Jump to content

Dano

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg
 1. Ik ben nog een beginner, dus veel namen op t lijstje zijn nieuw voor me! Zelf heb ik in mijn tuin de stukken die ik even niet gebruik vooral vol gezet met groenbemesters. Vooral grassen, omdat je bij deze geen rekening hoeft te houden met wissel teelt begreep ik. Zou dat niet beter voor de bodem zijn dan steeds maar je bodem uitputten met gewassen om te eten? Maar zoals ik zei: ben een begin er, wellicht staat je lijstje al vol met spullen die je bodem goed doen in plaats van uitputten.
 2. In dit eerste jaar van mijn moestuin is al een hoop gebeurd. In mijn vorige post zag je hoe van een oerwoud een moestuin werd gemaakt. Er zijn al bergen werk verzet, maar is er nog steeds van alles wat gedaan moet worden. Een van de nieuwste projecten in mijn tuin werd mij zo in de schoor geworpen... Iemand had een kas over en wilde deze wel voor een klein prijsje doorverkopen. Top natuurlijk! Het enige nadeel was dat deze nieuwe aanwinst in 100 kleine stukjes kwam en er dat weekend voor mij helaas geen extra handjes beschikbaar waren, mijn vriend voer zijn boot van amsterdam naar den bosch. Maar die uitdaging ging ik graag aan, en vandaag heb ik er de laatste hand aan gelegd. Hij staat, en ook nog eens recht en stevig. Daar ben ik best trots op Toen iedereen mij zo zag klussen heb ik natuurlijk hier en daar een helpend handje gehad. Zo ook inde vorm van planten, om de kas te vullen. Leuk! Hopen dat het niet te koud wordt snachts en ze er volgend weekend nog staan... Tomaatjes, komkommers en pompoenen wachten nu in hun nieuwe huisje op nog warmer weer... Verder nog twee projecties op de planning. Allereerst verdient de achterkant van mijn tuin, achter de huisjes, een hele grote schoonmaak! Plan is om de ouder compost van onkruid te ontdoen en op de plaats te leggen waar ik de pompoenen en courgettes ga zetten. Ik weet niet wat mijn voorganger erop heeft gegooid, dus er kan beslist nog veel onkruid zaad in zitten. Maar een ander oplossing voor deze berg heb ik zo ook niet. Gewoon maar goed bijhouden dan maar Ook het kruidentuintje verdient een opknap beurt! Er zit hier en daar wat kweekgras. Wil dus eigenlijk alle plantjes uitgraven, de grond schoonmaken en dan weer terug zetten. Kan ik het meteen aanvullen met eea uit het tuincentrum wat nog ontbreekt. Het enige wat niet zo lekker loopt zijn de sugar snaps... De bladrandkever ziet er onschadelijk uit, voor de peultjes is hij niet zo vriendelijk . Maar ik begrijp van berichten hier op t forum dat hoe er doorheen zullen groeien. Fingers crossed dan maar! Tot slot nog een fotootje Dan een beeld geeft van de tuin op dit moment. En nu maar hopen dat de nachtvorst uitblijft..
 3. Dano

  Prei, en nu?

  Haha! Thanks, ik draai ze om, dan moet t goed komen
 4. Dano

  Prei, en nu?

  Hoi, Alweer een vraag.... sorry hoor! Maar gebeurt nogal veel nu met de zaadjes. Heb even gegoogled, maar toch graag nog even jullie input ! Heb preitjes gemaakt, ze zijn al best groot. Wat doe ik er nu mee? Lijkt me ook zo wat om ze allemaal in een apart potje te zetten. Mogen ze al de volle grond in, los van elkaar. Ik hoor graag van jullie! Hartelijke groeten, Dano
 5. Oké, m'n appel (geen pruim) heeft dus ofwel wortel geschoten, of teert nog op de voeding in de stam... Leuk projectje voor mij om te volgen. Ik zal jullie laten weten hoe lang hij het volhoudt.
 6. Hè wat leuk! Eind van het jaar dus een mooi plekje voor bedenken. We zullen zien hoe die gaat. Eruit kan altijd nog. Ik wist helemaal niet dat dit kon. Dank frank, voor je kundig advies . (Fijne site trouwens, complimenten!)
 7. Frank, je hebt gelijk! Ik snoeide ook hier en daar wat van de appel. En nu? Uit graven straks en ergens laten groeien? Vind het wel een tof idee dat ik een boom hen gemaakt namelijk... of gaat dit niks meer uithalen?
 8. Hoi, Ik snoeide wat takken van mijn pruim, ruim voor de knoppen ontstonden. Deze gebruikte ik om een constructie voor de peultjes t ondersteunen. Ik zie nu dat de tak begint uit te lopen en knoppen vormt. Ander takken doen dat niet, deze zijn nu dood hout. Wat doet dit takje? Vocht uit de grond gebruiken zoals op de vaas? Het was toch vrij droog... Of zoals een wilgentak wortel schieten? Ben als onervaren tuinier erg benieuwd! Groet Dano
 9. Hoi, Mijn sugar snaps zijn aangevreten. Ik spande een netje, dus het zullen geen vogels zijn. Wat is het wel? En... Gaat ze het nog redden? Ik hoor graag wat ik hiermee moet doen. Bedankt vast! Dano
 10. Dano

  Even kennis maken

  Voor wie het leuk vindt, ik ben een moestuinseizoen gestart waarop foto's staan van de tuin. Van het bos met onkruid, tot nu.
 11. Dano

  The making of...

  Jaar 2014 is het jaar waarin ik gestart ben met een moestuin. Een groot avontuur... Letterlijk groot, want met zo'n 200 m2 is het een aardig stukje grond. Vorig jaar heb ik de tuin uitgekozen, en vanaf februari dit jaar mocht ik aan de slag. Een hele hoop werk te verzetten, de vorige eigenaar had niet de tijd om de tuin netjes achter te laten, maar met de hulp van de vereniging een heel eind gekomen. Vooral het kweekgras was een hele horde om te nemen, maar nu ben ik echt toch al een heel eind in de goede richting. Ik vind het leuk om jullie te laten zien hoe mijn tuin vol onkruid steeds meer de vorm van een echte moestuin begint aan te nemen. Zie hier: the making of!
 12. Dacht, lees ik heel het topic nog een keer door of... Haha! Maar Thanks voor de info. Had het aparte topic erover nog niet gevonden. Ga ik nu meteen checken!
 13. In het nieuwe VPRO programma Maartens moestuin neemt schrijver en gedragsbioloog Maarten ’t Hart de kijker mee naar de serene wereld van zijn moestuin. http://www.vpro.nl/lees/tv/2014/maartens-moestuin.html Vanaf 7 april om 19.20 uur bij de VPRO op Nederland 2.
 14. Prei, pepers en paprika staan boven nu. In de tuin zijn de sugar snaps al echte plantjes aan het worden. Binnen vandaag pepers en paprika verplant. De rest nu allemaal gezaaid. Alleen spruiten, mais en boerenkool wachten nog...
×
×
 • Create New...