Jump to content

suus76

Members
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by suus76

 1. Te vroeg geoogst, maar volgens mij is het een rouge vif d'etampes. Deze worden steeds donkerder oranje naarmate ze rijpen.
 2. Klopt! Daar heb ik het recept ook vandaan gehaald, zij stonden pasgeleden bij ons op de open dag en hadden hun knoflookprutje meegenomen, en vertelden hoe dit gemaakt kon worden. Voor de houdbaarheid voegen zij citroenzuur toe, ik vries het gewoon in , alleen de stengels, met olie, peper en zout.
 3. Ik kweek mijn beien in bakken, en oogst daar enorm veel van, de afgelopen week om de dag een pond ( 16 bato bakken, 3 planten per bak). De smaak is fantastisch, helemaal niet waterig of zuur. Ik kreeg onlangs wat aardbeien van de buurman die in de volle grond teelt, en ik kan nu niet echt zeggen dat die vele malen lekkerder waren, ze waren heerlijk, net als mijn bak-aardbeien. Beiden ras Evie2. Ik ga wel dit jaar voor het eerst een aardbeibed aanleggen op onkruiddoek,maar dat is meer omdat ik erg benieuwd ben wat de opbrengst van mijn huidige planten volgend jaar zal zijn. Ik bestel voor in mijn bakken gewoon weer nieuwe stekken, en mijn huidige planten gaan dan de volle grond in.
 4. Hier ook de eerste pepers geoogst, pimiento de padron. Waar 1 op de 100 heet zou moeten zijn maar ze allemaal loeiheet zijn
 5. wegens extreme roest de knoflook gerooid vandaag. Wel knolletjes, maar klein. De olifantknoflook op hetzelfde perceel heeft echt nul roest, evenals de uien en prei. Echt heel gek.
 6. Ha! Goed gedaan! Ik heb ook weer een nieuwe lading klaarliggen om te hakken en in te vriezen, ideaal! Gisteren nog een blokje door de kip sechuan heen gemikt, en eergisteren door de groentesoep. Echt heerlijk!
 7. Moet dat? Kun je ze niet 'met huid en haar' opeten? Eh dat weet ik niet , misschien is de bloem ook wel eetbaar, maar voor dit recept gebruik je alleen de stelen
 8. http://www.labshop.nl/Webwinkel-Product-125938963/Kaliumwaterstofcarbonaat-1-kg.html
 9. Waarom zonde? Ik had er 400, nu kan ik er langer plezier van hebben!
 10. Receptje voor de bloemstengels: Trek de bloemstengels uit de plant en was ze. Verwijder het bloemgedeelte en doe de stengels in de keukenmachine ( of hak ze zelf handmatig heel fijn). Voeg olijfolie, en zout toe, en voila, prachtige knoflook-pesto ( maar dan zonder de pijnboompitten) De smaak is geweldig! Ik heb het prutje in ijsklontjesbakjes ( nu bij de action in de aanbieding voor 59 cent per bakje) ingevroren, en toen ze bevroren waren uit de bakjes gehaald en in een diepvries zak. Zo heb ik een pracht voorraad en kan ik zo een blokje bij de pastasaus of in de soep gooien. Laten ontdooien en op een stokbroodje smeren kan ook
 11. Helemaal eens met Erny. Ik zie zo vaak dat mensen bij de eerste de beste vlek of verkleuring zelf in de vlekken schieten en een prima gezonde plant om zeep helpen. Je zou zelfs gewoon het aangetaste blad kunnen verwijderen, en gewoon goed opletten wat er verder met de plant gebeurt. Ik zou deze plant echt niet lozen gelijk.
 12. Niet weggooien hoor, volgens mij is het ordinaire zonnebrand! Daar groeien ze wel doorheen. Vooral goed opletten met water geven dat je het blad niet raakt, en let ook even op de bemesting van de plant. In potgrond zit genoeg voeding voor 6 weken, daarna moet je gaan bijmesten.
 13. Hier ook de eerste pepers gespot, de Padron pepers zijn het eerste, en het gros staat nu in bloei. Ook in de Adjoema-planten hangen al vruchten alleen heb ik die planten niet zelf opgekweekt maar als plant gekocht, die hadden dus een voorsprong al op mijn eigen plantjes, ik denk dat ze een maandje of wat verder zijn
 14. Mijn lookjes staan in bloei! Heb vandaag al 30 bloemstengels verwijderd.
 15. Dit is een stamtomaat, gewoon dieven dus.
 16. Dieven kun je er gewoon uitbreken, ik doe dat zodra ze een cm of drie a vier lang zijn.
 17. Eerste echte maaltje asperges: Ik had al een paar asperges gestoken van de week maar nu een echt maaltje. Ook hebben we al sla en paksoi van de tuin gegeten. Geen foto van die oogst helaas
 18. suus76

