Jump to content

ijsselg

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  apeldoorn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt voor jullie reacties, maar het is juist mijn bedoeling stekken van 1 meter te maken. Ik wil stammetjes kweken - en een stek van een tak van 1 meter is een mooie start voor een stammetje... Dus opknippen in stukken van 10 cm is niet het idee. Iemand ervaring met lange stekken?
 2. Onderkant is ongeveer 1 cm. Tweejarig hout. Lengte van de stek maakt niet uit?
 3. Bedankt voor je antwoord. En dit werkt ook bij stekken van 1 meter met aan de onderkant 'oud hout'?
 4. De oogst van mijn rode aalbessen is eraf. Ik zou nu willen snoeien. De lange takken wil ik als stek gebruiken om stammetjes te kweken. Maar hoe stek ik een tak van 1 meter in deze tijd van het jaar? Kan dat gewoon als zomerstek? Dus knippen, meeste blad eraf - 15 cm in de grond, uit de zon en nathouden? Of kan ik beter stekken in water? En kan ik stekken tot op de verhoute delen? Dus de harde houten onderkant in grond of water?
 5. Kan iemand mij helpen aan een paar stekken van 'Pr├ęcoce De Dalmatie' ??
 6. Dit is de nederlandse vijgengroep op facebook https://www.facebook.com/groups/735958547000477
 7. Hallo allemaal, ik ben beginnend vijgenliefhebber. Heeft iemand stekmateriaal voor mij (per post)? Brown Turkey heb ik al als stek, de rest is heel erg welkom. En is er toevallig iemand in de buurt van Apeldoorn van wie ik stekmateriaal kan krijgen?
 8. Gisteren heb ik een groot deel van mijn moestuin bedekt met stro. Eigenlijk wil ik daar nog mest op strooien - paardenmest in mijn geval. Maar nu denk ik: of wormenmest. Wat is beter: paardenmest of wormenmest?
 9. Het seizoen 2021 komt er aan. Omdat al mijn tomaten (volle grond) eind augustus al gesneuveld zijn door ziektes (aardappelziekte, kurkwortels) wil ik het dit jaar beter aanpakken. Om te beginnen in emmers van 20 liter met flinke tussenruimte om te drogen. Mijn eerste vraag is welk grondmengsel doe ik in de emmers. En hoe vaak bemest ik waarmee? Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.
 10. Op Facebook heb ik een nieuwe groep gemaakt voor Bokashi gebruikers: https://www.facebook.com/groups/757182381410490/ Hier kunnen we ervaringen uitwisselen, elkaar helpen etc. Ik hoop dat ik mijn boekje niet te buiten ga door dit bericht hier te plaatsen. Mocht dat wel zo zijn dan bij voorbaat mijn excuses.
 11. Hier nog wat extra informatie. Ben benieuwd of iemand hier iets mee kan . https://www.facebook.com/groups/808greenthumbs/permalink/2123721091078223/
 12. Vandaag heb ik paardenmest laten komen, volgens de leverancier 'oude mest'. Hoe kan ik zeker weten dat het oud is? Er is geen mestlucht en de stuctuur is heel los, het valt zomaar uit elkaar. ik wil de mest opbrengen en dan de tuin frezen. De grond is 'zavel', kan ik de mest in het najaar opbrengen en dan frezen? Of is het voorjaar beter?
 13. Voor mijn nieuwe volkstuin kan ik oudere struiken overnemen van andere liefhebbers - kruisbessen, rode bessen en witte bessen. Maar is dat een goed idee? Of kan ik i.v.m. de te verwachten opbrengst beter jonge struiken kopen?
 14. In mijn volkstuin wil ik een aantal bessenstruiken zetten. Ronde stam mulchen met compost of houtsnippers. En om de houtsnippers niet door de hele tuin te hebben wil ik een rand om de struiken. Een soort verhoogde bak dus. Hierbij denk ik aan een gebruikte speciekuip afsnijden op 25 cm vanaf de bovenrand en die als ring rond de plant te zetten, 10 cm boven de grond, 15 cm onder de grond. Die 10 cm kan ik opvullen met mulch en de rand maakt het watergeven wat simpeler. Voordeel is ook dat niemand zijn voeten vlakbij de struik kan zetten. Maar... ik ben een beginnende moestuinder, daarom aan jullie de vraag: is dit een goed idee?
 15. hoe lang blijven zaden in een composthoop 'levensvatbaar'?
×
×
 • Create New...