waarschijnlijk wel wat kefirkristallen voor je 😉
  11. 😯 Huuu... 🤞
  12. Dat denk ik dan ook, maar dat zal dan ook van de operatie afhangen. Er wordt tegenwoordig her en der nogal wat via robots en internet gedaan, geloof ik. En de (eventuele) claims die dat kan opleveren als er ergens iets mis gaat, zijn vast niet mals. Als er helemaal geen internet meer is, moeten we gewoon weer snijden, met jodium ontsmetting en gekruiste vingers dat het allemaal goed gaat 🤷
  13. Erger, ze groeien hier waarschijnlijk volgend jaar tussen mijn volkstuin en mijn woonadres, aangezien ik blijelijk met een fietstas vol slingerende rijpe dreadlocks van tuin tot vaas gefietst heb 😬
  14. Ik zag het ook. Geeft niks, hoor. Gisteren lag het intranet op het werk ook een paar uur plat. Want Vodafone ook niet helemaal fris. Het is nou eenmaal een van de meest kwetsbare dingen in onze huidige maatschappij: geen internet 😱 (verschoven operaties in ziekenhuizen en dergelijke, ik denk toch echt dat we daar iets op moeten verzinnen)
  15. Hmmm 😋, komkommerstukken uet die ik afgelopen zomer op azijn had gezet. Gelukkig heb ik vrij grote potten gemaakt.

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.