  Meloen

  Hallo, ik heb twee meloenplanten in mijn kas gezet ( charentais) en vroeg mij af hoe het nu zit met de watergift. Het gezegde luidt " een komkommer giet je groot, een meloen giet je dood" maar hoe veel water moet ik dan eigenlijk wel geven? Ik vind het erg lastig om in te schatten , en zou het zonde vinden als ik met al mijn goede watergift-zorgen mijn meloen naar de plantenhemel werk nog voor ze vruchten heeft kunnen geven. En dan nog een vraag met betrekking tot het laten klimmen van de plant , groeien deze planten op dezelfde wijze als komkommers, en moet je hier ook de okselscheuten verwijderen tot de gewenste hoogte bereikt is en dan de top er uit breken en de laatste twee okselscheuten weer laten door groeien?
 19. Is het niet gewoon een ophoping van kaneel?
 20. Alle pepers en paprika's noodgedwongen naar de kas gebracht afgelopen weekend, alles overgepoot ( 120 14 literpotten gevuld, spierpijn!!) en het staat er allemaal florisant bij. De plantjes maken gelijk al een groeispurt nu ze in de warme kas ( overdag rond de 43 graden) staan. Ook de eerste bloemknopjes ontdekt in de Guajillo plantjes. Ik denk dat ik ze lekker laat gaan ipv wegknijpen.
 21. Hier ook een aantal soorten die gewoon echt niet willen, ondanks nieuw zaad. Zowel de Marconi Purple paprika, als de Habanero Tobago Seasoning en de Aji Dulce willen gewoon niet. Twee zaaironden, elke x 6 zaden en niets gekiemd. Gelukkig heb ik zat andere soorten maar jammer is het wel
 22. De variant die ik altijd haal ( die met kaas er in) zit echt niet in azijn en suiker, maar in olie. De pepers zullen wellicht in een suiker-azijnstroop gekookt zijn om ze zachter te maken maar de vloeistof in het potje is olie.
 23. Kan je dit wat meer toelichten? (Er wordt ook vaak pikante olie gemaakt, door pepers in een oliefles te doen.) pepers op olie inleggen kan alleen als de pepers volledig gedroogd zijn. Hoe het exact in elkaar zit weet ik niet maar het heeft te maken met de zuurgraad van pepers. Deze is wanneer je de verse pepers op olie inmaakt ideaal voor botulisme-bacteriƫn , en deze kunnen dus exlosief groeien. Je proeft, ruikt en ziet niets aan de pepers maar ze kunnen je enorm ziek maken. Pepers op olie uit de winkel zijn volgens een speciale procedure ingemaakt, iets wat thuis bijna niet te doen is. Ditzelfde geldt voor pepers in honing, het klimaat is ideaal voor botulisme. Mocht je toch peperolie willen maken dan moet je de pepers echt helemaal kurkdroog hebben en brandschoon werken. ( op de website van Diana's mooie moestuin staat wel een werkwijze)
×
×
 • Create New...