Jump to content

ijsselg

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  apeldoorn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan iemand mij helpen aan een paar stekken van 'Pr├ęcoce De Dalmatie' ??
 2. Dit is de nederlandse vijgengroep op facebook https://www.facebook.com/groups/735958547000477
 3. Hallo allemaal, ik ben beginnend vijgenliefhebber. Heeft iemand stekmateriaal voor mij (per post)? Brown Turkey heb ik al als stek, de rest is heel erg welkom. En is er toevallig iemand in de buurt van Apeldoorn van wie ik stekmateriaal kan krijgen?
 4. Gisteren heb ik een groot deel van mijn moestuin bedekt met stro. Eigenlijk wil ik daar nog mest op strooien - paardenmest in mijn geval. Maar nu denk ik: of wormenmest. Wat is beter: paardenmest of wormenmest?
 5. Het seizoen 2021 komt er aan. Omdat al mijn tomaten (volle grond) eind augustus al gesneuveld zijn door ziektes (aardappelziekte, kurkwortels) wil ik het dit jaar beter aanpakken. Om te beginnen in emmers van 20 liter met flinke tussenruimte om te drogen. Mijn eerste vraag is welk grondmengsel doe ik in de emmers. En hoe vaak bemest ik waarmee? Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.
 6. Op Facebook heb ik een nieuwe groep gemaakt voor Bokashi gebruikers: https://www.facebook.com/groups/757182381410490/ Hier kunnen we ervaringen uitwisselen, elkaar helpen etc. Ik hoop dat ik mijn boekje niet te buiten ga door dit bericht hier te plaatsen. Mocht dat wel zo zijn dan bij voorbaat mijn excuses.
 7. Hier nog wat extra informatie. Ben benieuwd of iemand hier iets mee kan . https://www.facebook.com/groups/808greenthumbs/permalink/2123721091078223/
 8. Vandaag heb ik paardenmest laten komen, volgens de leverancier 'oude mest'. Hoe kan ik zeker weten dat het oud is? Er is geen mestlucht en de stuctuur is heel los, het valt zomaar uit elkaar. ik wil de mest opbrengen en dan de tuin frezen. De grond is 'zavel', kan ik de mest in het najaar opbrengen en dan frezen? Of is het voorjaar beter?
 9. Voor mijn nieuwe volkstuin kan ik oudere struiken overnemen van andere liefhebbers - kruisbessen, rode bessen en witte bessen. Maar is dat een goed idee? Of kan ik i.v.m. de te verwachten opbrengst beter jonge struiken kopen?
 10. In mijn volkstuin wil ik een aantal bessenstruiken zetten. Ronde stam mulchen met compost of houtsnippers. En om de houtsnippers niet door de hele tuin te hebben wil ik een rand om de struiken. Een soort verhoogde bak dus. Hierbij denk ik aan een gebruikte speciekuip afsnijden op 25 cm vanaf de bovenrand en die als ring rond de plant te zetten, 10 cm boven de grond, 15 cm onder de grond. Die 10 cm kan ik opvullen met mulch en de rand maakt het watergeven wat simpeler. Voordeel is ook dat niemand zijn voeten vlakbij de struik kan zetten. Maar... ik ben een beginnende moestuinder, daarom aan jullie de vraag: is dit een goed idee?
 11. hoe lang blijven zaden in een composthoop 'levensvatbaar'?
 12. Het onkruid op mijn nieuwe volkstuin is er bijna af, maar ligt nog wel op hopen. Dat wil ik in de compostbak doen en mengen met paardenmest. Goed idee??
 13. Voor mijn volkstuin kan ik koeienmest kopen maar volgens mij niet oud genoeg. Dat wil ik een jaar laten staan. Kan ik volstaat met gedroogde kippenmest? Ik heb 100m tuin, hoeveel kan ik eronder werken? Op marktplaats te koop en lekker hier in de buurt. Kippenmestkorrels met volledige voeding voor gazon, sier- en moestuin. # 100% gedroogde Nederlandse kippenmest. # Bevat een aanzienlijk deel kalk, ontzuurt de grond en werkt mos tegen. # Goed verstrooibare korrel, ook door een kunstmeststrooier.
 14. Vanmorgen heb ik mijn tuin gekregen, vol met onkruid. Dus vanmiddag maar aan het schoffelen gegaan. ik ben inmiddels op 1/3 van het totaal. Nu wil ik een compostbak kopen. Maar welke. Mijn oog viel op deze: https://www.lidl-shop.nl/GARANTIA-Composter-ECO-KING-600-L/p100174954. Is dit een goed idee? De bak heeft een inhoud van 600 liter .Of kan ik beter werken met 4 pallets..??
 15. Mijn nieuwe volkstuin is een "feit" . Vanmorgen afspraken gemaakt en vanmiddag aan het schoffelen gegaan. Ik voeg een foto bij van het voorlopige resultaat.
×
×
 • Create New...