Jump to content

suus76

Members
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  utrecht
 1. Te vroeg geoogst, maar volgens mij is het een rouge vif d'etampes. Deze worden steeds donkerder oranje naarmate ze rijpen.
 2. Klopt! Daar heb ik het recept ook vandaan gehaald, zij stonden pasgeleden bij ons op de open dag en hadden hun knoflookprutje meegenomen, en vertelden hoe dit gemaakt kon worden. Voor de houdbaarheid voegen zij citroenzuur toe, ik vries het gewoon in , alleen de stengels, met olie, peper en zout.
 3. Ik kweek mijn beien in bakken, en oogst daar enorm veel van, de afgelopen week om de dag een pond ( 16 bato bakken, 3 planten per bak). De smaak is fantastisch, helemaal niet waterig of zuur. Ik kreeg onlangs wat aardbeien van de buurman die in de volle grond teelt, en ik kan nu niet echt zeggen dat die vele malen lekkerder waren, ze waren heerlijk, net als mijn bak-aardbeien. Beiden ras Evie2. Ik ga wel dit jaar voor het eerst een aardbeibed aanleggen op onkruiddoek,maar dat is meer omdat ik erg benieuwd ben wat de opbrengst van mijn huidige planten volgend jaar zal zijn. Ik bestel voor in mijn bakken gewoon weer nieuwe stekken, en mijn huidige planten gaan dan de volle grond in.
 4. Hier ook de eerste pepers geoogst, pimiento de padron. Waar 1 op de 100 heet zou moeten zijn maar ze allemaal loeiheet zijn
 5. wegens extreme roest de knoflook gerooid vandaag. Wel knolletjes, maar klein. De olifantknoflook op hetzelfde perceel heeft echt nul roest, evenals de uien en prei. Echt heel gek.
 6. Ha! Goed gedaan! Ik heb ook weer een nieuwe lading klaarliggen om te hakken en in te vriezen, ideaal! Gisteren nog een blokje door de kip sechuan heen gemikt, en eergisteren door de groentesoep. Echt heerlijk!
 7. Moet dat? Kun je ze niet 'met huid en haar' opeten? Eh dat weet ik niet , misschien is de bloem ook wel eetbaar, maar voor dit recept gebruik je alleen de stelen
 8. http://www.labshop.nl/Webwinkel-Product-125938963/Kaliumwaterstofcarbonaat-1-kg.html
 9. Waarom zonde? Ik had er 400, nu kan ik er langer plezier van hebben!
 10. Receptje voor de bloemstengels: Trek de bloemstengels uit de plant en was ze. Verwijder het bloemgedeelte en doe de stengels in de keukenmachine ( of hak ze zelf handmatig heel fijn). Voeg olijfolie, en zout toe, en voila, prachtige knoflook-pesto ( maar dan zonder de pijnboompitten) De smaak is geweldig! Ik heb het prutje in ijsklontjesbakjes ( nu bij de action in de aanbieding voor 59 cent per bakje) ingevroren, en toen ze bevroren waren uit de bakjes gehaald en in een diepvries zak. Zo heb ik een pracht voorraad en kan ik zo een blokje bij de pastasaus of in de soep gooien. Laten ontdooien en op een stokbroodje smeren kan ook
 11. Helemaal eens met Erny. Ik zie zo vaak dat mensen bij de eerste de beste vlek of verkleuring zelf in de vlekken schieten en een prima gezonde plant om zeep helpen. Je zou zelfs gewoon het aangetaste blad kunnen verwijderen, en gewoon goed opletten wat er verder met de plant gebeurt. Ik zou deze plant echt niet lozen gelijk.
 12. Niet weggooien hoor, volgens mij is het ordinaire zonnebrand! Daar groeien ze wel doorheen. Vooral goed opletten met water geven dat je het blad niet raakt, en let ook even op de bemesting van de plant. In potgrond zit genoeg voeding voor 6 weken, daarna moet je gaan bijmesten.
 13. Hier ook de eerste pepers gespot, de Padron pepers zijn het eerste, en het gros staat nu in bloei. Ook in de Adjoema-planten hangen al vruchten alleen heb ik die planten niet zelf opgekweekt maar als plant gekocht, die hadden dus een voorsprong al op mijn eigen plantjes, ik denk dat ze een maandje of wat verder zijn
 14. Mijn lookjes staan in bloei! Heb vandaag al 30 bloemstengels verwijderd.
 15. Dit is een stamtomaat, gewoon dieven dus.
×
×
 • Create New...